Voorzitter commissie bezwaarschriften, kamer ARV

Oldenzaal (circa 32.000 inwoners) is de Glimlach van Twente. Een compacte en Bourgondische stad waar het fijn werken, wonen en leven is. Alles wat we doen en laten draagt bij aan het geluk van onze inwoners. Oldenzaal investeert in de toekomst! Oldenzaal moet een aantrekkelijke woonplaats zijn voor iedereen, een ondernemende stad waarin we verder werken aan een groen en gezond Oldenzaal. Waar de handelsgeest van vroeger terug te zien is in het aantal ondernemers en initiatieven, de bedrijvigheid en de werkgelegenheid. Pas jij bij Oldenzaal?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
28-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De commissie bezwaarschriften is geheel onafhankelijk en adviseert de gemeentelijke bestuursorganen over de bij hen ingediende bezwaarschriften. De commissie bezwaarschriften bestaat uit 2 kamers waarvan kamer ARV (algemene zaken, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting) er een is. De kamer ARV adviseert over bezwaren op het gebied van ruimtelijke ordening en volkshuisvesting in de ruimste zin. Eens in de vier weken op donderdagavond houdt kamer ARV de hoorzitting. 


Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor het voorzitten van de hoorzittingen, enige ervaring is dan ook wenselijk. Belangrijk in deze rol is dat je onafhankelijk kunt denken en integer bent.

Functievereisten

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • Relevante kennis van en ervaring met bestuursrecht.
  • Onafhankelijkheid ten opzichte van de gemeente Oldenzaal.
  • Brede maatschappelijke en sociale betrokkenheid.
  • Goede communicatieve, sociale en redactionele vaardigheden.
  • Kennis van de Wabo, Wro en handhaving is een pré.
  • Ervaring met de behandeling van bezwaarschriften is een pré.
  • Kennis van en inzicht in het functioneren van het (lokaal) openbaar bestuur en de ambtelijke en  bestuurlijke verhoudingen daarin.
  • In staat om een goede belangenafweging te maken.

Aanbod

De voorzitter ontvangt per dagdeel (ochtend, middag of avond) een vergoeding van€ 273,84 en een reiskostenvergoeding van € 0,37 per kilometer.

Bedrijfsprofiel

OLDENZAAL, DE GLIMLACH VAN TWENTE Oldenzaal is de Glimlach van Twente. De levendige Overijsselse stad telt ruim 32.000 nuchtere en gastvrije inwoners die samen van het leven genieten. Oldenzaal heeft een historisch hart met de St. Plechelmusbasiliek als markant middelpunt. De stad heeft uitstekende stedelijke voorzieningen, een bloeiende economie, een rijk verenigingsleven en een gezellig horecaplein. Deze Groote Markt grenst direct aan de intieme winkelstraten en twee winkelcentra in de binnenstad. Recreatiegebied Het Hulsbeek vormt een goede aanvulling op de stad. Met zijn bosrijke omgeving en recreatievijvers is er zowel zomers als in de winter genoeg te doen om te ontspannen. Oldenzaal ligt tussen Enschede, Hengelo en de grens met Duitsland. Deze ligging, met daarin prominent de rijksweg A1 en de internationale spoorlijnverbinding richting Scandinavië en oostelijk Europa, maakt van Oldenzaal de ultieme vestigingsplaats. Hierdoor is er een grote vraag vanuit de ondernemerskant naar vestigingsgrond in Oldenzaal. Maar ook op het gebied van evenementen en cultuur heeft Oldenzaal een naam in de regio. Denk maar eens aan het jaarlijkse carnaval. De Oldenzalers weten goed hoe je dat moet vieren. Jaarlijks trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht meer dan honderdduizend bezoekers uit heel Nederland. Maar daar houdt het niet op. Bekende evenementen met regionale uitstraling zijn Boeskool is lös, Kunsten Op Straat, Oldenzaal Muzikaal Festival, Stroadl Festival, Boeskoolloop en de Twente Ballooning. Optredens georganiseerd door bijvoorbeeld Stadstheater de Bond maken het cultuuraanbod in Oldenzaal compleet.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Oldenzaal. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!