Expert Duurzame Productontwikkeling

Als Expert Duurzame Productontwikkeling bij Nedap krijg je de kans om je expertise in te zetten voor het verduurzamen van het productportfolio van de organisatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Expert Duurzame Productontwikkeling bij Nedap krijg je de kans om je expertise in te zetten voor het verduurzamen van het productportfolio van de organisatie. De dagen zijn gevuld met verschillende taken en uitdagingen, waarbij je een belangrijke rol speelt bij het adviseren van engineers en andere betrokkenen bij de ontwikkeling en productie van onze producten.


Zo zal je in overleg gaan met engineers, waarbij je advies geeft over hoe we de producten nog duurzamer kunnen maken. Je denkt mee over redesign trajecten en onderzoekt welke materialen we kunnen gebruiken om onze producten milieuvriendelijker te maken. Een ander voorbeeld is dat je in gesprek zal gaan met leveranciers om de transport van de producten te verduurzamen. Samen onderzoek je de mogelijkheden voor het verminderen van de CO2-uitstoot en het gebruik van duurzame transportmiddelen.


Als Expert Duurzame Productontwikkeling werk je nauw samen met diverse groepen stakeholders, zowel intern als extern. Je kan hierbij denken aan de volgende stakeholders:

 • Engineers van de diverse marktgroepen binnen Nedap;
 • Het management en de commerciële collega’s;
 • De ketenpartners (waaronder leveranciers en producenten).


Een greep uit jouw takenpakket

 • Je begeleid en adviseert ontwerptrajecten van nieuwe en bestaande producten ten behoeve van duurzaamheid en fungeer je als aanspreekpunt voor de marktgroepen;
 • Je analyseert en monitort de impact van de levenscyclus van Nedap’s producten;
 • Je brengt de value chain van producten in kaart en werkt samen met ketenpartners om verduurzaming plaats te laten vinden over de gehele keten. 

Functievereisten

Vereiste ervaringen en skills


Door jouw inspirerende en adviserende houding weet jij precies hoe jij collega’s kan ondersteunen in het maken van duurzamere (design) keuzes. Je staat stevig in je schoenen en bent communicatief vaardig met zowel technische als commerciële stakeholders. Je vindt het leuk om onderdeel te zijn van een opbouwend team en kan daarom dus ook goed eigen projecten managen en gestructureerd te werk gaan.


Daarnaast heb je


 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur in de technische richting ( zoals Industrial Design, Mechanical Engineering, Industrial Engineering & Management);
 • Ervaring met ontwikkeling van (elektronica) producten is een pré;
 • Affiniteit met duurzaamheid & kennis van Life Cycle Analysis is een pre;
 • Affiniteit met het productportfolio van Nedap.

Aanbod

Ons aanbod


Je gaat werken in een energieke werkomgeving die inspireert, met de beschikking over alle middelen die je nodig hebt om je werk optimaal te kunnen doen. Je krijgt de ruimte om je eigen werkdagen in te richten en bieden je bovendien uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.


 Waar jij op kunt rekenen in de rol van Expert Duurzame Productontwikkeling


 • Je ontvangt een dertiende maand, deelt mee in de winstdeling die je bovendien kunt gebruiken voor het verkrijgen van certificaten van Nedap-aandelen en we bieden een aantrekkelijke pensioensregeling;
 • Jij bepaalt de werk-privébalans die bij je past. Werktijden, vrije dagen en vakantiedagen registreren we niet. We vertrouwen erop dat je hierin je eigen verantwoordelijkheid neemt;
 • Onze mensen zijn de basis voor ons succes. Daarom investeren we graag in je ontwikkeling. Naast het volgen van ons uitgebreide introductieprogramma, ga je ook een persoonlijk ontwikkelingstraject tegemoet zonder gebonden te zijn aan budgetten[LH2] , We kijken graag samen met je naar jouw potentieel en hoe we dit verder kunnen ontplooien.

Bedrijfsprofiel Nedap

Organisatieomschijving


Over Nedap

Wij zijn Nedap. Techbedrijf met mensenkennis. Gevestigd op een geweldige campus in Groenlo. Waar meer dan 700 specialisten op vakgebieden als design, engineering, software development, finance, HRM, projectmanagement, marketing en sales werken aan de ontwikkeling van nieuwe technologie. Technologie die mensen helpt om productiever en succesvoller te zijn in hun werk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111