Leerling Vormenmaker

Volg of ga jij een MBO BBL opleiding volgen? Dan heeft MVM Modelvormmakerij in Twente een mooie leerplek voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-11-2019
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Een vormenmaker is meestal werkzaam in een modelmakerij, matrijzenmakerij of prototypingbedrijf. Soms is de vormenmaker werkzaam in een gieterij, kunststof verwerkend bedrijf of in de (industriƫle) vormgeving. Je maakt verschillende vormen voor verscheidende industrieƫn, zoals mallen, gieterijmodellen, productiegereedschappen (matrijzen), prototypes, (functionerende) zichtmodellen, studiemodellen, maquettes, proefseries en coquilles. De vormenmaker werkt hierbij voornamelijk met de materialen metaal, kunststof maar afhankelijk van de toepassing ook hout.

Een vormenmaker maakt diverse vormen voor verschillende doeleinden. Dit vereist maatwerk van de vormenmaker, waardoor het werk maar ten dele routineus is. De complexiteit ligt in het vertalen van 2-dimensionale tekeningen naar 3-dimensionale vormen, of andersom. De vormenmaker heeft een goed ruimtelijk inzicht nodig. Hij moet rekening houden met verschillende materiaal- en bewerkingseigenschappen van verschillende materialen. Daarnaast zijn manuele vaardigheden nodig, evenals het kunnen werken met verschillende machines en gereedschappen voor het bewerken van materialen.

Functievereisten

  • Nauwkeurig en zorgvuldig werken
  • Ruimtelijk en technisch inzicht hebben
  • Goed kunnen rekenen
  • Zelfstandig maar ook samen kunnen werken
  • Goed kunnen plannen

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MVM Modelvormmakerij. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Turbinestraat 67
7556RB HENGELO
074 243 3909