Microsoft Engineer

Heb jij een passie voor IT en krijg jij energie van het verder ontwikkelen hiervan. Wij zijn op zoek naar een Microsoft Engineer die helpt de Microsoft omgeving bij Nedap te beheren en meehelpt bij de overgang naar het Azure platform. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-11-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In de rol van Microsoft Engineer ga je aan de slag met het beheren en uitbreiden van de Microsoft omgeving bij Nedap, als ook de overgang naar het Azure platform. Het is jouw verantwoordelijkheid om de bestaande systemen (SCCM, WSUS, AD, etc) optimaal te laten werken en de komende jaren mee te werken in de overgang naar het Azure platform. Dit doe je door niet alleen jouw taken uit te voeren, maar ook door met onze IT Architect mee te denken over het te nemen pad en mee te denken in de benodigde bijbehorende processen.


Omdat je in een relatief klein team komt pak je ook een aantal andere zaken op zoals Videoconferencing systemen (Teams, Zoom), storage en hardware gerelateerd zaken. 


De afgelopen periode is er veel geïnvesteerd in diverse technologieplatformen waarmee je aan de slag gaat. In de IT-architectuur tref je een grote diversiteit van Cloud en On-Premise technologie aan waarbij er volop kansen liggen en er aansprekende keuzes te maken zijn. Vanwege deze omvang verwachten we dat je mee gaat werken en denken aan het beter managen van onze omgeving. Denk hierbij aan onder andere geautomatiseerde uitrollen van systemen en werkplekken, maar ook het maken van slimme keuzes. Een nauwe samenwerking met de andere collega’s binnen het team is hierbij een must. 


In je aanpak maak je gebruik van onze agile en pragmatische implementatiemethodiek IT-Intake en andere implementatietools. Je wordt binnen Nedap ingezet bij trajecten van diverse omvang en draagt bij aan het ondersteunen van een 25-tal proposities in verschillende marktsegmenten. Dat zorgt voor veel afwisseling en grote diversiteit aan onderwerpen. 

Functievereisten

Wij zoeken een Microsoft Engineer met een gerelateerde achtergrond/opleiding en minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol binnen een Enterprise omgeving met een breed IT-landschap.


Daarnaast herken jij jezelf in het volgende: 


  • Je hebt kennis van Microsoft systemen en dan specifiek Windows (bijv. SCCM, AD, etc); 
  • Je hebt kennis en ervaring met het Azure platform; 
  • Je hebt kennis en ervaring met het beheren van een storage oplossing, Hitachi is een pré; 
  • Je hebt kennis en ervaring met het beheren van hardware; 
  • Kennis en ervaring met Zoom is een pré; 
  • Je werkt goed in team verband; 
  • Je ben staat om zelf en in teamverband zelfsturend te werken; 
  • Je bent innovatief; je kijkt voortdurend met een frisse blik naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden; 
  • Je bent in staat ons te helpen bij het afscheid nemen van het oude en het ontwikkelen naar het nieuwe. 
  • Ben je daarnaast analytisch, creatief, pragmatisch en resultaatgericht? Dan maken wij graag kennis met jou!

Aanbod

Uiteraard bieden we uitstekende primaire en secundaire voorwaarden. Zo ben je verantwoordelijk voor je eigen werktijden en vakantiedagen. Niemand houdt dit bij, we vertrouwen hierbij op jouw eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij jou de middelen om jouw verantwoordelijkheden te vervullen. Ook financieel is het goed geregeld hier. Naast je salaris en vakantiegeld, kent Nedap een 13e maand, een winstuitkering en de mogelijkheid tot aandelen. Ook hebben we een zeer aantrekkelijke pensioenregeling. Maar bovenal investeren we in jouw ontwikkeling! Nedap kent geen potjes voor jouw ontwikkeling. Naast ons uitgebreide introductieprogramma en persoonlijk ontwikkelingstraject, kijken we graag met jou mee naar jouw potentieel. 

Bedrijfsprofiel Nedap

Wij zijn Nedap. Techbedrijf met mensenkennis. Gevestigd op een geweldige campus in Groenlo. Waar meer dan 700 specialisten op vakgebieden als design, engineering, software development, finance, HRM, projectmanagement, marketing en sales werken aan de ontwikkeling van nieuwe technologie. Technologie die mensen helpt om productiever en succesvoller te zijn in hun werk.


Als Microsoft Engineer maak je deel uit van een multi disciplinair team bestaande uit specialisten die verantwoordelijk zijn voor de IT-architectuur Nedap breed voor ontwerp, implementatie en support. Zij leveren daarnaast een belangrijke bijdrage aan het ontsluiten van de Nedap brede business platformen.  


Het Infra team is onderdeel van Nedap IT, samen met de teams die verantwoordelijk zijn voor de Servicedesk en Business platformen. Waar het Infra team zorgt voor vooruitstrevende IT en de instandhouding hiervan, levert onze Servicedesk de ondersteuning die nodig is om onze gebruikers optimaal te laten werken met de platformen voor collaboration. De teams rondom de business platformen (CE, ERP, PLM) dragen zorg voor de systemen en inrichting die onze bedrijfsprocessen ondersteunen. Samen werken we dagelijks aan de optimale User Experience voor onze collega’s Nedap breed én aan een ultieme Customer Experience voor Nedap klanten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Nedap. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111