Network Engineer

Nedap is op zoek naar een Network Engineer. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Network Engineer bij Nedap werk je samen met onze IT-architect en het infra-team. In deze rol gebruik je je kennis over enterprise routing, switching en firewalling. Daarnaast wil je Nedap helpen om de volgende stap te zetten in network automation en de transitie naar de public cloud. We beheren onze IT-infrastructuur zelf, er wordt weinig uitbesteed. Daarom kun je bij ons ook de leuke dingen doen: zo hebben we dark fibers tussen onze datacenters waarop we EVPN-MPLS gebruiken, en hebben we ons eigen AS-nummer en BGP connecties.


Ons landschap is gebaseerd op Juniper, Aruba en Check Point hardware. We zijn echter niet merkvast en zijn altijd op zoek naar de beste oplossing. Daarnaast kijken we niet naar je kennis van deze specifieke merken, maar je bereidheid om er over te leren. Als IT maken we samen met de organisatie de transitie van on-premise naar het Azure-platform door. Je wordt hierin actief betrokken om het netwerkdesign vorm te geven. Samen werken we dagelijks aan de optimale en veilige gebruikservaring voor onze collega’s wereldwijd.


Jouw verantwoordelijkheden op een rijtje:

 • Design, beschikbaarheid, continuïteit en security van het netwerk.
 • Oplossen van technische problemen en het bieden van interne ondersteuning bij vraagstukken en projecten.
 • Documenteren van de netwerkarchitectuur.

Functievereisten

Door je ondernemende houding, je netwerkdesign en -beheer is onze netwerkomgeving van hoge kwaliteit en afgestemd op de behoeften van onze collega’s. Je werkt zelfstandig aan vraagstukken van onze collega’s, werkt mee in projecten of aan verbeteringen aan het netwerk die je zelf initieert. Als lid van het infra-team krijg je energie van werken in een team en je vindt het dan ook leuk om samen te sparren en successen te behalen. Je blijft graag op de hoogte van de ontwikkelingen in je vakgebied en volgt waar nodig opleidingen.


Verder herken je jezelf in het volgende:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het vlak van networking, en de drive om je op dit vlak verder te ontwikkelen;
 • Ervaring en kennis met de genoemde technieken en apparatuur is een pre. Bereid zijn om het te leren beschouwen we als belangrijker;
 • Certificeringen als CCNP, JNCIP of vergelijkbare zijn een pre;
 • Je bent bereid deel te nemen aan onze standby-dienst. Er is een proces actief om deze dienst periodiek te reviewen. We respecteren de nachtrust van jou en het team.

Aanbod

Je gaat werken in een energieke werkomgeving die inspireert, met de beschikking over alle middelen die je nodig hebt om je werk optimaal te kunnen doen. Je krijgt de ruimte om je eigen werkdagen in te richten en bieden je bovendien uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.


Waar jij op kunt rekenen in de rol van Network Engineer:

 • Salaris tussen de 3200 - 5000 euro bruto per maand obv een 38-urige werkweek;
 • Je ontvangt een dertiende maand, deelt mee in de winstdeling die je bovendien kunt gebruiken voor het verkrijgen van certificaten van Nedap-aandelen en we bieden een aantrekkelijke pensioensregeling.
 • Jij bepaalt de werk-privébalans die bij je past. Werktijden, vrije dagen en vakantiedagen registreren we niet. We vertrouwen erop dat je hierin je eigen verantwoordelijkheid neemt.
 • Onze mensen zijn de basis voor ons succes. Daarom investeren we graag in je ontwikkeling. Naast het volgen van ons uitgebreide introductieprogramma, ga je ook een persoonlijk ontwikkelingstraject tegemoet zonder gebonden te zijn aan budgetten[LH2] , We kijken graag samen met je naar jouw potentieel en hoe we dit verder kunnen ontplooien.

Bedrijfsprofiel Nedap

Wij zijn Nedap. Techbedrijf met mensenkennis. Gevestigd op een geweldige campus in Groenlo. Waar meer dan 700 specialisten op vakgebieden als design, engineering, software development, finance, HRM, projectmanagement, marketing en sales werken aan de ontwikkeling van nieuwe technologie. Technologie die mensen helpt om productiever en succesvoller te zijn in hun werk.


Als Network Engineer maak je deel uit van een multidisciplinair team, bestaande uit specialisten die verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsbrede en wereldwijde IT-architectuur, van ontwerp tot implementatie en support. Zij leveren daarnaast een belangrijke bijdrage aan het ontsluiten van de Nedap-brede businessplatformen.


Het infra-team is onderdeel van Nedap IT. Samen werken we dagelijks aan de optimale en veilige gebruikservaring voor onze collega’s, en aan een ultieme Customer Experience voor klanten van Nedap. Je naaste collega’s in het infra-team zijn network engineers, Microsoft engineers en Linux engineers. Hybride werken is de norm binnen Nedap. Het grootste gedeelte van het infra-team kiest er echter voor om op locatie in Groenlo te werken. Van jou verwachten we dat je minimaal twee dagen in de week op kantoor bent. Als Network Engineer rapporteer je aan de team lead servicedesk / infra. Als team houden we van gezelligheid. Zo is er een feestcommissie die meerdere keren per jaar een uitje organiseert.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Nedap. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111