HR Business Partner

Draai jij je hand niet om voor het begeleiden van workshops over bijvoorbeeld leidinggeven op afstand of strategische personeelsplanning? Pentair in Twente is op zoek naar een HR-Business Partner!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-5-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Bij Pentair geloven we dat HR een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering. Vandaar dat de functie HR Business Partner ook daadwerkelijk van waarde is om de strategische prioriteiten te halen. Je overlegt, adviseert, besluit en verbindt zodat HR de bedrijfsvoering mede in staat stelt die prioriteiten te halen. Wij zoeken iemand met serieuze ervaring over de volle breedte van het HR-werkveld, waar wij de HR-zaken met een gerust hart aan overlaten. Krijg jij energie van sparren met leidinggevenden over HR-thema’s? Draai jij je hand niet om voor het begeleiden van workshops over bijvoorbeeld leidinggeven op afstand of strategische personeelsplanning? Lees dan verder! 


Wij zijn dus op zoek naar een HR-Business Partner!


Taken en verantwoordelijkheden

 • Uiteraard kent Pentair een organisatiestrategie met bijbehorende prioriteiten. Het is aan ons HR-team om onze bijdrage hieraan te leveren.
 • Er is veel werk te doen! Op verschillende vlakken kunnen we jouw hulp meer dan gebruiken. Casemanagement, recruitment, verzuim, onboarding, talentmananagement het is er allemaal.
 • Begeleiden, uitvoeren en monitoren van HR-processen (bijvoorbeeld performance cyclus) hoort er natuurlijk ook gewoon bij.  
 • Adviseren en ondersteunen van managers bij HR-vraagstukken, bijvoorbeeld met betrekking tot personeelsbezetting, organisatieveranderingen, talent & ontwikkeling is een belangrijk deel van je rol. Hoe je dat invult is voor het grootste deel aan jou. Als het maar past binnen de Pentair richtlijnen.
 • Ontwikkelen en professionaliseren van HR-instrumenten/- processen. Er is al veel, veel kan echter wel een update gebruiken! We willen toe naar een HR-afdeling waarbij onze dienstverlening is gericht op het “self-help” principe. Medewerkers en hun managers beter in staat stellen veel van de operationele taken zelf uit te voeren en de benodigde informatie goed en gemakkelijk beschikbaar te maken.
 • Uitvoering geven aan arbeidsvoorwaarden, interne regelingen, CAO-bepalingen en wetgeving daar waar de medewerker en de manager er zelf niet uitkomen. Soms is alles ook niet heel duidelijk en is het aan jou om een (creatieve) oplossing te vinden voor de ontstane problematiek. Hierbij weeg je altijd de verschillende belangen (als ze er zijn) goed af.
 • Participeren in (internationale) HR gerelateerde projecten. We zijn een wereldwijde organisatie waar je je volop kunt ontwikkelen. Regelmatig neem je deel aan trainingen, projecten of andere sessies met collega’s uit andere landen. Uiteraard neem je ook deel als projectlid of projectleider aan Nederlands HR projecten. Dat kan voor de vestiging in Enschede zijn of in samenwerking met de vestigingen Venlo en Winterswijk.
 • Je geeft trainingen en leidt HR gerelateerde bijeenkomsten.

Functievereisten

 • Je hebt Minimaal afgeronde hbo-opleiding op het gebied van personeelsmanagement aangevuld met relevante opleidingen.
 • Het is ook handig dat je al flink wat jaren ervaring in het adviseren van managers op het gebied van organisatie-ontwikkeling en verandermanagement hebt. Onze managers zijn ervaren professionals die van jou verwachten dat jij hen helpt om hun people doelstellingen te realiseren. Circa 10 jaar relevante werkervaring in bij voorkeur een internationale Technische productie omgeving is dan ook waar we naar kijken.
 • Actuele kennis van wet- en regelgeving
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Uitgebreide kennis van MS Office. Aangezien we in het team wel wat Excel kennis kunnen gebruiken zou het heel fijn zijn als jij daar de fijne kneepjes van kent.


Als HR-Business Partner ben je doortastend en in staat om op verschillende niveaus in de organisatie te communiceren. De volgende kenmerken zijn op jou van toepassing: analytisch vermogen, resultaatgericht, zelfstandig, kritisch en klantvriendelijk. En je moet wel van een geintje houden!

Bedrijfsprofiel Pentair

De zuiverende werking van membraanfiltratie Hoogwaardige filtratietechnologie op basis van geavanceerde membranen. Dat is de kernactiviteit van Pentair uit ondernemend Enschede in Twente. Daarmee worden fabrikanten van apparatuur, ingenieursbureaus en constructie-aannemers wereldwijd geholpen met efficiëntie bescherming van water, vloeistoffen, warmte en apparatuur. Wereldwijd zien industrieën en organisaties zich geconfronteerd met toenemende uitdagingen in de zuivering van drinkwater, proceswater en afvalwater. Daarin staat een structurele vermindering van de impact op het milieu en de leefomgeving voorop. Anaerobe membraanbioreactoren (MBR) vormen de meest recente technologische oplossingen om deze problemen structureel aan te pakken. Scheiden van ongewenste deeltjes Membraanfiltratie zuivert een vloeistof door deze te scheiden van ongewenste vaste deeltjes, zo klein als moleculen. Zowel voor de productie van drinkwater, het reinigen en recyclen van proceswater en afvalwater, als voor een reeks industriële, niet-water-gerelateerde toepassingen in de voedings-, dranken- en farmaceutische sectoren, levert Pentair tal van X-Flow-oplossingen met innovatieve filtratieproducten, filtratiediensten en filtratietechnologieën. Wereldwijd distributienetwerk Via een wereldwijd distributienetwerk voorziet Pentair zowel OEM's, partners als aannemers van de geavanceerde X-Flow membraantechnologie. Ingenieurs ondersteunen klanten in elke projectfase, van conceptontwerp tot het opstarten en de uiteindelijke installatie en het in werking treden van de filtratie. In Enschede dragen het laboratorium, de R&D-faciliteiten en de uitgekiende productiefaciliteiten bij aan deze geavanceerde oplossingen. Op basis van de X-Flow-membranen zijn wereldwijd vele filtratieprojecten gerealiseerd. Zo werkt Pentair met trots aan duurzame oplossingen in een veranderende wereld. Doorbraaktechnologie Op de R&D-afdeling werken tientallen hoogopgeleide specialisten. In nauwe samenwerking met collega's van productbeheer en productimplementatie alsook met procestechnologen, worden verschillende innovatieve toepassingen gerealiseerd. Een recente doorbraak is de Helix-technologie, ook wel ‘ultrafiltratie met een twist’ genoemd. Het is de nieuwste innovatie van Pentair in buisvormige membraantechnologie. Het compacte Helix-membraan lost effectief het belangrijkste productieknelpunt op van ultrafijne ultrafiltratie, namelijk het ontstaan van concentratiepolarisatie en de daaruit voortvloeiende koekopbouw in de membranen. Met deze doorbraaktechnologie behoort dit knelpunt tot het verleden. Universitaire spinoff uit Twente X-Flow is van oorsprong een spinoff van Universiteit Twente, dat vanuit wetenschappelijk perspectief een praktische methode ontwikkelde om holle vezelmembranen van uitzonderlijke kwaliteit en robuustheid te vervaardigen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Pentair. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Marssteden 50
7547 TC ENSCHEDE
053 - 4287 350