Beleidsadviseur mobiliteit

Het team Ontwikkeling van de gemeente Oldenzaal zoekt een verbindende beleidsadviseur mobiliteit die goed is in integraal oppakken van de verschillende vraagstukken.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-5-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
16-6-2024
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als beleidsadviseur ga je bij team Ontwikkeling van het domein Ruimte aan de slag met bereikbaarheid en verkeerscirculatie, verkeersveiligheid, duurzame mobiliteit, openbaar vervoer, het fietspadennetwerk en het parkeerbeleid. Een belangrijk maatschappelijk en politiek thema waar je direct impact mee kunt maken. Verkeersveiligheid staat hoog op de publieke belangstelling. Daarbij is het goed je te realiseren dat het maatschappelijk draagvlak niet vanzelfsprekend is. Vind je het interessant om na te denken over deze taken van de gemeente en ga je graag met bewoners, je collega’s en onze partners in de regio in gesprek hierover? Dan zit je bij ons helemaal op je plek!


Hoe ziet je werk eruit?

Je werk als mobiliteitsadviseur in Oldenzaal is dynamisch en afwisselend. Je volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en ruimtelijke ordening, zowel lokaal als regionaal. Je overlegt met stedenbouwkundigen, ecologen en bestuurders om integrale oplossingen te bespreken en te coördineren. Je bent verantwoordelijk voor het verkrijgen van subsidies en voor het realiseren van onze verkeersdoelstellingen. Je werkt aan het ontwikkelen van mobiliteitsbeleid, waarbij je duurzaamheid en veiligheid als prioriteiten hanteert. Je leidt verkeerskundige projecten met passie, waarbij je aandacht hebt voor slimme routes voor fietsers, veilige oversteekplaatsen en vlotte verkeersdoorstroming. Daarnaast vertegenwoordig je Oldenzaal in regionale en provinciale programma's en projecten, waar je kennis deelt en samenwerkt met gelijkgestemden. Je reflecteert op de voortgang van lopende projecten en het plannen van vervolgstappen om de mobiliteit en duurzaamheid van de stad verder te verbeteren. Kortom, een veelzijdige en invloedrijke rol waarin je bijdraagt aan de ontwikkeling van een leefbare en duurzame stad.


Kortom, een belangrijke en afwisselende functie waar je invloed hebt hoe onze stad eruit komt te zien qua groen en infrastructuur.

Functievereisten

  • Je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding aangevuld met bijv. de post-hbo opleiding verkeerskunde.
  • Naast je verkeerskundige kennis, beschik je ook over goede kennis van de ruimtelijke ordening en weet je goed mee te denken in multidisciplinaire teams.
  • Het is mooi meegenomen als je ervaring hebt met bestuurlijke advisering en met het schrijven van en adviseren over beleid.
  • Je hebt ervaring in het leiden van, en advisering in, complexe (beleids)projecten.

Aanbod

  • Het salaris is vastgesteld op minimaal € 3.558,- (aanloopschaal 10) en maximaal € 5.997,- (functieschaal 11) bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek
  • De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar en bij gebleken goed functioneren kan deze worden omgezet in een vaste aanstelling
  • 144 uur aan vakantie bij een voltijd dienstverband. Je kunt bij ons ook dagen “bijkopen”
  • Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld)
  • Je komt te werken in een leuk en ervaren team waar vertrouwen, verantwoordelijkheid en betrokkenheid voorop staat.

Bedrijfsprofiel

OLDENZAAL, DE GLIMLACH VAN TWENTE Oldenzaal is de Glimlach van Twente. De levendige Overijsselse stad telt ruim 32.000 nuchtere en gastvrije inwoners die samen van het leven genieten. Oldenzaal heeft een historisch hart met de St. Plechelmusbasiliek als markant middelpunt. De stad heeft uitstekende stedelijke voorzieningen, een bloeiende economie, een rijk verenigingsleven en een gezellig horecaplein. Deze Groote Markt grenst direct aan de intieme winkelstraten en twee winkelcentra in de binnenstad. Recreatiegebied Het Hulsbeek vormt een goede aanvulling op de stad. Met zijn bosrijke omgeving en recreatievijvers is er zowel zomers als in de winter genoeg te doen om te ontspannen. Oldenzaal ligt tussen Enschede, Hengelo en de grens met Duitsland. Deze ligging, met daarin prominent de rijksweg A1 en de internationale spoorlijnverbinding richting Scandinavië en oostelijk Europa, maakt van Oldenzaal de ultieme vestigingsplaats. Hierdoor is er een grote vraag vanuit de ondernemerskant naar vestigingsgrond in Oldenzaal. Maar ook op het gebied van evenementen en cultuur heeft Oldenzaal een naam in de regio. Denk maar eens aan het jaarlijkse carnaval. De Oldenzalers weten goed hoe je dat moet vieren. Jaarlijks trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht meer dan honderdduizend bezoekers uit heel Nederland. Maar daar houdt het niet op. Bekende evenementen met regionale uitstraling zijn Boeskool is lös, Kunsten Op Straat, Oldenzaal Muzikaal Festival, Stroadl Festival, Boeskoolloop en de Twente Ballooning. Optredens georganiseerd door bijvoorbeeld Stadstheater de Bond maken het cultuuraanbod in Oldenzaal compleet.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Oldenzaal. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!