(Afstudeer)stage Duurzaamheid (ESG)

Ben jij een echte aanpakker, analytisch sterk en kun je zelfstandig werken? Ben je nieuwsgierig naar wat organisaties kunnen doen om te verduurzamen en wil je hieraan een steentje bijdragen? Dan is deze stage-/afstudeerplek bij Odin Groep voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-7-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
30-8-2022
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Binnen Odin Groep hebben we de afgelopen jaren al mooie stappen gemaakt als het gaat om de 3P’s; People, Planet, Profit. Zo zijn we bezig geweest met ons stroom-, water, energie- en aardgasverbruik en hebben we gekeken naar energiebesparende maatregelen. We hebben het gebruik van verpakkingen vermindert, scheiden afval en verlagen stapsgewijs de CO2-uitstoot.


De doelstelling voor de aankomende jaren is om onze registratie verder aan te scherpen en te verbeteren, projecten te definiëren en uit te voeren om op een breed vlak te reduceren en verkenning te doen op compensatie. Daar kunnen we jou goed bij gebruiken!


Als stagiair(e)/afstudeerder ga je onderzoek doen en geef je advies ten aanzien van bovengenoemde. Zo ga je onder andere de CO2-voetafdruk van Odin Groep in kaart brengen. Dit doe je door data te verzamelen en in te voeren in de tool die Odin Groep wil gaan gebruiken om haar CO2-uitstoot te meten. Je verbindt vervolgens conclusies aan de resultaten en komt met aanbevelingen. Gezamenlijk stellen we aan de hand van jouw aanbevelingen doelen op voor de aankomende periode. Samen met collega’s uit de organisatie ga je vervolgens werken aan een aantal concrete plannen om onze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.


Uiteraard krijg je ook de ruimte om aan de slag te gaan met een zelfgekozen thema. Wat vind jij interessant en op welk vlak wil jij het verschil maken? Gezamenlijk worden de opties verkend en ga je zelfstandig aan de slag met het door jou gekozen thema.

Functievereisten

Ben jij …


 • derde-/vierdejaars HBO/WO-student en heb jij een relevante studieachtergrond (bijv. Facility Management, Technische/Duurzame Bedrijfskunde);
 • ten minste 4 dagen in de week beschikbaar voor een periode van minimaal 5-6 maanden;
 • geïnteresseerd in het thema ‘duurzaamheid’;
 • nieuwsgierig naar de digitale wereld van IT, cloud computing, datacenters, software, hardware, security etc.;
 • goed in de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • doortastend, proactief en weet jij mensen door jouw enthousiasme mee te nemen én te stimuleren in de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid?


Dan zijn wij een match!

Aanbod

Naast de ervaring en leuke collega’s bieden wij je een mooie stagevergoeding. Je broodtrommel kun je thuislaten, want met je personeelskorting koop je een lekkere lunch beneden in ons restaurant. Daarnaast werk je op de mooiste locatie van Hengelo, in de toren naast de A1. Hebben we te veel gezegd? Laten we kennismaken!

 • Goede pensioenregeling
 • Flexibele werktijden
 • 25 vakantiedagen
 • Goed salaris
 • Mobiliteitsvergoeding
 • Trainingen en opleidingen
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Gezellige activiteiten

Bedrijfsprofiel Odin Groep

Odin Groep is een thuis voor IT-bedrijven en professionals. Met onze drie bedrijven Previder, Heutink ICT en Winvision zorgen wij voor tienduizenden online werkplekken, IT-omgevingen, websites en online portalen in de zorg, de bouw en de profitsector. Daarnaast laten we meer dan 900.000 leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs via online platformen leren en werken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Odin Groep Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Expolaan 50
7556 BE HENGELO
074 - 2404 646