(Afstudeer)stage Communicatie, Content en Social Media

Moneybird zoekt vanaf september 2021 iemand die het team komt versterken. Je draait mee in het Marketing en Communicatie-team en sluit aan bij het overleg. Wat kan jij hun leren?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-6-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Vanaf september 2021 zoeken we iemand die ons team komt versterken. Je draait mee in het Marketing en Communicatie-team en sluit aan bij ons overleg. We zijn een klein team, wat maakt dat je alle facetten van Communicatie aanraakt tijdens je stage of afstuderen. Elkaar beter maken is een van onze kernwaarden. Dat geldt voor ons, maar ook voor jou! Wat kan jij ons leren?


Welke stage- en of afstudeeropdrachten zijn er?

Bij Moneybird staan we nooit stil, alles verandert snel, dus daardoor is er veel mogelijk. We gaan daarom ook graag samen met je aan tafel om een mooie opdracht te formuleren. Hier alvast enkele mogelijkheden:

 • Social media: Ga aan de slag met social media en contentcreatie. Waar laat Moneybird gaten vallen? Waar liggen kansen? En welke kansen worden goed benut? Wat werkt wel en wat niet? Onderzoek de verschillende doelgroepen, kijk naar de differentiatie per medium. Maak je eigen plan en ga aan de slag met contentcreatie.
 • Onderzoek: Hoe gaat een startende ondernemer te werk? Wanneer begint hij/zij met online boekhouden? Waar ligt de informatiebehoefte? En wat is de juiste manier van informatievoorziening?
 • SEO analyse: Welke content is het beste in welke fase van het aankoopproces? Waar kunnen we verbeteren en hoe doen we dat? Welke SEO facetten benutten we niet optimaal in de huidige content? Hoe kunnen we dit verbeteren?
 • Branchegerichte campagne: In welke branche zitten veel Moneybird-gebruikers? En waar ligt de informatiebehoefte van deze branche? Ga aan de slag met een branchegerichte campagne. Onderzoek de behoefte en creëer vervolgens de content. Je mag hierbij breed denken. Denk aan vlogs, video’s, livesessies, landingspagina's, artikel in vakbladen, social media-content etcetera.

Functievereisten

 • Je bent een zelf-starter en weet goed prioriteiten te bepalen. Je bepaalt je eigen dagindeling en daarin verwachten we een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van jou. 
 • Jouw kennis van de Nederlandse taal is uitstekend, schrijffouten komen in jouw teksten niet voor.
 • Jij bent perfectionistisch en communicatief sterk. Als Marketeer kan een kleine communicatieve fout een grote impact hebben. Het is belangrijk dat je hier goed mee kan omgaan.
 • Je bent kritisch en kan goed feedback geven en ontvangen. We werken in een klein team en houden elkaar scherp, daardoor blijven we iedere dag leren. 
 • We nemen de tijd om goede keuzes te maken. Informatie verzamelen, je mening vormen, dit delen met de collega's en hier weer over in gesprek gaan, zorgen voor een doordachte uitkomst. We houden van simpel, maar wel slim en doordacht.

Aanbod

Je kan ongetwijfeld kiezen uit meerdere opdrachten, maar we vertellen je graag waarom wij iedere dag met plezier aan de slag gaan:

 • We zijn transparant: We zijn een jong team van slimme en enthousiaste mensen die samen ondernemers willen laten ondernemen. Door slimme toepassingen en data-verwerking zorgen we ervoor dat (inmiddels al meer dan 200.000!) zzp-ers en mkb-ers tijd over houden om met hun passie bezig te zijn.
 • We hebben ambitie: We willen onze gebruikers iedere dag verrassen over de eenvoud van ons platform. Door het intuïtieve en simpele karakter is de financiële administratie voor ondernemers een eitje. Wij zijn iedere dag weer trots op ons platform en bouwen verder om het nog slimmer te maken.
 • We zijn open en eerlijk: Vanaf het eerste moment hoor je bij het team en draai je mee in ons teamoverleg. We hebben een 'werken bij' pagina met de voorwaarden voor onze medewerkers, dingen als lunch, werkplek, flexibel werken, uitjes en de vrijdagmiddagborrel gelden natuurlijk ook voor jou!

Bedrijfsprofiel Moneybird

Waarom stage lopen of afstuderen bij Moneybird?

Moneybird is net een beetje anders dan andere bedrijven. We werken in teams zonder managers en teamleads. Hierdoor krijgt iedereen de kans om zichzelf steeds weer verder te ontwikkelen en kansen te grijpen in de organisatie. Daarnaast doe je dingen niet 'omdat dat nou eenmaal altijd al zo gaat hier', maar omdat jij zelf vindt dat het goed is voor jou, voor het team of voor de organisatie.


In 12,5 jaar tijd is Moneybird uitgegroeid van startup tot een gezonde organisatie met 40 medewerkers. Van simpele facturatietool tot een volwaardig boekhoudpakket. Geen kleine speler meer, maar eentje om serieus rekening mee te houden. Ons team bestaat uit Software Engineers, Product Specialisten, Supporters, Marketing en Communicatie en Office & HR. Waarbij Marketing en Communicatie bestaat uit Loes, Yvet, Nienke en Alieke.


Communicatie binnen Moneybird wordt steeds professioneler. Een aantal jaar geleden werd Marketing en Communicatie er nog een beetje bij gedaan, ondertussen bestaat het team uit vier personen, met verschillende specialismen. Zo hebben we gedreven content creators op het gebied van tekst, foto’s en video’s, SEO en SEA specialisten, etc. Uitgebreide marketing of communicatie jaarplannen schrijven we niet, we gaan hands-on aan de slag, zonder onszelf te verliezen in de waan van de dag. Gezamenlijk bedenken we campagnes die we tot uitvoering brengen met altijd een stip op de horizon.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Moneybird. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Moutlaan 35
7523 MC Enschede