Juridisch adviseur Omgevingsrecht

Gemeente Oldenzaal is op zoek naar een Juridisch adviseur Omgevingsrecht. Bekijk deze vacature voor meer informatie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-2-2024
Aantal uur
34
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Binnen de gemeente Oldenzaal verzorgt het domein Ruimte het ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud van de openbare ruimte, gemeentelijk gebouwen en de sportaccommodaties. Je komt te werken binnen het team ontwikkeling, een onderdeel van het domein Ruimte. In het team werken ca. 40 mensen op het gebied van grondzaken, vergunningverlening, ruimtelijke ontwikkeling (duurzaamheid, mobiliteit, wonen, economische zaken, etc.) en juridische zaken. Allen met één doel: het aantrekkelijk houden van de stad Oldenzaal op het gebied van wonen, werken en recreëren. Binnen dit team hebben wij een vacature voor een juridisch adviseur Omgevingsrecht. 


Wat ga je doen?

 • Adviseren op gebied van het gehele omgevingsrecht.
 • Begeleiden van vergunning- en handhavingszaken in zowel bezwaar als beroepsprocedures.
 • Je houd je je bezig met planschade/nadeelcompensatie.
 • Adviseren en begeleiden van de complexe bestemmingsplannen en in de nabije toekomst het omgevingsplan vanuit de nieuwe Omgevingswet, van eerste advisering tot de beroepsprocedure.
 • Je bent een sparringpartner voor je collega’s RO, vergunningen en toezicht en je geeft gevraagd en ongevraagd advies bij diverse (ontwikkelings-)projecten.
 • Gemeentelijk beleid op het gebied van ruimtelijke ordening helder en transparant vertalen naar omgevingsplannen. 

Functievereisten

 • Kennis van gehele omgevingsrecht.
 • Minimaal HBO+ werk en denkniveau (juridisch-planologisch).
 • Ervaring op het gebied van omgevingsrecht binnen een gemeentelijke organisatie.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Omgevingsbewust: we werken voor en mét onze inwoners.
 • Hoge mate van zelfstandigheid: je bent pro-actief en kunt goed prioriteiten stellen.
 • De eigenschappen als oplossingsgericht, analytisch, proactief, flexibel, creatief en accuraat zitten in je genen.
 • Je bent een stevig adviseur en gesprekspartner voor het bestuur bij de politiek-gevoelige plannen. 

Aanbod

 • Een afwisselende en boeiende functie in een leuk team, waar vertrouwen, vrijheid en vakmanschap voorop staan!
 • Naast je werk is er voldoende ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Deze functie is ingeschaald in schaal 10 (max € 5.247,-)
 • een individueel keuzebudget van 17,05%
 • Je ontvangt in eerste instantie een aanstelling voor de duur van één jaar, bij wederzijdse tevredenheid wordt dit omgezet in een vast dienstverband.

Bedrijfsprofiel

OLDENZAAL, DE GLIMLACH VAN TWENTE Oldenzaal is de Glimlach van Twente. De levendige Overijsselse stad telt ruim 32.000 nuchtere en gastvrije inwoners die samen van het leven genieten. Oldenzaal heeft een historisch hart met de St. Plechelmusbasiliek als markant middelpunt. De stad heeft uitstekende stedelijke voorzieningen, een bloeiende economie, een rijk verenigingsleven en een gezellig horecaplein. Deze Groote Markt grenst direct aan de intieme winkelstraten en twee winkelcentra in de binnenstad. Recreatiegebied Het Hulsbeek vormt een goede aanvulling op de stad. Met zijn bosrijke omgeving en recreatievijvers is er zowel zomers als in de winter genoeg te doen om te ontspannen. Oldenzaal ligt tussen Enschede, Hengelo en de grens met Duitsland. Deze ligging, met daarin prominent de rijksweg A1 en de internationale spoorlijnverbinding richting Scandinavië en oostelijk Europa, maakt van Oldenzaal de ultieme vestigingsplaats. Hierdoor is er een grote vraag vanuit de ondernemerskant naar vestigingsgrond in Oldenzaal. Maar ook op het gebied van evenementen en cultuur heeft Oldenzaal een naam in de regio. Denk maar eens aan het jaarlijkse carnaval. De Oldenzalers weten goed hoe je dat moet vieren. Jaarlijks trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht meer dan honderdduizend bezoekers uit heel Nederland. Maar daar houdt het niet op. Bekende evenementen met regionale uitstraling zijn Boeskool is lös, Kunsten Op Straat, Oldenzaal Muzikaal Festival, Stroadl Festival, Boeskoolloop en de Twente Ballooning. Optredens georganiseerd door bijvoorbeeld Stadstheater de Bond maken het cultuuraanbod in Oldenzaal compleet.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Oldenzaal. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!