Mechatronica Engineer

Voor de afdeling Lean & Manufacturing Engineering is Pentair op zoek naar een Mechatronica Engineer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
5-11-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Mechatronica Engineer maak je deel uit van ons Lean & Manufacturing Engineering Team. Als lid van dit team ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van het maakproces voor nieuwe producten en voor de automatisering/optimalisatie van bestaande productieprocessen. Als engineer haal je alles uit de kast om complexe samenstellingen eenvoudig te maken. Je voorziet risico’s die tijdens volumeproductie kunnen optreden en je probeert deze risico’s te beheersen. Je hebt ruime ervaring in het optimaliseren en automatiseren van productieprocessen.


Ben jij pro-actief ingesteld, heb je een constante focus op de kwaliteit en optimalisatie van productieprocessen en heb je de juiste technische achtergrond?


Dan hebben wij de gave technische projecten voor jou!!


Wat jij kunt toevoegen

 • Je werkt in nauw overleg met de (interne) klant en met je projectteam.
 • Je zal optreden als technisch intermediair tussen productie en R&D bij industrialisatieprojecten.
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van het productieproces en heb je als doelstelling om het zo Lean mogelijk in te richten. Processtappen zijn met elkaar in balans en er vinden geen overbodige handelingen plaats. * Om dit te realiseren draag je zorg voor de validatie van de productieprocessen, inclusief het trainen van de direct betrokken medewerkers om samen met je team het beste resultaat te behalen.
 • Je ontwerpt intuïtieve processen waarbij de noodzaak voor werkinstructies minimaal is.
 • Je bent continu op de hoogte van de eisen en wensen van je externe en interne klanten.
 • Je bent en blijft op de hoogte van ‘state of the art’ productie- en industrialisatietechnieken en past deze toe binnen onze fabriek.


Je hebt de volgende taken

 • Je bent gedurende het project verantwoordelijk voor de planning, coördinatie, budgettering en supervisie van het begin tot het einde.
 • Je initieert DfX-analyses (Design for Assembly, Design for Manufacturing, Design for Test) die teruggekoppeld worden naar het productontwerp.
 • Je maakt een concept maakproces ‘value stream map’ en brengt hierbij de mogelijke faalwijzen in kaart (PFMEA + control plan).
 • Waar nodig optimaliseer je het ontwerp van het maakproces door toevoegen van hulpmiddelen en Poka-Yoke oplossingen.
 • Je maakt een trainingsplan voor operators en verzorgt werkinstructies voor de diverse processtappen.
 • Je maakt in samenwerking met de maintenance engineer een onderhoudsplan voor de productiemiddelen en zorgt voor de documentatie van het procesontwerp.
 • Ten slotte zorg je in samenwerking met QA voor de vrijgave van het procesontwerp.

Functievereisten

 • Een afgeronde HBO- of WO opleiding Mechatronica of vergelijkbaar.
 • Minstens 3 tot 5 jaar relevante ervaring.
 • Kennis van Value Stream Mapping, Lean, PFMEA, DFX.
 • Goede communicatieve vaardigheden, verbaal en schriftelijk zowel Nederlands als Engels.
 • De mentaliteit van een teamplayer, die oog heeft voor de logistieke en inkoop technische aspecten.
 • Een ondernemende en proactieve mindset.


Kennis van en ervaring met Six Sigma technieken en/of Design of Experiments is een pre.

Kennis van en ervaring in het construeren van 3D modellen in Solid Works en/of Inventor is een pre.

Aanbod

 • Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf.
 • Een uitdagende functie binnen ons Lean & Manufacturing Engineering team.
 • Onze werkwijze is modern en daar waar mogelijk event gedreven volgens Design Thinking en 3P/2P methodieken.
 • We stellen je in staat om impact te hebben en mee te bouwen aan onze fabriek van de toekomst.


Naast een passend salaris bieden we ook uitstekende secundaire voorwaarden.

Bedrijfsprofiel Pentair

De zuiverende werking van membraanfiltratie Hoogwaardige filtratietechnologie op basis van geavanceerde membranen. Dat is de kernactiviteit van Pentair uit ondernemend Enschede in Twente. Daarmee worden fabrikanten van apparatuur, ingenieursbureaus en constructie-aannemers wereldwijd geholpen met efficiëntie bescherming van water, vloeistoffen, warmte en apparatuur. Wereldwijd zien industrieën en organisaties zich geconfronteerd met toenemende uitdagingen in de zuivering van drinkwater, proceswater en afvalwater. Daarin staat een structurele vermindering van de impact op het milieu en de leefomgeving voorop. Anaerobe membraanbioreactoren (MBR) vormen de meest recente technologische oplossingen om deze problemen structureel aan te pakken. Scheiden van ongewenste deeltjes Membraanfiltratie zuivert een vloeistof door deze te scheiden van ongewenste vaste deeltjes, zo klein als moleculen. Zowel voor de productie van drinkwater, het reinigen en recyclen van proceswater en afvalwater, als voor een reeks industriële, niet-water-gerelateerde toepassingen in de voedings-, dranken- en farmaceutische sectoren, levert Pentair tal van X-Flow-oplossingen met innovatieve filtratieproducten, filtratiediensten en filtratietechnologieën. Wereldwijd distributienetwerk Via een wereldwijd distributienetwerk voorziet Pentair zowel OEM's, partners als aannemers van de geavanceerde X-Flow membraantechnologie. Ingenieurs ondersteunen klanten in elke projectfase, van conceptontwerp tot het opstarten en de uiteindelijke installatie en het in werking treden van de filtratie. In Enschede dragen het laboratorium, de R&D-faciliteiten en de uitgekiende productiefaciliteiten bij aan deze geavanceerde oplossingen. Op basis van de X-Flow-membranen zijn wereldwijd vele filtratieprojecten gerealiseerd. Zo werkt Pentair met trots aan duurzame oplossingen in een veranderende wereld. Doorbraaktechnologie Op de R&D-afdeling werken tientallen hoogopgeleide specialisten. In nauwe samenwerking met collega's van productbeheer en productimplementatie alsook met procestechnologen, worden verschillende innovatieve toepassingen gerealiseerd. Een recente doorbraak is de Helix-technologie, ook wel ‘ultrafiltratie met een twist’ genoemd. Het is de nieuwste innovatie van Pentair in buisvormige membraantechnologie. Het compacte Helix-membraan lost effectief het belangrijkste productieknelpunt op van ultrafijne ultrafiltratie, namelijk het ontstaan van concentratiepolarisatie en de daaruit voortvloeiende koekopbouw in de membranen. Met deze doorbraaktechnologie behoort dit knelpunt tot het verleden. Universitaire spinoff uit Twente X-Flow is van oorsprong een spinoff van Universiteit Twente, dat vanuit wetenschappelijk perspectief een praktische methode ontwikkelde om holle vezelmembranen van uitzonderlijke kwaliteit en robuustheid te vervaardigen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Pentair. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Marssteden 50
7547 TC ENSCHEDE
053 - 4287 350