Market Intelligence Specialist

Ben jij klaar om écht impact te maken en iets te veranderen in je eigen leven en dat van anderen? Nedap Livestock Management ontwikkelt innovatieve, high-tech oplossingen die het leven op het boerenbedrijf verbeteren. Voor mens én dier. Ze lopen daarin voorop en zijn marktleider in koe-identificatie en monitoringstechnologie. Met collega’s en partners over de hele wereld dragen ze zodoende bij aan een duurzaam voedselsysteem.


Om nog beter in beeld te krijgen hoe Nedap dat kan doen en om inzichten te vergaren die hen in staat stellen de beste strategische beslissingen te nemen, zijn zij op zoek naar een gedreven Market Intelligence Specialist (32-40 uur).

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

In deze rol ben je het inlichtingen-epicentrum van de organisatie. Je vergaart en analyseert informatie om verschillende internationale teams (marketing, sales, product management, innovatie) en het management de benodigde inzichten te verschaffen om strategische keuzes te maken. Denk aan inzichten die betrekking hebben op markten, focuslanden, eindgebruikers, partners, concurrentie en meer. Je bent bovendien direct betrokken bij het maken van die strategische keuzes.


Market Intelligence is een nieuwe discipline binnen Nedap Livestock Management. Het is jouw taak om de Market Intelligence aanpak en -organisatie op te zetten en zelf te implementeren. Dat betekent dat jij verantwoordelijk bent voor het beleid en de uitvoering op dit gebied en dat je bovendien de vrijheid krijgt om deze discipline en de rol zelf in te vullen. Met als doel dat de organisatie er zoveel mogelijk waarde uit haalt.


Concreet:


  • Opzetten en implementeren van Market- en Business Intelligence strategie;
  • Uitvoeren van marktonderzoek, klantonderzoek en concurrentieanalyses (continue monitoring en project-based);
  • Aansturen van onderzoeks- en marketingbureaus die hierin ondersteunen;
  • Onderhouden van relaties met belangrijke researchorganisaties en andere stakeholders uit de sector;
  • Ontwikkelen van rapportages en dashboards;
  • Adviseren van interne teams/collega’s en business partners.

Functievereisten

We zoeken iemand voor de lange termijn. Iemand die gedreven, nieuwsgierig, ondernemend en analytisch sterk is. En iemand met affiniteit met de wereldwijde melkveehouderij sector. Je krijgt er energie van om je in markten en organisaties te verdiepen. Je voelt op basis van je analyses feilloos aan welke informatie relevant is voor welke teams op welk moment. Je bent proactief in het vergaren en delen van inzichten en doet dat op een manier die voor diverse teams efficiënt, begrijpelijk en goed toepasbaar is.


Wat zoeken we verder in je:


  • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol;
  • Afgeronde WO/HBO opleiding;
  • Bereidheid om internationaal te reizen;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

Een belangrijke rol met impact in een succesvolle en groeiende organisatie die wereldwijd marktleider is in koe-identificatie en monitoring. Er is veel ruimte voor ondernemerschap en je krijgt de vrijheid om zelf je rol en de discipline te vormen. Doorgroeimogelijkheden zijn aanwezig en Nedap biedt je diverse programma’s aan voor het behalen van persoonlijke groei.


Uiteraard bieden we uitstekende primaire en secundaire voorwaarden. Zo ben je verantwoordelijk voor je eigen werktijden en vakantiedagen. Niemand houdt dit bij, we vertrouwen hierbij op jouw eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij jou de middelen om jouw verantwoordelijkheden te vervullen. Ook financieel is het goed geregeld hier. Naast je salaris en vakantiegeld, kent Nedap een 13e maand, een winstuitkering en de mogelijkheid tot het inkopen van aandelen. Ook hebben we een zeer aantrekkelijke pensioenregeling. Maar bovenal investeren we in jouw ontwikkeling!

Bedrijfsprofiel Nedap

Jouw team

Je bent onderdeel van het internationale Marketing- en Communicatie team dat bestaat uit gepassioneerde en professionele collega’s. In deze rol maak je tevens deel uit van ons zogeheten Leadership XL team. Daarnaast werk je intensief samen met onze Sales-, Product Management- en Innovatie teams. Je rapporteert aan de Marketing Director. 


Over Nedap Livestock Management

Bij Nedap Livestock Management helpen we professionele melkvee- en varkenshouders overal ter wereld om op een plezierige manier een winstgevend en duurzaam bedrijf te runnen. De oplossingen die we creëren stellen hen in staat om alledaagse taken te automatiseren en weloverwogen beslissingen te nemen op basis van individuele dieridentificatie en -data. Hiermee stellen we veehouders in staat om te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar dierlijke eiwitten op een manier die winstgevend en tegelijkertijd in overeenkomst is met de stijgende normen voor dierenwelzijn, duurzaamheid, transparantie en de veiligheid en kwaliteit van voedsel.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Nedap. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111