Ervaren assistent (business) controller

Onze collega gaat binnenkort met zwangerschapsverlof. Daarom is Oost NL voor de periode van ca. half oktober 2023 tot maart 2024 op zoek naar een tijdelijke vervanger.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je gaat aan de slag in ons finance team van ons investeringsbedrijf.


Maak jij de cijfers achter onze impact inzichtelijk?  Wij investeren in impactvolle startups met middelen uit verschillende (investerings)fondsen die we beheren.


Werk je graag samen in een klein en hecht team bij een organisatie die echt het verschil maakt? Dan zijn wij misschien wel een match!


Wat ga je zoal doen?

 • Je rapporteert aan en ondersteunt de controllers bij het opstellen van kwartaalrapportages, jaarrekeningen, begeleiding van de accountantscontrole en overige financiële vraagstukken;
 • Het voorbereiden en analyseren van kwartaalcijfers, begroting en forecast van onze fondsen onder management;
 • Voortgang investeringen monitoren;
 • Opstellen van liquiditeitsoverzichten;
 • Ondersteunen met werkzaamheden omtrent risicomanagement.

Functievereisten

Wat vragen wij:

 • Een afgeronde hbo-opleiding op gebied van bedrijfseconomie, accountancy of control;
 • Je hebt kennis en ervaring opgedaan met het opstellen van financiële rapportages, bedrijfsprocessen analyseren, verbeteren en vastleggen, beschikbare data omzetten naar sturingsinfo en of dashboards.
 • Goede beheersing van Microsoft-programma’s zoals Excel, Word, PowerPoint en eventueel Power BI;
 • Ervaring met administratieve software, zoals Exact, is een pre.


Wie ben jij?

 • Je bent open minded, spontaan en nieuwsgierig, je durf door te vragen en gaat een goede discussie niet uit de weg;
 • Je bent analytisch, positief kritisch, communicatief sterk en resultaatgericht;
 • Jij staat voor gewoon doen;
 • Je bent maatschappelijk betrokken.

Aanbod

Bij Oost NL werken ondernemende, nieuwsgierige mensen met veel kennis en kunde. We staan voor gewoon doen. Afspraak is afspraak. Onze mensen zijn betrokken en enthousiast en hebben een grote maatschappelijke betrokkenheid.


Als organisatie zijn wij aan het groeien en ontwikkelen en dus volop in beweging. Daarom hebben we mensen nodig die uitdagingen aan durven te gaan. Toekomstmakers, vooruitdenkers en -doeners. Mensen die verantwoordelijkheid voelen en nemen, zich laten zien en horen. En die samenwerken vanzelfsprekend vinden om te komen tot de beste oplossingen


Wij bieden jou een tijdelijke aanstelling van ca. 6 maanden, (werkdagen in overleg) met een fijne en goed gefaciliteerde hybride werkplek, met goede arbeidsvoorwaarden.


We weten dat we met een divers samengesteld team het beste in elkaar naar boven halen. Wij streven ernaar een cultuur te creëren waarin verscheidenheid een groot goed is en iedereen zich gezien voelt. We zijn benieuwd hoe jij met je eigen kwaliteiten daaraan bij kan dragen.

Bedrijfsprofiel

Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies Overijssel en Gelderland versterken wij de regionale economie. Dit doen we door met publiek geld te investeren in ondernemers in Oost-Nederland.


Naast deze financiële middelen stelt Oost NL ook haar kennis, kunde en netwerk beschikbaar. We zijn actief in de topsectoren Gezonde voeding, Energie, Gezondheid, Techniek en Circulaire economie.


Een optimale balans tussen maatschappelijk en economische rendement is voor ons van groot belang. We laten ondernemers innoveren, investeren en internationaliseren om hun groei te versnellen. Zo zorgen we voor de duurzame groei van de regionale economie. Daarnaast scheppen we gunstige voorwaarden voor het oplossen van mondiale, maatschappelijke vraagstukken. We bieden ondernemers geld, netwerk en kennis voor het creëren van maatschappelijk rendement. Met focus op duurzaamheid, smart industry en concepten voor een gezond leven.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Oost NL. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!