Software Developer (DevOps)

Heb jij een gezonde dosis lef en doorzettingsvermogen? Moneybird heeft weer een plekje vrij voor een extra developer. Word jij hun nieuwe Software Developer (DevOps)?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-6-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

We hebben weer een plekje vrij voor een extra developer...

We kunnen versterking gebruiken, want als boekhoudpakket groeien we elk jaar. Meer dan 200.000 ondernemers gebruiken onze software om hun financiële administratie te doen. Software waar we dagelijks met 21 developers aan werken in meerdere projecten, in een cyclus van 6 weken. Dit is exclusief een cooldown van 2 weken waarin jij zelf bepaalt waar je mee aan de slag gaat. De projecten komen voort uit ontwikkelingen uit de markt, vragen van ondernemers en onze eigen kritische blik.


De diversiteit van de projecten zorgt ervoor dat het werken aan een enkel platform nooit saai is. Zie je zelf iets wat beter kan? Een nieuwe feature of een verbetering in onze architectuur? Dan ben je vrij om een pitch te schrijven, samen met een of meerdere collega’s. Daarnaast werken we niet met deadlines richting onze klanten, we bepalen onze eigen deadlines. Dat geeft rust om kwaliteit te leveren en daardoor hoeven we geen concessies te doen.

Functievereisten

 • Je hebt een aantal jaar ervaring als software developer (of bent een mega getalenteerde net afgestudeerde developer) en weet complexe applicaties in de cloud draaiende te houden. Door jouw ervaring of opleiding op WO-niveau kun je snel meewerken in het team. 
 • Dat je agile kunt werken. Omdat de wensen van de klant wijzigen. Maar ook andere veranderingen kunnen invloed hebben op jouw planning. Het is belangrijk dat je inspeelt op veranderingen die invloed hebben op je planning en je aandacht vragen. 
 • Jij bent perfectionistisch en schrijft graag schone code. Daarom werken wij intern door middel van test driven development. 
 • Agile betekent voor ons ook dat je goed prioriteiten kunt bepalen. In je dagindeling, maar ook in het project waar je aan werkt. Een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid dus. 
 • We vinden het belangrijk dat Moneybirders op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in hun vakgebied, maar ook in de financiële wereld. Zo kunnen we samen het beste product maken voor ondernemers. 
 • Je bent kritisch en kan goed feedback geven en ontvangen. Omdat elkaar beter maken een van onze kernwaardes is. We werken in een klein team. Samen zijn we verantwoordelijk voor het opleveren van een goed werkend platform. We zijn kritisch naar elkaar en blijven daardoor iedere dag leren. 
 • Je hebt kennis van software architectuur en bent niet bang om de bestaande code op z’n kop te zetten om het simpeler, slanker of beter te maken. Docker en AWS zijn je niet vreemd en je vindt het niet erg om eens in de paar weken on-call te staan om storingen op te lossen. Daar staat natuurlijk ook een vergoeding tegenover (maandelijks €2.000,- bruto verdeeld over de medewerkers in de poule, op dit moment 6 DevOpsers).

Aanbod

Je hebt ongetwijfeld nu al een leuke baan of bent net afgestudeerd en hebt de keuze uit meerdere banen, we vertellen je graag waarom wij iedere dag met plezier aan de slag gaan:

 • Vrijheid: We hebben geen managers die bepalen hoe jouw dag eruit gaat zien. Jij bepaalt waar jij mee aan de slag gaat. Als team beslissen we samen welke nieuwe functionaliteiten prioriteit hebben, ook hier kan jij in meebeslissen. Moneybird voelt als je eigen onderneming!
 • Impact: Doordat we met een klein team zijn heb je veel invloed op ons product en sta je dicht bij de klant. Onze supportspecialisten zijn een bron van informatie voor je en weten exact wat er bij de klant speelt. Hoe leuk is het om dagelijks klanten blij te maken met ons product?
 • Flexibiliteit: Wij zijn ervan overtuigd dat de vrijheid van flexibel werken ons veel oplevert.  Wil jij graag een dag thuis werken? Geen probleem. Om 10:00 uur starten? Ook geen probleem. Jij bepaalt dit zelf, omdat alleen jij weet wat voor jou een goede work-life balance is.
 • Lef: Als je bij Moneybird wilt werken heb je een gezonde dosis lef en doorzettingsvermogen nodig. We zijn met een klein team, dus je invloed is groot. Wijzigingen gaan snel en je nieuwe feature staat zo online. Bij Moneybird word je niet geremd, maar gestimuleerd. No guts, no glory!

Bedrijfsprofiel Moneybird

Bij Moneybird vinden we verschillende aspecten belangrijk zoals, vrijheid, kwaliteit, flexibiliteit, nieuwsgierigheid en focus. We leiden iedereen generalistisch op waardoor je veel leert in een korte tijd en iedereen misbaar is (als je vakantie hebt, heb je ook echt vakantie). Alleen merken we nu dat we meer software developers in dienst hebben met een voorkeur voor de frontend dan voor DevOps. Vandaar deze vacature. Dus voor de echte DevOps-er: we werken naast onze Ruby on Rails stack ook met technieken als AWS, Kubernetes, Docker, Terraform, Sidekiq, CI/CD met Buildkite, Rest API service architectuur, RSpec, PostgreSQL, ElasticSearch en Redis. Als je ervaring hebt met deze technieken is dat natuurlijk een pré.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Moneybird. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Moutlaan 35
7523 MC Enschede