Senior Embedded Software Engineer

Nedap is op zoek naar een Senior Embedded Software Engineer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

In de rol van Embedded Software Engineer ontwikkel je mee aan onze producten en draag je bij aan onderzoeken, waarbij we streven naar het benutten van de volledige potentie van hardware mogelijkheden en natuurkundige wetten. Onze producten onderscheiden zich door geavanceerde in-house ontwikkelde algoritmen, die steeds belangrijker worden. Ze zijn altijd online en wereldwijd verbonden met onze cloudomgeving. 

Binnen onze R&D-afdeling werken we met de nieuwste RFID-technologieën om innovatieve en gebruiksvriendelijke producten te ontwikkelen voor onze klanten. Onze producten zijn gericht op online functionaliteit en naadloze integratie met onze eigen cloudomgeving. We ontwikkelen applicaties voor een embedded Linux systeem in Rust, C, C++ en Java. Daarnaast creëren we kernel drivers voor de interactie met FPGA, waardoor we data op hoge snelheid kunnen verwerken. Indien nodig ontwikkelen we firmware applicaties voor randapparatuur. Python wordt gebruikt voor ondersteunende software, zoals testen en prototyping.  Dit doen we zodat we voorop blijven lopen met onze technologische oplossingen voor Retailers. Kortom, we denken met ons team continu na over de winkel van de toekomst.  

Functievereisten

Je bent assertief en uitgesproken. Je durft je mening en je ideeën uit te spreken. Je bent gericht op software (80%) en daarnaast heb je affiniteit met hardware om daar zoveel mogelijk uit te halen.  Je werkt graag mee aan onderzoekvraagstukken om tot maximale resultaten te komen; 


Daarnaast herken jij je in het volgende:

 • Jij hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke rol als Embedded Software Engineer;
 • Jij hebt een hbo of wo opleiding richting Embedded Systems, Electrical Engineering, Software Engineering of vergelijkbaar;  
 • Jij hebt ervaring met Rust of bereidt hier vaardig in te worden;
 • Ervaring met een van de volgende technologieën is een pré, maar niet noodzakelijk: 
 • RFID 
 • Ontwikkelen en testen van (distributed) embedded systems 
 • Rust, Python, C, C++, VHDL, Java 
 • CI/CD (GitHub Actions) 
 • Yocto Project (BitBake), MQTT, QEMU 
 • FPGA
 •  Jij beheerst de Engelse taal goed en spreekt bij voorkeur de Nederlandse taal.

Jij bent 38u beschikbaar (32u is bespreekbaar). Hybride werken is mogelijk binnen Nedap.  

Aanbod

Uiteraard bieden we uitstekende primaire en secundaire voorwaarden. Zo ben je verantwoordelijk voor je eigen werktijden en vakantiedagen. Niemand houdt dit bij, we vertrouwen hierbij op jouw eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij jou de middelen om jouw verantwoordelijkheden te vervullen. Ook financieel is het goed geregeld hier. Naast je salaris en vakantiegeld, kent Nedap een 13e maand, een winstuitkering en de mogelijkheid tot aandelen. Ook hebben we een zeer aantrekkelijke pensioenregeling. Maar bovenal investeren we in jouw ontwikkeling! Nedap kent geen potjes voor jouw ontwikkeling. Naast ons uitgebreide introductieprogramma en persoonlijk ontwikkelingstraject, kijken we graag met jou mee naar jouw potentieel.

Bedrijfsprofiel Nedap

Je komt te werken in het firmwareteam van onze R&D afdeling dat zich specifiek richt op de software voor onze producten. Dit team is multidisciplinair en bestaat uit tien personen met verschillende leeftijden en interessegebieden. Het team zet zich in op verschillende projecten.  Het team bestaat uit een mix van collega’s die veel thuiswerken en collega’s die (bijna) altijd op kantoor werken. Op basis van je werkzaamheden maak je hier zelf een verstandig keuze in. Het is een team waarin waarde wordt gehecht aan een positief kritische instelling en waarin altijd ruimte is voor eigen inbreng.  


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Nedap. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111