(Afstudeer)stage Software Developer

Vanaf januari 2022 zoekt Moneybird weer een HBO of WO stagiair richting software development. Wil jij kennis maken met de stack (Ruby on Rails) van Moneybird? Lees dan verder!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-6-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Vanaf januari 2022 zoeken we weer een HBO of WO stagiair richting software development die kennis wil maken met de stack (Ruby on Rails) van Moneybird. Als stagiair sta je middenin het team en werkt naast je hoofdopdracht mee op de plek waar jij het beste tot je recht komt. We hebben bijvoorbeeld een database met diverse tickets die opgepakt kunnen worden. Dit zijn vaak klantvragen of klantwensen, waardoor je direct klanten blij kan gaan maken! Daarnaast kan je meedraaien in een van onze grotere projecten voor bijvoorbeeld een nieuwe feature of een verbetering in de huidige mogelijkheden van Moneybird. Geen dag zal hetzelfde zijn en je leert snel door te doen. Onze Moneybirders zorgen ervoor dat je na een half jaar met een schat aan kennis en ervaring verder gaat met je opleiding.


Naast een stagiair zoeken we ook HBO/WO afstudeerders. Bij een afstudeeropdracht zorgen we voor een afgebakende opdracht waarbij je verder niet meewerkt in het team. Maar door je wel te betrekken bij alles, krijg je een goed beeld hoe het werken bij Moneybird eruit ziet.


Welke stage- en of afstudeeropdrachten zijn er?

Er zijn de komende tijd heel veel uitdagende projecten binnen Moneybird. We gaan daarom ook graag samen met je aan tafel om een mooie opdracht te formuleren. Hier alvast enkele mogelijkheden:

 • Binnen Moneybird kan de gebruiker samenwerken met zijn adviseur (boekhouder). Deze adviseur heeft vaak toegang tot de administratie van de gebruiker. Deze adviseur staat vaak niet op zichzelf, maar heeft een kantoor met diverse afdelingen en collega’s. Op dit moment kan de adviseur geen rechten toekennen binnen zijn organisatie aan andere medewerkers hoewel dit regelmatig wel gewenst is. Weet jij dit rechten en rollen systeem handen en voeten te geven? 
 • Uitdaging! Onze API kan vast nog veel aantrekkelijker, beter en mooier. Jij gaat onderzoek doen naar de best-practices voor API’s en weet zo een verbetervoorstel te doen. Jij bent iemand die 'clean code' belangrijk vindt en daardoor weet je je oplossing simpel en overzichtelijk te maken. Het uiteindelijk lanceren van een verbeterde API is natuurlijk de kers op de taart.
 • Privacy en security zijn belangrijke onderwerpen bij Moneybird. Het afgelopen jaar hebben wij hier veel aandacht aan besteed, maar het kan altijd beter en slimmer. Bijvoorbeeld door automatisch autorisatiebeheer of een uitgebreide security suit/SAST tool. We houden van korte lijntjes, weinig bureaucratie en slimme oplossingen.
 • We staan ook open voor je eigen suggesties!

Functievereisten

 • Je bent een zelf-starter en weet goed prioriteiten te bepalen. Je bepaalt je eigen dagindeling en daarin verwachten we een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van jou. 
 • Jij bent perfectionistisch en schrijft graag schone code. Daarom werken wij intern door middel van test driven development. 
 • Je bent kritisch en kan goed feedback geven en ontvangen. We werken in een klein team en samen zijn we verantwoordelijk voor het opleveren van een goed werkend platform. We zijn kritisch naar elkaar en blijven daardoor iedere dag leren. 
 • We nemen de tijd om kwaliteit te leveren en kiezen vrijwel altijd voor een robuuste langetermijnoplossing. We nemen daarom de tijd om de juiste onderbouwde keuzes te maken in ons ontwikkelproces.

Aanbod

Je kan ongetwijfeld kiezen uit meerdere opdrachten, maar we vertellen je graag waarom wij iedere dag met plezier aan de slag gaan:

 • We zijn transparant: We zijn een jong team van slimme en enthousiaste mensen die samen ondernemers willen laten ondernemen. Door slimme toepassingen en data-verwerking zorgen we ervoor dat (inmiddels al meer dan 200.000!) zzp-ers en mkb-ers tijd over houden om met hun passie bezig te zijn.
 • We hebben ambitie: We willen onze gebruikers iedere dag verrassen over de eenvoud van ons platform. Door het intuïtieve en simpele karakter is de financiële administratie voor ondernemers een eitje. Wij zijn iedere dag weer trots op ons platform en bouwen verder om het nog slimmer te maken.
 • We zijn open en eerlijk: Vanaf het eerste moment hoor je bij het team en draai je mee in ons teamoverleg. We hebben een 'werken bij' pagina met de voorwaarden voor onze medewerkers, dingen als lunch, werkplek, flexibel werken, uitjes en de vrijdagmiddagborrel gelden natuurlijk ook voor jou!

Bedrijfsprofiel Moneybird

Waarom stage lopen of afstuderen bij Moneybird?

Bij Moneybird komt de uitwerking van je opdracht niet op de plank te liggen, maar wordt hij ook daadwerkelijk uitgevoerd. Als de uitkomsten interessant zijn, dat natuurlijk wel ;-) Onze bonnetjesscanner en de mogelijkheid tot urenregistratie waren bijvoorbeeld beide een afstudeeropdracht. Deze onderdelen van Moneybird worden nog steeds dagelijks gebruikt. 


In 12,5 jaar tijd is Moneybird uitgegroeid van startup tot een gezonde organisatie met 40 medewerkers, zonder managers of teamleads. Van simpele facturatietool tot een volwaardig boekhoudpakket. Geen kleine speler meer, maar eentje om serieus rekening mee te houden. Ons team van 25 software engineers is veruit het grootst binnen de organisatie. Daarnaast hebben we ook een UX, Marketing, Office & HR en Support Team. 


We weten het iedere keer weer voor elkaar te krijgen om ons pakket nog slimmer en eenvoudiger te maken in gebruik. Samenwerken, elkaar beter maken en innoveren zijn onderwerpen die we erg belangrijk vinden. Als stagiair of afstudeerder werk je aan je eigen opdracht, maar krijg je ook de mogelijkheid aan te sluiten bij bijvoorbeeld projectkeuze overleggen. Dus je hebt de mogelijkheid om veel te leren in een korte tijd.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Moneybird. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Moutlaan 35
7523 MC Enschede