Projectmanager Mechanical Engineer

NX filtration is op zoek naar Projectmanager Mechanical Engineer. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-6-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Verantwoordelijkheden:

 • Inventariseren van het wensen- en eisenpakket voor de verschillende machines en installaties.
 • Vertaling van deze wensen en eisen naar concrete specificaties.
 • Het zoeken van de juiste leveranciers en doorlopen van het offerte traject en het voeren van tussentijds besprekingen met de leveranciers.
 • Beoordelen van basis en detail ontwerptekeningen.
 • Uitvoering en begeleiden van de FAT en SAT en zorgen dat machines en installaties volgens wettelijke normen geleverd worden.
 • Begeleiding van productie bij inbedrijfsneming.
 • Tevens zorg je dat tijdens het project alle betrokken afdelingen input leveren en op de hoogte worden gehouden.
 • Jij rapporteert direct aan de Technology Director.

Functievereisten

 • Afgeronde HBO/WO opleiding richting; Werktuigbouw, Mechanical Engineering of vergelijkbaar.
 • Ruime ervaring als Mechanical Engineer in het ontwerpen van machines en installaties.
 • Ervaring met of kennis van het ontwerpen, detailleren en beoordelen van diverse machines en installaties, bij voorkeur in een chemische procesomgeving.
 • Ervaring met SolidWorks en kennis van FEM en CFD-analyses zijn een pré.
 • Verder ben je analytisch sterk, heb je een hands-on mentaliteit, voel je je thuis in een dynamische omgeving en ben je in staat om met wisselende omstandigheden een constant resultaat te behalen.
 • Ook ben je betrokken, nauwkeurig en toont eigenaarschap en doorzettingsvermogen. Je hebt de drive om extra stappen te zetten en zo mee te groeien.

Bedrijfsprofiel NX Filtration

NX Filtration biedt oplossingen voor het filteren van water en dranken, gebaseerd op innovatieve (nano)membraantechnologie en duurzame productiemethoden. Men produceert geavanceerde holle vezelmembranen voor gebruik in nanofiltratie-, ultrafiltratie- en microfiltratie toepassingen, waarmee haar partners kunnen excelleren in duurzame membraanfiltratietoepassingen.


Onze wereld wordt steeds meer geconfronteerd met uitdagingen rond waterschaarste en watervervuiling. De membraantechnologie van NX Filtration is in staat om organische stoffen selectief te verwijderen uit vervuild water, waaronder kleurstoffen, antibiotica, bacteriën en virussen. Dit heeft geresulteerd in nieuwe en eenvoudige processen voor de behandeling van water, het hergebruik van afvalwater en de productie van drinkwater.


Werken bij NX Filtration biedt jou de kans om samen met een gedreven en enthousiast team een belangrijke bijdrage te leveren aan professionalisering en groei van NX Filtration. Je werkt in een open en informele sfeer waar de lijnen erg kort zijn en eigen inbreng wordt gestimuleerd. Een zelfstandige functie binnen een snelgroeiende, dynamische organisatie in een internationale omgeving waar je alle ruimte krijgt om te groeien als mens maar ook in je carrière ambities.


NX Filtration, gevestigd in Hengelo en Enschede, is vanwege groei en de toekomstambitie op zoek naar een Projectmanager Mechanical Engineer. In deze dynamische functie richt jij je enerzijds op het optimaliseren en uitbreiden van de huidige productieapparatuur en processen, anderzijds op de ontwikkeling van deze technologie voor de nieuwe fabriek in Hengelo.


NX Filtration biedt oplossingen voor het filtreren van water en dranken, gebaseerd op innovatieve (nano)membraantechnologie en duurzame productiemethoden. NX Filtration is een jonge, internationale, innovatieve en dynamische hightech onderneming die binnen afzienbare tijd de wereldwijde toonaangevende producent en leverancier wil worden van deze innovatieve technologie en is sinds afgelopen zomer genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Productie vindt nu plaats in Enschede, tevens zal er eind 2023 een geheel nieuwe, zeer moderne membranen fabriek in Hengelo in gebruik worden genomen.


Met jouw senioriteit in Mechanical Engineering, hands-on mentaliteit en natuurlijk leiderschap ben je verantwoordelijk om de systemen en processen in de fabriek op te zetten en continue door te ontwikkelen. Als onderdeel van het R&D team ben je projectverantwoordelijk van design tot FAT. Jij bent de vraagbaak voor je collega’s, zet de lijnen uit en denkt mee in technologische mogelijkheden. Je bent projectmatig sterk, iemand die verbanden legt, medewerkers en teams in hun kracht zet en denkt in mogelijkheden en kansen. Je werkt resultaat- en kwaliteitsgericht met een duidelijke hands-on-mentaliteit, zonder daarbij het menselijke aspect uit het oog te verliezen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van NX filtration. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 35
7521 PH ENSCHEDE
085 - 0479 900