(junior) inkoper speelgoed

In verband met uitbreiding van het team is Ottosimon op zoek naar een (junior) inkoper speelgoed!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-4-2020
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Inkoper kom je te werken in een team van Inkopers en assistenten. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de samenstelling van het grote peelgoedassortiment van Otto Simon. Wist je dat wij zo’n 12.000 verschillende artikelen op voorraad hebben? 


Je bent met name verantwoordelijk voor de inkoop van speelgoed uit het Verre Oosten. Maar natuurlijk heeft deze functie ook raakvlakken met de assortimenten van bekende merkenleveranciers. Met je creativiteit en commercieel inzicht weet je duidelijke speelgoedlijnen te creëren, zodat die een meerwaarde opleveren voor de winkeliers die bij Otto Simon inkopen. Onze inkopers zijn eigenlijk ook verkopers. Dat betekent dat je ook de verkoopprijzen en de marge bepaalt die bij een product horen.


Iedere dag houd jij je bezig met:

  • Samenstellen, evalueren en bijsturen van het assortiment
  • Sturen op omzet, marge en voorraad
  • Sourcen van nieuwe producten en leveranciers
  • Inkopen van producten in Europa en het Verre Oosten
  • Onderhandelen over prijzen en condities
  • Ontwikkelen van nieuwe producten en productlijnen

Functievereisten

Je vertrouwt op je commerciële feeling en bent een onderhandelaar pur sang. Je bent doortastend en alert zodat je je voordeel haalt uit veranderingen in de markt. Je weet de beste deals te maken met een zo hoog mogelijke marge. Je bent een prettige gesprekspartner, en daardoor weet je het onderste uit de kan te halen bij zowel leveranciers, producten als relaties.

  • Je hebt minimaal een afgeronde (commerciële) HBO-opleiding
  • Je bent gewend te werken vanuit concepten
  • Je bent creatief, initiatiefrijk, flexibel en je kunt onder tijdsdruk goed presteren


Aanbod

Als Inkoper maak je deel uit van een dynamisch team wat in staat is de beste speelgoedtrends voor de toekomst te spotten en op tijd in de winkels te hebben. Samen met je collega’s ben je niet alleen bezig met inkoop, maar bepaal je ook wanneer artikelen binnen komen en hoe en tegen welke prijs ze verkocht gaan worden. Dat betekent dat je samen met je collega’s een zeer belangrijke rol speelt binnen de speelgoedbranche … want jij bepaalt mede het succes van de speelgoedformule Top 1 Toys.


Daarnaast is Otto Simon een bedrijf wat elke dag ‘rent’. Niet alleen rage- en trendartikelen en nieuwe ontwikkelingen binnen ons assortiment bepalen het tempo. Nieuwe klanten, investeringen in automatisering en magazijn en groei van de verschillende webshops maken dat wij continue volop in beweging zijn. Op weg naar de grootste van Europa …

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Ottosimon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Schuilenburglaan 1
7604 BJ ALMELO
0546 - 837 777