Regionaal Beleidsadviseur

Heb jij hart voor het sociaal domein? Zet jij je graag in voor de inwoners van Twente? Krijg je energie van samenwerken? En van samen werken? OZJT is op zoek naar een Regionaal Beleidsadviseur.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-6-2024
Aantal uur
32
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Het sociaal domein is volop in beweging en jij bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen en trends in het sociaal domein. Hierbij kun je denken aan de ‘Hervormingsagenda jeugd’, dit is een pakket aan afspraken om de jeugdzorg te verbeteren en er voor te zorgen dat deze betaalbaar blijft. Of het ‘Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming’, dat zich richt op een eenvoudiger gezinsgerichte aanpak die verbetering omarmt. 

Ook ga je aan de slag met het verbeterplan voor de gecertificeerde instellingen (GI’s), de wachtlijstproblematiek, de uitwerking van de ‘Regiovisie Jeugdhulp Twente’ en de af- en ombouw van de gesloten jeugdhulp. 


 • ontwikkelen van regionaal beleid. Dit doe je in verbinding en samenwerking met het bestuur van SamenTwente en de betrokken (beleids)adviseurs van de 14 gemeenten.
 • Hierbij heb je aandacht voor synergie tussen regionaal en lokaal. De Twentse gemeenten zijn de opdrachtgever voor OZJT.
 • vertalen van landelijke ontwikkelingen die relevant zijn voor de basistaken van OZJT. Je adviseert hierin de lokale beleidsadviseurs bij de bespreking en besluitvorming.
 • vertalen van innovatie en transformatie naar beleidsuitvoering.
 • borgen van Twentse vertegenwoordiging in bovenregionale en landelijke samenwerkingen en programma’s waarbij accounthouderschap wordt gevraagd op beleidsmatig niveau.
 • adviseren van het bestuur. Hierbij geef je jouw deskundig advies aan bestuurders om ze te ondersteunen bij het nemen van beslissingen. 


Regio-vertegenwoordiger

Het is belangrijk dat we vanuit Twente betrokken zijn en blijven op de landelijke ontwikkelingen, en hierop inspelen. Jij vertegenwoordigt onze regio in overleggen. Door deelname aan de landelijke tafels krijgt Twente een podium en oefenen wij invloed uit op de ontwikkelingen. 


Als beleidsadviseur volg en vertaal jij deze ontwikkelingen naar regionaal niveau, aansluitend op de basistaken van OZJT en de lokale gemeentelijke context in Twente.

Er moet veel gebeuren. Dat kan niet zonder actieve beleidsontwikkeling, die bijdraagt aan een betere levenskwaliteit, preventie, samenwerking, en flexibiliteit in de ondersteuning van jeugdigen en hun gezinnen.

Functievereisten

Jij houdt je bezig met vraagstukken met grote belangen. Jij kunt schakelen en adviseren vanuit allerlei invalshoeken. Je hebt het vermogen om je op alle niveaus te bewegen, zowel bestuurlijk als uitvoerend, naar binnen en naar buiten toe.


Het voelt voor jou natuurlijk, dat je voor de opgaven actief de samenwerking opzoekt met gemeenten, en externe partners betrekt in de beleidsontwikkeling.


Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Je werkt zelfstandig, maar weet ook verbinding te leggen, bent een bruggenbouwer en een teamspeler. Verder heb je een goed gevoel voor verschillende belangen.


Daarnaast heb je die helicopterview en sta je stevig in je schoenen. Je durft kritisch te zijn op momenten dat het van je gevraagd wordt. 


Dit breng je mee


 • Minimaal een afgeronde opleiding op hbo-niveau, bij voorkeur een wo- werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie, in het publieke- en sociale domein.
 • Jij hebt gevoel voor bestuurlijke- en politieke verhoudingen en processen.
 • Jij neemt het voortouw als de situatie daar om vraagt, en bent in staat mensen mee te nemen.
 • Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag overhandigen.

Aanbod

 • Een contract voor 28 - 32 uur per week. In eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Bevalt het van beide kanten goed, dan wordt je jaarcontract omgezet naar een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.997,- (schaal 11 cao SGO) op basis van een 36-urige werkweek. Afhankelijk van jouw opleiding, kennis en ervaring word je ingeschaald.
 • Daarnaast ontvang je elke maand een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen kopen of verkopen of het budget laten uitbetalen. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.
 • Een goede pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om hybride te werken.
 • Jouw standplaats is ons Twentehuis in Enschede, dat op loopafstand ligt van het Centraal Station.

Bedrijfsprofiel Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp in Twente

De Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp in Twente (OZJT) is de samenwerking tussen de 14 Twentse gemeenten op het gebied van jeugdhulp en Wmo-zorg. Onze missie is de gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren door diverse vormen van ondersteuning en zorg te bieden. Hierbij richten we ons zowel op volwassenen als op kinderen.

OZJT streeft er naar om een veilige en gezonde omgeving te creëren waarin iedereen de juiste zorg en hulp krijgt die ze nodig hebben.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van OZJT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30 7511 JM Enschede