Proces Technoloog

NX Filtration is op zoek naar een Proces Technoloog. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Senior Production Engineer Membraan ben jij primair verantwoordelijk voor het verhogen van de efficiëntie & effectiviteit van de membraan productie en nabehandeling waarbij de productkwaliteit altijd geborgd moet blijven. Jij begeleidt, analyseert en optimaliseert bestaande en nieuw te ontwikkelen methodes tot en met de implementatie van een robuust proces. Je gaat stapsgewijs en projectmatig te werk door middel van meten, analyseren en implementeren. In deze functie ondersteun- en werk je samen met R&D bij de uitvoering van testen binnen productie of bij de invoering van nieuwe productiemethodes of apparatuur. Daarnaast stel je werkinstructies op voor productiemedewerkers, leid je ze op en fungeer je als vraagbaak bij afwijkingen en storingen. 


Taken en verantwoordelijkheden:

 • Verbetering en optimalisatie van bestaande en nieuwe productie processen (in termen van kwaliteit, efficiëntie, effectiviteit)
 • Volledigheid en correctheid van werkinstructies en formulieren
 • Vastleggen, verwerken en interpreteren van productie data (OEE)
 • Uitvoeren van risico analyse op processen
 • Implementatie van nieuwe producten en processen binnen de membraan productie organisatie
 • Stimuleren van verbeterinitiatieven

Functievereisten

 • Minimaal technisch HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur in chemische technologie of werktuigbouwkunde
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Zelfstandigheid, organiseren eigen werk, initiëren van verbetervoorstellen
 • Ervaring met proces verbetering (OEE)
 • Analytisch vermogen, nauwkeurigheid en zorgvuldigheid
 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk

Aanbod

Werken bij NX Filtration biedt jou de kans om samen met een gedreven en enthousiast team een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering en groei van NX Filtration. Je werkt in een open en informele sfeer waar de lijnen erg kort zijn en eigen inbreng wordt gestimuleerd. Een zelfstandige functie binnen een snelgroeiende, dynamische organisatie in een internationale omgeving waar je alle ruimte krijgt om te groeien als mens maar ook in je carrière ambities. Het is vanzelfsprekend dat we jou uitstekend belonen en waarderen.

Bedrijfsprofiel NX Filtration

NX Filtration biedt oplossingen voor het filtreren van water en dranken, gebaseerd op innovatieve (nano)membraantechnologie en duurzame productiemethoden. Wij produceren geavanceerde holle vezelmembranen voor gebruik in nanofiltratie-, ultrafiltratie- en microfiltratie toepassingen, waarmee onze partners kunnen excelleren in duurzame membraanfiltratietoepassingen.


Onze wereld wordt steeds meer geconfronteerd met uitdagingen rond waterschaarste en watervervuiling. De membraantechnologie van NX Filtration is in staat om organische stoffen selectief te verwijderen uit vervuild water, waaronder kleurstoffen, antibiotica, bacteriën en virussen. Dit heeft geresulteerd in nieuwe en eenvoudige processen voor de behandeling van water, het hergebruik van afvalwater en de productie van drinkwater.


NX Filtration is een jonge, internationale, innovatieve en dynamische hightech onderneming. Wij willen binnen afzienbare tijd de wereldwijde toonaangevende producent en leverancier worden van deze innovatieve technologie en is sinds afgelopen zomer genoteerd aan de Amsterdamse beurs. De productie vindt nu plaats in Enschede, eind 2023 zal een geheel nieuwe, zeer moderne membranen fabriek in Hengelo in gebruik worden genomen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van NX Filtration. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 35
7521 PH ENSCHEDE
085 - 0479 900