Green Team Security Engineer

Nedap is op zoek naar een Green Team Security Engineer

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-1-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Bij Nedap Healthcare dragen we grote verantwoordelijkheid voor alle medische gegevens die in onze systemen worden bijgehouden. Dat doen we op schaal: we zijn een marktleidende SaaS-provider en ontwikkelen, hosten en exploiteren onze oplossingen voor gebruik in de gezondheidszorg in Nederland. 


Beveiliging is altijd een topprioriteit. Onze applicaties moeten voldoen aan hoge beveiligingsstandaarden als het gaat om aspecten zoals monitoring, auditing, en data access management. Om onze security maturity te verhogen, bouwen we een green team (zie ook InfoSec kleurenwiel). Dit nieuwe team zal de veiligheidsfocus binnen al onze productontwikkelingsteams ondersteunen door hun ontwikkelingsproces systematisch en op schaal te verbeteren. 


Als onderdeel van het green team is het je taak om zoveel mogelijk kwetsbaarheden en (mis)configuraties die kunnen worden uitgebuit te vinden, te voorkomen en te verhelpen. Dit betekent dat je in code moet duiken en waar mogelijk security scans moet automatiseren. Ondertussen denk je na over waar en waarom de fouten worden gemaakt op organisatorisch niveau en bedenk je mogelijke mitigaties. Door de grote hoeveelheid teams en applicaties binnen Nedap Healthcare zijn automatisering en evangelisatie essentiële onderdelen van dit team.


Als voorbeeld, een van je projecten zou kunnen zijn om ervoor te zorgen dat alle teams ten minste één applicatie security testing (AST) tool integreren in hun CI/CD proces. Een ander voorbeeld van een project is nieuwe analyses toevoegen aan de continue monitoring van bestaande logs, audits en/of metrics om ervoor te zorgen dat onze beveiligingsmechanismen presteren zoals bedoeld.


Jouw team

Je komt te werken in een nieuw, relatief klein team in nauwe samenwerking met onze ontwikkelaars en Security Officer. Tegelijkertijd werk je samen met veel verschillende ontwikkelteams om foutieve patronen in het softwareontwikkelingsproces op te sporen en manieren te vinden om deze te verbeteren. 

Functievereisten

We zijn op zoek naar een Security Engineer met een achtergrond in software security en een passie voor het ontwikkelen van robuuste software. Verder herken je jezelf in het volgende:

  • Je bent hands-on en hebt je deel van software engineering wel gezien;
  • Je hebt goede communicatieve en onderwijzende vaardigheden;
  • Je hebt gewerkt met container applicaties zoals Docker;
  • Je bent niet bang om complexe vraagstukken te bespreken;
  • Bij voorkeur heb je ervaring met Ruby on Rails en/of Java.

Aanbod

Uiteraard bieden we uitstekende primaire en secundaire voorwaarden. Zo ben je verantwoordelijk voor je eigen werktijden en vakantiedagen. Niemand houdt dit bij, we vertrouwen hierbij op jouw eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij jou de middelen om jouw verantwoordelijkheden te vervullen. Ook financieel is het goed geregeld hier. Naast je salaris en vakantiegeld, kent Nedap een 13e maand, een winstuitkering en de mogelijkheid tot aandelen. Ook hebben we een zeer aantrekkelijke pensioenregeling. Maar bovenal investeren we in jouw ontwikkeling! Nedap kent geen potjes voor jouw ontwikkeling. Naast ons uitgebreide introductieprogramma en persoonlijk ontwikkelingstraject, kijken we graag met jou mee naar jouw potentieel. 

Bedrijfsprofiel Nedap

Nedap Healthcare is een groeiende familie van creatievelingen, ontwikkelaars en zorgspecialisten. Wij zijn er voor mensen in de zorg. Zowel voor de zorgprofessional als voor de cliënt, patiënt en diens omgeving. We geloven dat mensen samen de zorg beter maken. Door mensen, kennis en technologie met elkaar te verbinden ontstaan er (software) oplossingen waarmee wij een blijvende bijdrage leveren aan de zorg in Nederland. Eenvoud, eigen regie en nauwe samenwerking met de markt staan hierbij altijd centraal.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Nedap. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111