Senior Technical Buyer

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-9-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Senior Technical Buyer bij NX Filtration ben je medeverantwoordelijk voor het formuleren en realiseren van het inkoopbeleid en contractmanagement om de voorgenomen groeidoelstellingen te realiseren. Op tactisch en strategisch niveau ben je verantwoordelijk voor zowel OPEX als CAPEX inkoop. Je stelt het inkoopplan op en bent verantwoordelijk voor het verder opzetten en professionaliseren van de inkoopprocessen. Met zowel grote internationale spelers als regionale leveranciers onderhandel je en sluit je raamovereenkomsten voor de inkoop van grondstoffen en materialen en investeringsovereenkomsten voor de inkoop van onder andere nieuwe productieapparatuur en faciliteiten.


Je rapporteert aan de CFO en werkt nauw samen met de Operations Director en Technical Director in multidisciplinaire teams.


NX Filtration is onlangs naar de beurs gegaan om de komende jaren stevig te kunnen groeien met investeringen in onder andere innovatie, pilotinstallaties en productiecapaciteit. Zo zal er de komende jaren een nieuwe fabriek worden gebouwd om de productiecapaciteit uit te breiden van 2.500 naar uiteindelijk 80.000 membraammodules per jaar.


Als Senior Technical Buyer ben je verantwoordelijk voor;

 • Het formuleren en realiseren van het tactisch en strategisch inkoopbeleid
 • Het onderhandelen en afsluiten van overeenkomsten en contracten
 • Leverancierselectie en het onderhouden van relaties met bestaande leveranciers
 • Het realiseren van besparingen op basis van TCO benadering
 • Bepalen en vastleggen van voorwaarden en inkoopprocedures
 • Vertalen van interne specificaties naar concrete uitvragen richting leveranciers
 • Auditen van leveranciers en vastleggen en opvolgen van leveranciersperformances
 • Opstellen van inkooprapportages met daarin verantwoording van behaalde resultaten


Een zeer mooie en uitdagende functie binnen een snel groeiende organisatie in het hart van de watertransitie. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een prettige werksfeer vol ambities. Vanzelfsprekend biedt NX Filtration jou een passend arbeidsvoorwaardenpakket. Aangezien NX Filtration het belangrijk vindt dat jij je als professional blijft ontwikkelen verwachten ze dat jij hierin initiatieven onderneemt en in samenspraak met de CFO keuzes maakt.

Functievereisten

Je hebt je als inkoper bewezen op operationeel en tactisch niveau en bent klaar om de stap naar strategisch niveau te maken, zonder daarbij operationeel en tactisch uit het oog te verliezen. Ook voel je je prettig in een functie waarbij je op tactisch / strategisch niveau acteert, maar ook de pragmatische en uitvoerende kant van het inkoopvak verstaat. Uiteraard beschik je over uitstekende onderhandelingsvaardigheden!

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in een bij voorkeur technische richting
 • Minimaal 5 jaar ervaring als inkoper in een technische omgeving
 • Kennis en ervaring binnen het inkoopproces, projectmanagement, contract- en leveranciersmanagement
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een internationale omgeving met bijbehorende dynamiek
 • Goede communicatieve vaardigheden en zakelijk inzicht
 • Sterk in onderhandelen, overtuigingskracht en in staat informeel te beïnvloeden
 • Analytisch, initiatiefrijk en verantwoordelijkheid

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van NX Filtration. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 35
7521 PH ENSCHEDE
085 - 0479 900