Beleidsadviseur mobiliteit

Binnen het Domein Ruimte, team Ontwikkeling zoekt de gemeente Oldenzaal een integrale beleidsadviseur met een brede blik. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Je bent als regisseur en adviseur verantwoordelijk voor de beleidsmatige vraagstukken op het gebied van bereikbaarheid en verkeerscirculatie, verkeersveiligheid, mobiliteit en openbaar vervoer, het fietspadennetwerk en het parkeerbeleid en monitoring.


Daarnaast speel je een belangrijke rol in de regio en vertegenwoordig je de gemeente in regionale overleggen. Je bent verantwoordelijk voor het verkrijgen van subsidies en voor het realiseren van onze verkeersdoelstellingen.


Hoe ziet jouw werk eruit?

 • Jij bent op de hoogte aan de groeiambities van onze stad en houdt dit altijd in het achterhoofd. Hoe laat je wijzigingen in de ruimtelijke ordening naadloos aansluiten op de verkeersstromen? Voor jou een kolfje naar je hand.
 • Je denkt in integrale oplossingen en weet ook anderen daarin mee te nemen. Je krijgt de verantwoordelijkheid voor alles wat in onze stad te maken heeft op het gebied van logistiek, verkeersveiligheid, vervoer, parkeren en ruimtelijke ordening en inrichting. Welke effecten hebben de oplossingen op onze inwoners? Jij denkt altijd een stap vooruit.
 • Hoe moeten de kruispunten vormgegeven worden, welk wegontwerp is cruciaal en welk parkeerbeleid is wenselijk? Je doet dit door niet alleen naar het verkeerskundige deel te kijken, maar ook naar hoe mensen zich bewegen in hun omgeving. Jij kijkt met het oog op de toekomst.

Functievereisten

We zoeken iemand die:

 • Het ontwikkelen van beleid op, en geven van integrale adviezen vanuit het vakgebied aan bestuur en management
 • Je monitort onder andere de verkeerscirculatie en doorstroming en stuurt deze bij. Je bewaakt de verkeersveiligheid en onderhoudt contacten met relevante partners. Daarnaast stel je het parkeerbeleid op.
 • Je geeft leiding aan verkeerskundige projecten en draagt bij aan de integrale beleidsontwikkeling binnen de afdeling. Ook participeer je in projecten en toets je ruimtelijke plannen
 • Participeren in programma’s en projecten op regionaal en provinciaal niveau
 • Het (mede) inhoudelijk begeleiden van medewerkers van je collega’s in de gehele verkeers- en vervoerketen in de gemeente Oldenzaal.
 • Je vervult een coördinerende rol voor het programma woon- en leefomgeving in de p&c cyclus
 • Een frisse blik heeft op onze organisatie, gericht is op samenwerking en goed is in het onderhouden van relaties. Iemand met een strategische visie, resultaatgericht en flexibel inzetbaar is.
 • Iemand die initiatief neemt en iemand die mensen en partijen weet te overtuigen.
 • Omgevingsbewustzijn is je niet vreemd: je hebt een goed ontwikkelde antenne voor wat het bestuur nodig heeft en verwacht.


Kortom, een belangrijke en afwisselende functie waar je invloed hebt hoe onze stad eruit gaat komen te zien qua groen en infrastructuur.


Wat vragen wij?

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding aangevuld met b.v. de post HBO opleiding verkeerskundige
 • Naast je verkeerskundige kennis, beschik je ook over goede kennis van de Ruimtelijke Ordening en weet je goed mee te denken in multidisciplinaire teams
 • Het is mooi meegenomen als je ervaring hebt met bestuurlijke advisering en met het schrijven van en adviseren over beleid
 • Ervaring in het leiden van, en advisering in, complexe (beleids)projecten

Aanbod

 • Het salaris is vastgesteld op minimaal € 2.753,- (aanloopschaal 10) en maximaal € 5.372,- (functieschaal 11) bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek
 • De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar en bij gebleken goed functioneren kan deze worden omgezet in een vaste aanstelling
 • 144 uur o.b.v. voltijd CAO Gemeenten. Je kunt bij ons ook dagen “bijkopen”
 • Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld)
 • Je komt te werken in een leuk en ervaren team waar vertrouwen, verantwoordelijkheid en betrokkenheid voorop staat.

Bedrijfsprofiel

OLDENZAAL, DE GLIMLACH VAN TWENTE Oldenzaal is de Glimlach van Twente. De levendige Overijsselse stad telt ruim 32.000 nuchtere en gastvrije inwoners die samen van het leven genieten. Oldenzaal heeft een historisch hart met de St. Plechelmusbasiliek als markant middelpunt. De stad heeft uitstekende stedelijke voorzieningen, een bloeiende economie, een rijk verenigingsleven en een gezellig horecaplein. Deze Groote Markt grenst direct aan de intieme winkelstraten en twee winkelcentra in de binnenstad. Recreatiegebied Het Hulsbeek vormt een goede aanvulling op de stad. Met zijn bosrijke omgeving en recreatievijvers is er zowel zomers als in de winter genoeg te doen om te ontspannen. Oldenzaal ligt tussen Enschede, Hengelo en de grens met Duitsland. Deze ligging, met daarin prominent de rijksweg A1 en de internationale spoorlijnverbinding richting Scandinavië en oostelijk Europa, maakt van Oldenzaal de ultieme vestigingsplaats. Hierdoor is er een grote vraag vanuit de ondernemerskant naar vestigingsgrond in Oldenzaal. Maar ook op het gebied van evenementen en cultuur heeft Oldenzaal een naam in de regio. Denk maar eens aan het jaarlijkse carnaval. De Oldenzalers weten goed hoe je dat moet vieren. Jaarlijks trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht meer dan honderdduizend bezoekers uit heel Nederland. Maar daar houdt het niet op. Bekende evenementen met regionale uitstraling zijn Boeskool is lös, Kunsten Op Straat, Oldenzaal Muzikaal Festival, Stroadl Festival, Boeskoolloop en de Twente Ballooning. Optredens georganiseerd door bijvoorbeeld Stadstheater de Bond maken het cultuuraanbod in Oldenzaal compleet.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Oldenzaal. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!