Data Engineer

Nedap is op zoek naar een Data Engineer


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-10-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Data Engineer krijg je de ruimte om samen met het Data & BI team de geschetste data architectuur te transformeren naar een technisch design en daarna te implementeren. Je treft de outlines en contouren van onze nieuwe data architectuur aan die de afgelopen periode is neergezet. De basis staat en samen met jou gaan we verder aan de slag. Jij brengt kennis mee en bent in staat een data platform te implementeren samen met je team Data & BI. Met de IT-architect en Product Owner bepaal je de eisen en maak je aansprekende keuzes. Belangrijke elementen hierin zijn datakwaliteit en metadata, en jouw kijk hierop. We verwachten dat je samen met je team actief bijdraagt aan hoogwaardige informatieproducten voor Nedap op het gebied van finance, operations, management en HR.


Verantwoordelijkheden en werkzaamheden: 


 • Gezamenlijk met het Data & BI team geef je invulling aan het data platform waarbij je technisch in de lead bent;
 • Proactief nieuwe oplossingen aanbevelen om onze data-infrastructuur te blijven innoveren;
 • Op de hoogte blijven van de trends en opkomende technologieën binnen jouw werkdomein (o.a. de ontwikkeling op het gebied van AI);
 • Het opstellen van methodieken om datakwaliteit, -integriteit en -consistentie te monitoren;
 • Het ontwerpen en implementeren van schaalbare datapijplijnen voor het verzamelen, verwerken en opslaan van gestructureerde en ongestructureerde data;
 • Het bewaken en optimaliseren van datapijplijnen en mogelijkheden identificeren om de efficiëntie, schaalbaarheid en prestaties te verbeteren;
 • Stakeholders informeren en inspireren over de mogelijkheden van data en het data platform;
 • Business requirements vertalen naar impact op techniek en passende oplossingsrichtingen voorstellen.

Functievereisten

Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van Business & Information Technology, Computer Science, Data Science of aanverwante. Ook heb je minimaal 3 jaar ervaring als Data Engineer binnen een dynamische omgeving.


Je neemt graag het voortouw in de technische afwegingen en zorgt ervoor dat er een kwalitatieve oplossing wordt neergezet. Hierbij neem je de stakeholders mee in de te doorlopen stappen en resultaat.


Herken je jezelf daarnaast in het volgende? 


 • Je hebt ervaring met Cloud platforms (bij voorkeur: Azure) en je bent bekend met datatechnologieën (bij voorkeur: Microsoft Fabric) in een Cloud omgeving; 
 • Je hebt kennis van databasesystemen en bent vaardig in datamodellering en schemaontwerp;
 • Je bent vaardig in programmeertalen zoals Python en/of Java en querytalen zoals SQL;
 • Je hebt ervaring met Power BI (pré).
 • Beschik je ook nog eens over analytische vaardigheden en heb je het vermogen om complexe vraagstukken te vertalen naar efficiënte oplossingen? En werk je graag in een team samen waarbij je gezamenlijk tot beslissingen en resultaten komt? Dan maken wij graag kennis met jou!

Aanbod

Wij geloven erin dat onze medewerkers de beste versie van zichzelf kunnen zijn, als wij ze voorzien in de beste werkomgeving. Nedap zorgt ervoor dat je alles krijgt wat je nodig hebt om je functie op de beste manier uit te oefenen. Dat betekent dat je, naast goede arbeidsvoorwaarden, de vrijheid krijgt om je tijd zo in te richten als je zelf nodig acht. 


Wat jij krijgt als Data Engineer:


 • Uiteraard bieden we uitstekende primaire en secundaire voorwaarden;
 • Een dertiende maand, winstdeling en een aantrekkelijk pensioen;
 • Een goede werk/prive balans. Zo ben je verantwoordelijk voor je eigen werktijden en vakantiedagen. Niemand houdt dit bij, we vertrouwen hierbij op jouw eigen verantwoordelijkheid;
 • We investeren in jouw ontwikkeling! Naast ons uitgebreide introductieprogramma en persoonlijk ontwikkelingstraject, kijken we graag met jou mee naar jouw potentieel.

Bedrijfsprofiel Nedap

Jouw team

Als Data Engineer maak je deel uit van het Data & BI team binnen de IT-afdeling van Nedap. Het Data & BI team is verantwoordelijk voor de ontsluiting van data uit bronsystemen en deze prepareren tot halffabricaten/informatieproducten. Hiermee dragen we bij aan de informatievoorziening van onze collega’s. Het huidige landschap bestaat uit een datawarehouse (TimeXtender) en een visualisatie en rapportage tool (Power BI). Het team bestaat uit een Product Owner, Data Engineer en Data Analisten. De komende periode gaan we ons data platform verder professionaliseren om de organisatie nog beter te kunnen voorzien van data “fit for purpose”, zowel voor rapportages als voor toepassingen in Data Science projecten.


De IT afdeling bestaat uit Kantoorautomatisering & Business IT met daarbinnen o.a. de teams Infra en Servicedesk. Het team Data & BI waar deze rol deel van uitmaakt bevindt zich binnen het Business IT deel van IT, met daarnaast teams op de functionele domeinen Finance & Supply chain, Marketing, Sales & Service, Product lifecycle management en Projectmanagement.


Over Nedap


Wij zijn Nedap. Techbedrijf met mensenkennis. Gevestigd op een geweldige campus in Groenlo. Waar meer dan 900 specialisten op vakgebieden als design, engineering, software development, finance, HRM, projectmanagement, marketing en sales werken aan de ontwikkeling van nieuwe technologie. Technologie die mensen helpt om productiever en succesvoller te zijn in hun werk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Nedap. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111