Communicatiespecialist Employer Branding

Weet jij als geen ander hoe je een bedrijf als aantrekkelijke werkgever kunt presenteren? En hoe we talent kunnen aanspreken, aantrekken en behouden? Bouw dan samen met ons aan het Nedap employer brand! Nedap is op zoek naar een Communicatiespecialist Employer Branding.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Communicatiespecialist Employer Branding werk je aan de candidate en employee journey. We willen immers dat de beste talenten voor Nedap kiezen. Dit talent is hard nodig om onze groeiplannen te verwezenlijken.


In deze nieuwe rol ben je verantwoordelijk voor het creëren en behouden van een sterk werkgeversmerk. Je richt je op het vergroten van de aantrekkingskracht van ons bedrijf. Je krijgt daarbij alle ruimte om, als expert op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, de employer branding strategie vorm te geven. Dit met als doel om talenten aan te trekken en hen een goed indiensttredingsproces te laten doorlopen.


Samen met de teams Recruitment en Communicatie geef jij kleur aan thema’s als employer branding en profilering, arbeidsmarktcommunicatie en arbeidsmarktanalyses en daarmee geef je Nedap als merk een duidelijk gezicht.


Kortom: je maakt deel uit van het team Recruitment en je hebt je zowel een strategische als tactische rol. Je bent in de lead om aan het werkgeversmerk te bouwen en waarin jij het verschil kunt maken.


Je verantwoordelijkheden:


 • Je houdt je actief bezig met de verbetering van onze employer branding, (online) zichtbaarheid en andere facetten van arbeidsmarktcommunicatie;
 • Je maakt de vertaalslag van de merkpositionering naar een onderscheidende employer value proposition;
 • Je vertaalt het employer brand door naar concrete communicatie- en recruitmentactiviteiten. Daarbij stuur je, indien nodig, communicatiebureaus en andere partners aan op het gebied van onder andere copywriting, creatie, online dienstverlening en drukwerk;
 • Je optimaliseert de positionering van Nedap als aantrekkelijke werkgever bij verschillende doelgroepen;
 • Je creëert intern ambassadeurs voor het merk Nedap. Jij weet elke medewerker te inspireren en te enthousiasmeren;
 • Je draagt zorg voor de kwaliteit van onze werken-bij-website.

Functievereisten

Je onderneemt graag, legt gemakkelijk contact en toont lef. Daarnaast heb je een strategische blik, kun je vooruitdenken en ben je instaat om “out of the box” te denken. Je hebt een verfrissende en vernieuwende kijk op recruitment en arbeidsmarktcommunicatie en je weet hoe je de arbeidsmarkt bewerkt. Daarbij weet je de juiste tools en technieken in te zetten, analyses op te stellen en deze te vertalen naar de praktijk. 


Je herkent jezelf in het volgende:


 • Je hebt een afgeronde hbo-/wo-opleiding en meerdere jaren relevante werkervaring op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie;
 • Je hebt kennis van digitale wervingskanalen en weet deze ook goed in te zetten;
 • Je hebt ervaring met het bedenken van creatieve manieren om kandidaten te werven;
 • Je weet mensen te verbinden en kunt goed schakelen tussen de verschillende niveaus binnen de organisatie;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal.

Aanbod

Uiteraard bieden we uitstekende primaire en secundaire voorwaarden. Zo ben je verantwoordelijk voor je eigen werktijden en vakantiedagen. Niemand houdt dit bij, we vertrouwen hierbij op jouw eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij jou de middelen om jouw verantwoordelijkheden te vervullen. Ook financieel is het goed geregeld hier. Naast je salaris en vakantiegeld, kent Nedap een 13e maand, een winstuitkering en de mogelijkheid tot aandelen. Ook hebben we een zeer aantrekkelijke pensioenregeling. Maar bovenal investeren we in jouw ontwikkeling! Nedap kent geen potjes voor jouw ontwikkeling. Naast ons uitgebreide introductieprogramma en persoonlijk ontwikkelingstraject, kijken we graag met jou mee naar jouw potentieel.

Bedrijfsprofiel Nedap

Jouw team

Recruitment maakt deel uit van het team HR. Het recruitmentteam bestaat uit corporate recruiters, campus recruiters en talent sourcers op het gebied van business & IT. Humor, ondernemerschap, ambitie en samenwerken spelen een belangrijke rol in het team. Je krijgt de verantwoordelijkheid waar je om vraagt en naar verlangt. 

Je rapporteert aan de teamcaptain recruitment.


Over Nedap

Wij zijn Nedap. Techbedrijf met mensenkennis. Gevestigd op een geweldige campus in Groenlo. Waar meer dan 700 specialisten op vakgebieden als design, engineering, software development, finance, HRM, projectmanagement, marketing en sales werken aan de ontwikkeling van nieuwe technologie. Technologie die mensen helpt om productiever en succesvoller te zijn in hun werk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Nedap. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111