Security Engineer

Heb jij een passie voor Security en krijg jij energie van het ontwikkelen hiervan? Nedap is op zoek naar een Security Engineer die de weerbaarheid van Nedap tegen cyberdreigingen mee helpt te vergroten.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-1-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

In de rol van Security Engineer ga je aan de slag met het opstellen en vertalen van beveiligingseisen naar maatregelen en implementaties. Ook houd je je bezig met het verder ontwikkelen van security als competentie binnen het team. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de beveiliging op de verschillende niveaus optimaal functioneert. Dit doe je door het toepassen van de volgens jou optimale mix van detectie en preventiemaatregelen met als doel een bescherming van het Nedap IT landschap en alle collega’s. Je werkt binnen het Infra team veel samen met de IT-Architect en de Information Security Officer.


De afgelopen periode is er veel geïnvesteerd in diverse technologieplatformen waarmee je aan de slag gaat. In de IT-architectuur tref je een grote diversiteit van Cloud en On-Premise technologie aan waarbij er volop kansen liggen en er aansprekende keuzes te maken zijn. Vanwege deze omvang verwachten we dat je slim gebruik gaat maken van automation en tools. Denk hierbij aan geautomatiseerde detectie van specifieke logevents in systemen en opvolging. Het is voor ons belangrijk om in korte tijd over de juiste informatie te beschikken. Bij een Security Incident Response stap je naar voren en ben je in staat om analyses te doen en op efficiënte wijze te analyseren en mitigeren.


In je aanpak maak je gebruik van onze agile en pragmatische implementatiemethodiek IT-Intake en andere implementatietools. Je wordt binnen Nedap ingezet bij trajecten van diverse omvang en draagt bij aan het ondersteunen van een 25-tal proposities in verschillende marktsegmenten. Dat zorgt voor veel afwisseling en grote diversiteit aan onderwerpen. 

Functievereisten

Wij zoeken een Security Engineer met een gerelateerde achtergrond/opleiding en minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke rol binnen een Enterprise omgeving met een breed IT-landschap.


Daarnaast herken jij jezelf in het volgende:


  • Je hebt kennis van security gerelateerde frameworks (bijv. Nist, Mitre), securitytechnieken en protocollen;
  • Je hebt ervaring met het opstellen en doorontwikkelen van security beleidsdocumenten;
  • Je hebt kennis en ervaring met PEN testing / ethical hacking;
  • Je bent in staat om met een brede blik te kijken naar IT en Security. Daarnaast kun je passende oplossingen adviseren en waar nodig inrichten;
  • Je hebt het talent om mensen enthousiast te maken en mee te nemen. 
  • Je hebt een ondernemende drive, gecombineerd met een visie op het toepassen van de laatste ontwikkelingen op securitygebied;
  • Je past gericht automation toe in je werk;
  • Je bent innovatief; je kijkt voortdurend met een frisse blik naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden;
  • Je komt het beste tot je recht als je zowel tactisch als uitvoerend bezig bent.
  • Ben je daarnaast analytisch, creatief, pragmatisch en resultaatgericht? Dan maken wij graag kennis met jou!

Aanbod

Uiteraard bieden we uitstekende primaire en secundaire voorwaarden. Zo ben je verantwoordelijk voor je eigen werktijden en vakantiedagen. Niemand houdt dit bij, we vertrouwen hierbij op jouw eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij jou de middelen om jouw verantwoordelijkheden te vervullen. Ook financieel is het goed geregeld hier. Naast je salaris en vakantiegeld, kent Nedap een 13e maand, een winstuitkering en de mogelijkheid tot aandelen. Ook hebben we een zeer aantrekkelijke pensioenregeling. Maar bovenal investeren we in jouw ontwikkeling! Nedap kent geen potjes voor jouw ontwikkeling. Naast ons uitgebreide introductieprogramma en persoonlijk ontwikkelingstraject, kijken we graag met jou mee naar jouw potentieel.


Wij zien medewerkers als ondernemers. Zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid zijn binnen het team heel belangrijk en dat verwachten wij ook van jou. Vanzelfsprekend bieden wij een prettige werkomgeving.

Bedrijfsprofiel Nedap

Als Security Engineer maak je deel uit van een team bestaande uit specialisten die verantwoordelijk zijn voor de IT-architectuur Nedap breed voor ontwerp, implementatie en support. Het team levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan het ontsluiten van de Nedap brede business platformen. 


Het Infra team is onderdeel van Nedap IT, samen met de teams die verantwoordelijk zijn voor de Servicedesk en Business platformen. Waar het Infra team zorgt voor vooruitstrevende IT en de instandhouding hiervan, levert onze Servicedesk de ondersteuning die nodig is om onze gebruikers optimaal te laten werken met de platformen voor collaboration. De teams rondom de business platformen (CE, ERP, PLM) dragen zorg voor de systemen en inrichting die onze bedrijfsprocessen ondersteunen. Samen werken we dagelijks aan de optimale User Experience voor onze collega’s Nedap breed én aan een ultieme Customer Experience voor Nedap klanten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Nedap. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111