IT Projectmanager

Nedap is op zoek naar een IT Projectmanager

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Heb jij een passie voor procesoptimalisatie, zoek je van nature verbinding en krijg je energie van de combinatie techniek en procesverandering? In de rol van IT Projectmanager werk je samen met een directe collega aan de doorontwikkeling van brede procesondersteuning voor Nedap wereldwijd. Je houdt je bezig met continue verbetering, naast het leveren - en waar nodig het onderweg bijsturen – van het afgesproken resultaat. In de rol van IT Projectmanager neem je collega’s uit de business en IT-collega’s mee in het neerzetten van schaalbare processen en systemen voor heel Nedap of een specifiek onderdeel. In de procesarchitectuur tref je een mix van primaire en ondersteunde processen aan. Denk aan Sales, Marketing, Operations en Service waarin we de organisatie ondersteunen met procesveranderingen en passende systeemoplossingen. Je identificeert nieuwe initiatieven vanuit je verbindende rol tussen de business en IT, analyseert deze vraagstukken vanuit je rol als Informatieanalist, en realiseert deze als Projectmanager. Je bent in deze rol zowel strategisch, tactisch als uitvoerend bezig! 


Taken en verantwoordelijkheden: 


  • Je levert samen met het team Product Owners en applicatiespecialisten oplossingen die het flexibel werken en schaalbare processen voor alle Nedap medewerkers optimaal ondersteunt;
  • Vanuit je rol verwachten we dat je korte lijntjes onderhoudt met de verschillende marktgroepen en domeinen binnen Nedap om trends en initiatieven te signaleren en om projecten succesvol te kunnen opleveren;
  • In je aanpak maak je gebruik van onze agile en pragmatische implementatiemethodiek, IT-Intake en andere implementatietools en ontwikkelt deze door samen met je collega’s;
  • Je wordt binnen Nedap ingezet bij trajecten van diverse omvangen en draagt bij aan het ondersteunen van een verschillende proposities in diverse marktsegmenten. Dat zorgt voor veel afwisseling en grote diversiteit aan onderwerpen;
  • Je bereikt resultaat met inzet van je analytische skills en sterke communicatieve vaardigheden. We verwachten dat je jezelf presenteert op een wijze die ondersteunend is aan de grote veranderkundige component in deze rol. Denk hierbij aan het overtuigen en meenemen van projectleden toewerkend naar resultaat. 
  • Met jouw onderzoekend vermogen doorgrond je de vragen vanuit de business, begeleid je in het concretiseren van deze vraagstukken en zorg je voor de vertaling van de business naar IT.

Functievereisten

Wij zoeken een verbinder met een sterk analytisch vermogen en dito communicatieve vaardigheden. Door jouw teamspel, communicatieve vaardigheden en inhoudelijke kennis ben jij in staat om je team mee te krijgen in veranderprocessen. Daarnaast beschik je over een kritische blik en heb je de vaardigheid om deze beargumenteerd te delen. Je denkt in oplossingen en weet hoe deze kunnen bijdragen aan de strategische doelstellingen. Ten slotte heb je een ondernemende drive, gecombineerd met een visie over het toepassen van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied; Daarnaast herken jij jezelf in het volgende:


  • Je hebt een gerelateerde afgeronde opleiding op HBO en/of WO-niveau;
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke rol;
  • Je hebt ervaring met/kennis van (proces)veranderkunde in een Enterprise omgeving;
  • Je weet projecten succesvol op te zetten en te volbrengen in een alsmaar veranderende omgeving;

Aanbod

Uiteraard bieden we uitstekende primaire en secundaire voorwaarden. Zo ben je verantwoordelijk voor je eigen werktijden en vakantiedagen. Niemand houdt dit bij, we vertrouwen hierbij op jouw eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij jou de middelen om jouw verantwoordelijkheden te vervullen. Ook financieel is het goed geregeld hier. Naast je salaris en vakantiegeld, kent Nedap een 13e maand, een winstuitkering en de mogelijkheid tot aandelen. Ook hebben we een zeer aantrekkelijke pensioenregeling. Maar bovenal investeren we in jouw ontwikkeling! Nedap kent geen potjes voor jouw ontwikkeling. Naast ons uitgebreide introductieprogramma en persoonlijk ontwikkelingstraject, kijken we graag met jou mee naar jouw potentieel.

Bedrijfsprofiel Nedap

Als IT Projectmanager maak je deel uit van een team bestaande uit proces- en applicatiespecialisten die verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van de primaire processen binnen Nedap. Denk hierbij aan ontwerp, implementatie en support ter ondersteuning van de organisatie. Het team levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit die de Nedap brede business platformen bieden voor bedrijfsprocesondersteuning. Je werkt samen met de teams die verantwoordelijk zijn voor de Servicedesk en Business platformen. Waar het Infra team zorgt voor vooruitstrevende IT en de instandhouding hiervan, levert onze Servicedesk de ondersteuning die nodig is om onze gebruikers optimaal te laten werken met de (samenwerkings)platformen en kantoorautomatisering. De teams rondom de business platformen (CE, ERP, PLM) dragen zorg voor de systemen en inrichting die onze bedrijfsprocessen ondersteunen. Samen werken we dagelijks aan de optimale User Experience voor onze Nedap collega’s én aan een ultieme Customer Experience voor Nedap klanten. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Nedap. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111