Coördinator IT-systemen

NDIX is op zoek naar een Coördinator IT-systemen

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Jij houdt een helicopterview over alle applicaties waar we mee werken. Ze zijn allemaal – zo’n 40 servers plus nog wat systemen in de Cloud – met elkaar verbonden. Onze systemen zijn immens belangrijk voor ons bedrijf, dus jij zorgt er dagelijks voor dat alles het doet en bedenkt hoe het nóg beter kan. Van onze Windows- en Linuxservers en bijbehorende firewalls tot de VMware, CRM-systeem en onze website, jij beheert de omgevingen, accounts, beveiliging. In samenwerking met de verschillende afdelingen en gebruikers bepaal jij welke functionaliteit we automatiseren in onze systemen. Een van onze overige grote systemen is ons klantportal; de klantomgeving die we constant door ontwikkelen. Hoewel je niet zelf hoeft te programmeren, leid je wel de ontwikkeling ervan en begeleid je het softwareteam, bestaand uit een software engineer en een aantal IT-studenten, die een bijbaantje bij ons hebben.


Jouw gemiddelde werkdag:


Hoe zou een werkdag van jou er concreet uit kunnen zien? Je komt tussen 8 en 9 uur ’s ochtends op kantoor, pakt een kopje koffie en begint met een stand-up met het softwareteam. Samen bespreken jullie de voortgang en wat ze die dag gaan doen. Daar komen ook voor jou wat taken uit naar voren. Je zoekt een plekje in onze open werkruimte en checkt vervolgens je e-mails en ziet dat een back-up van één van de systemen is mislukt. Dat fix je meteen. Dan is het alweer lunchtijd en – omdat het vrijdag is – halen we een patatje bij de snackbar. Je spreekt een HR-collega over een inlogprobleem in het boekhoudsysteem. Het blijkt een user error en je verwijst haar door naar een collega. Je keurt een paar facturen goed waar je budgetverantwoordelijk voor bent en werkt nog een tijd aan een koppeling voor automatische facturering in het CRM-systeem. Hiervoor stem je even af met je collega. Je werkt graag gezamenlijk met je collega’s aan een oplossing. Het zou zo maar kunnen dat ons monitoringsysteem uitvalt en alle hens aan dek wordt verwacht van jou. Daarom houd je elke dag wat speling in je agenda. Gelukkig is dat vandaag niet het geval en kun je tussen 17 en 18 uur met een tevreden gevoel naar huis.


Je bent echt een spil in ons bedrijf en zoals je leest heb je veel ad hoc werkzaamheden.


Daarnaast zijn er ook dagen dat je heel gefocust aan één project werkt. En je to-do lijst is lang, want in ons digitale bedrijf zijn er altijd processen die beter kunnen, extra koppelingen die handig zijn, hardware dat een update nodig heeft, rapportages die geoptimaliseerd kunnen of een nieuwe serveromgeving die opgebouwd moet worden. Jij wilt stappen maken en neemt dus initiatief. Je hebt er plezier in om uit te zoeken hoe iets beter kan en stemt dat goed af met collega’s: je legt uit wat je doet, overlegt veel en stelt vragen als je twijfelt. We leveren een IT-product dus er zijn altijd collega’s die met je mee kunnen denken op jouw vakgebied. Bij grotere projecten zijn er externe partijen betrokken, waarmee jij het contact onderhoudt.

Functievereisten

  • Je hebt minstens vijf jaar werkervaring in automatisering en systeembeheer
  • Je hebt veel kennis van verschillende systemen zoals VMware, Linux en diverse softwarepakketten
  • Je vindt automatisering zo leuk, dat je het niet kunt laten om ook in je vrije tijd te ‘hobbyen’
  • Heb je toevallig ook financiële kennis? Dan is dat mooi meegenomen


Je bent een open, communicatief persoon: oprecht en nieuwsgierig. Je bent geïnteresseerd in je collega’s en draagt bij aan een positieve werksfeer. Je denkt in oplossingen en mogelijkheden en geniet ervan om processen en systemen nóg beter te laten functioneren. Niet zozeer maar jezelf, maar zodat klanten en jouw collega’s er profijt van hebben. Je werkt niet op een eilandje, maar zoekt de verbinding. Je maakt gemakkelijk contact, overlegt veel en ziet elke mijlpaal als teamwork. Tegelijkertijd functioneer je ook uitstekend zelfstandig: je neemt initiatief en verantwoordelijkheid. En je werkt graag in een omgeving waar je – binnen kaders – vrijheid hebt om je werk uit te voeren.

Bedrijfsprofiel NDIX

In 2001 is NDIX gestart als een spin-off van de Universiteit Twente om de connectiviteit in Enschede te verbeteren. Nu, meer dan twintig jaar later, leveren we een solide infrastructuur voor bedrijven in heel Nederland en Duitsland. Met ons netwerk van betrouwbare en veilige glasvezelverbindingen kunnen onze klanten data uitwisselen en gebruik maken van ICT-diensten van meer dan 110 leveranciers. We beheren ons network operation centre (NOC) 24/7 zelf vanuit ons kantoor in Enschede.


Onze 40 medewerkers komen dagelijks met plezier naar hun werk. In een niet-hiërarchische, open sfeer werken we hard én vieren we feestjes. Gaat er een nieuw systeem in werking? Is er iemand jarig? Dan is het tijd voor taart! Ook gedurende je werkdag is er ruimte voor ontspanning: darten, tafeltennis, PlayStation of even een kopje koffie. Net waar jij behoefte aan hebt. Zo’n vier keer per jaar hebben we een teamuitje dat varieert van een borrel na het werk, een zaterdag voor het hele gezin of een weekend weg met z’n allen. Welkom in ons diverse team!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Ndix. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Zuiderval 64
7543EZ ENSCHEDE
053 711 4150