HR Business Partner

Moneybird is de afgelopen jaren flink gegroeid, zowel qua klanten als qua medewerkers. Inmiddels staat er een mooi team van bijna 50 medewerkers, dat langzaam verder groeit. We zijn daarom op zoek naar een HR Business Partner die samen met Lisanne, in dezelfde rol, alles rondom HR oppakt en grote affiniteit heeft met employer branding en talent. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-1-2023
Aantal uur
0
Vervaldatum
31-1-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Je bepaalt bij Moneybird samen met Lisanne de prioriteiten, je draagt daarvoor alle verantwoordelijkheid en neemt initiatief. Het ene moment ligt het accent op het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden en het volgende moment meer op performance management. Samen ga je die accenten bepalen en met de rest van het team oppakken. Als HR Business Partner sta je middenin het team, betrek je collega’s bij wat je doet en houd je van een persoonlijke aanpak. 


Bij Moneybird vinden we verschillende aspecten belangrijk, zoals vrijheid, kwaliteit, flexibiliteit, plezier en focus. We hebben geen managers en teamleiders, dus het is belangrijk dat iedereen over de capaciteiten beschikt om bijvoorbeeld een collega constructieve feedback te geven. We werken met interne coaches die collega’s zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak coachen en prikkelen. Jij zorgt er samen met Lisanne voor dat we de juiste mensen aannemen en Moneybirders coachen om beter te worden in wat ze doen.


We werken sinds een jaar met twee HR Business Partners en sindsdien hebben we mooie dingen kunnen neerzetten, zoals het vormgeven van de organisatiestructuur, meer aandacht voor coaching, veranderingen gerealiseerd op HR Tooling en een plekje behaald in de top 10 van Best Small Workplaces van Nederland. Ondanks dat we een stabiele organisatie hebben, zien we nog veel uitdagingen waaraan je kunt werken:

  • In de krappe arbeidsmarkt is het lastig om geschikte collega’s toe te voegen aan ons team. Toch loopt dit rustig door bij Moneybird, omdat we veel vertellen over wat we doen en hoe we werken bij Moneybird. Je vindt het leuk om daarover content te schrijven en je ziet kansen om nog meer uit employer branding te halen.
  • Hoe kunnen we als Moneybird de manier van belonen op een open en eerlijke manier verbeteren met de toenemende krapte op de arbeidsmarkt? We zien dit als een continu proces waarin je zorgvuldig te werk gaat en hier uitvoering aan geeft.
  • Het “Handboek voor de Moneybirder” is nu intern, we willen deze graag gereed maken voor de rest van de wereld.
  • We hebben een aantal implementaties gedaan voor HR Tooling (Treams en NMBRS) en daar kunnen we nog veel meer uithalen. Je onderzoekt hoe het gebruik ervaren wordt en welke stappen we nog kunnen zetten om er meer uit te halen voor onze medewerkers.
  • We kijken samen vooruit. We zijn nu met bijna 50 medewerkers, maar hoe ziet onze organisatie er uit als we verder groeien. Blijven we vasthouden aan de generalisten die we kennen in de organisatie of gaan we meer specialisten toevoegen? Wat houdt dit in voor onze manier van belonen? Past het salarishuis wat we hebben nog bij de manier van beoordelen? Wat hebben we nodig in de toekomst? Hebben we nu de juiste strategie? Dit soort vraagstukken zijn jou niet vreemd.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Moneybird. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Moutlaan 35
7523 MC Enschede