Stage IT Servicecenter

Hey jij! Zoek jij een stage in de IT-wereld waar je klaargestoomd wordt voor het 'echte' leven? Check dan deze vacature van Odin Groep!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Bij Odin Business Support B.V. (onderdeel van Odin Groep) bieden wij een stageplaats op onze afdeling IT Servicecenter


Wil jij meedraaien met alle processen in onze dynamische IT-onderneming? Ben je een aanpakker en wil je leren bij ons? Dan zijn wij op zoek naar jou en bieden we je per september 2023 een mooie stageplek in de IT!


De IT Servicedesk? Cool!


Ja, cool is het zeker! De IT Servicedesk is binnen Odin Groep het eerste aanspreekpunt voor collega’s die vragen hebben of storingen ervaren met betrekking tot de werkplek, applicaties of infrastructuur.


Functieomschrijving

Als stagiair(e) maak je onderdeel uit van de eerste lijn binnen de afdeling Odin IT Servicecenter. Je hebt hierbij klantcontact via telefoon en email. Gelukkig ook face to face, wel zo gezellig! Met jouw leergierige instelling en doorpakkersmentaliteit probeer je zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en storingen direct te verhelpen. Wanneer je dit niet zelf kunt fixen, gebruik je jouw skills om een goede probleemanalyse te maken die je vervolgens vastlegt in een ticket en overdraagt aan jouw collega’s op de tweede lijn. Met jouw klantgerichte mentaliteit zorg je ervoor dat de klant, jouw collega dus, voortdurend op de hoogte wordt gehouden van lopende zaken. Je weet goed onderscheid te maken tussen belangrijke en iets minder belangrijke zaken. Met jouw helicopterview herken je trends bij binnenkomende vragen en verstoringen. Deze communiceer je binnen het team zodat er samen naar een structurele oplossing kan worden gekeken. Hierbij ben je vrij om zelf ook een oplossingsrichting aan te dragen. Je voelt je verantwoordelijk voor de tickets die op jouw naam staan en doet er alles aan om deze adequaat op te lossen.

Functievereisten

Kun jij vinkjes zetten bij onderstaande zinnen, dan zijn we een match!

  • Je bent derdejaars student aan de MBO ICT opleiding, niveau 4;
  • Je hebt een servicegerichte aanpak en doet er alles aan om jouw tickets met de juiste kwaliteit af te ronden;
  • Op procesmatige wijze weet je incidenten en gebruikersvragen goed te borgen in het ticket registratiesysteem;
  • Met je inventieve persoonlijkheid ben je in staat om vlot problemen op te lossen en zaken gedaan te krijgen;
  • Met jouw praktijkgerichte aanpak verlies jij het doel niet uit het oog en draag je direct bij aan soepel lopende supportorganisatie.

Aanbod

Naast de ervaring en leuke collega’s bieden wij je een mooie stagevergoeding. Je bammetjes kun je thuislaten, want met je personeelskorting koop je een lekkere lunch beneden in ons restaurant. Daarnaast werk je op de mooiste locatie van Hengelo, in de toren naast de A1. Hebben we te veel gezegd? Swipe voor ons en laten we kennismaken!

Bedrijfsprofiel Odin Groep

IT-huis met sterk data-fundament De Odin Groep uit ondernemend Hengelo in Twente, vormt het fundament voor innovatie en continuïteit op het gebied van informatietechnologie. Als grote en veelzijdige IT-organisatie wil de dienstverlener een ‘Home of IT’ zijn. Het bedrijf heeft een sterke focus op managed services, cloud-oplossingen en datacenter-diensten, waarbij een duurzame insteek ‘het huis koel houdt’. Technologische innovaties bestaan binnen de Odin Groep uit het succesvol en stabiel inzetten van de nieuwste technieken op IT-gebied. De focus ligt op bewezen technologie. Die zorgt ervoor dat klanten gegarandeerd kunnen vertrouwen op de stabiele en betrouwbaar oplossingen van de Odin-merken Previder, Heutink.ict, Web2Work en Winvision. Stuk voor stuk bedienen deze dochterondernemingen specifieke deelmarkten. Toekomstbestendige datacenters De Odin Groep beschikt over twee hightech-datacenters (Tier 3+) onder de merknaam Previder. Deze behoren tot de grootste van Nederland. Dit bedrijfsonderdeel investeert veel in supersnelle cloud-technologie. Zo blijft het toekomstbestendig. Daar waar traditionele organisaties en bedrijven in de dagelijkse praktijk vaak worstelen met de voortrazende ontwikkelingen rondom de cloud en het ‘internet of things’, daar schakelen startups ogenschijnlijk moeiteloos met grote snelheid door. Voor beide type ondernemingen wil Previder een sparringpartner en dienstverlener zijn. Betrouwbare dienstverlener Ook de andere bedrijfsonderdelen binnen de Odin Groep profiteren van de kennis en faciliteiten van het geheel. Heutink ICT heeft in de loop der jaren gebouwd aan een van de grootste cloud-platformen voor het onderwijs. Terwijl Winvision de benodigde Microsoft-expertise inbrengt en zo verschillende klanten ondersteunt om de nieuwste technieken te adopteren. De Odin Groep als geheel is privaat, Nederlands eigendom. Dat maakt de onderneming tot een betrouwbare dienstverlener in de internationale hostingwereld. Duurzame basis Langs de A1 bij Hengelo – ook wel de ‘Berlin Boulevard’ geheten – huist het hypermoderne datacenter, inclusief een logistiek centrum en het hoofdkantoor van de Odin Groep. Op deze locatie is grote aandacht besteed aan duurzaamheid. Zowel de gebouwen als het datacenter voldoen aan de ambitieuze BREEAM-kwalificatie 'Excellent'. De warmte die vrijkomt in het datacenter, wordt weer gebruikt om de kantoortoren van de Odin Groep te verwarmen. Ook voor het gebruikerscomfort blijkt het een van de gezondste panden om in te werken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Odin Groep. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Expolaan 50
7556 BE HENGELO
074 - 2404 646