Opdracht: OVSoftware Low-code platform selectie

Stroomt er code door je aderen? En wil jij net zoals ons dagelijks met software ontwikkeling aan de slag? Dan staat hieronder wellicht de (afstudeer)stage voor jou beschreven bij OV software!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-7-2020
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Binnen OVSoftware is er met Thinkwise een start gemaakt met het gebruik van een low-code platform. De vraag in de markt naar dit soort platformen zal alleen maar toenemen en daarom is het waarschijnlijk dat we naast Thinkwise nog een ander lowcode platform zullen kiezen om onze klanten van de best mogelijke oplossing te voorzien.

Omdat Thinkwise zich met name richt op het vervangen van bestaande (legacy) coresystemen zoals ERP pakketten, willen we met deze selectie vooral kijken naarn platformen die zich meer richten op een moderne schil bovenop die bestaande core systemen.

Voorbeelden van een dergelijk platform zijn Mendix en Outsystems. Doel van de opdracht is om te kijken welk van deze platformen (eventueel aangevuld met een derde) het meest geschikt is om naast Thinkwise ingezet te worden voor onze (toekomstige) klanten en naast onze bestaande dienstverlening.

Er ligt momenteel nog geen kader vast, dus je krijgt veel vrijheid om zelf keuzes te maken over aanpak en te onderzoeken platformen. In overleg met je begeleider binnen

OVSoftware zal per sprint gekeken worden wat de prioriteiten zullen zijn en hoe de aanpak er uit zal komen te zien. 

Functievereisten

 • Je durft een eigen invulling te geven aan deze opdracht. We laten de opdracht bewust wat open zodat jij alle vrijheid hebt om ermee aan de slag te gaan
 • Dat je momenteel een bachelor of master in de richting van IT studeert
 • Je fulltime beschikbaar bent voor ten minste vijf maanden
 • Je communicatief vaardig bent en de Nederlandse taal in woord en geschift beheerst
 • Dat je houdt van een uitdaging en de daarbij behorende stressbestendigheid
 • Dat je aanwezig bent bij onze maandmeetings/ maandborrels! 

Aanbod

 • Tijdens jouw (afstudeer)stage van vijf maanden zorgen wij ervoor dat:
 • Je ten alle tijden begeleid wordt door onze professionals. Zij zullen jou Handvatten geven waar nodig 
 • Je een leuke werkplek hebt, waar je niet alleen koffie moet halen. Al zullen je collega’s dat op z’n tijd natuurlijk wel waarderen ;-)
 • Je een maandelijkse stagevergoeding van €500 krijgt
 • En lever je tijdens je (afstudeer)stage goed werk, dan zit er een goede kans in dat je direct na het afstuderen bij ons aan de slag kunt als junior developer!

Bedrijfsprofiel OV Software

OVSoftware heeft een duidelijk doel voor ogen: ervoor zorgen dat men makkelijker, efficiënter en vooral met plezier kan werken. En de manier waarop wij dat bereiken, is door dagelijks met elkaar bezig te zijn met hetgeen waar wij van houden: software development. Wij voeren al bijna 50 jaar projecten uit voor vele grote opdrachtgevers uit de omgeving. Maar ook na 50 jaar valt er nog van alles te verbeteren en ontdekken.

Daar hoort ook onderzoek naar nieuwe platformen en/of tools bij waar volop in de markt mee gewerkt en over gesproken wordt.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van OVSoftware. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Colosseum 13
7521 PV ENSCHEDE
+31 53 3033600