Information Security Officer

MST is op zoek naar een Information Security Officer. Bekijk deze vacature voor meer informatie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-3-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
18-4-2024
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Wil jij betekenisvol werk doen? Bijdragen aan écht baanbrekende vernieuwingen in de zorg? Zorg bij jou zoekt een ondernemende Information Security Officer die gaat meebouwen aan de ontwikkeling van een landelijk platform met 24/7 dienstverlening in de zorg. Dit doen zij via digitale zorgdiensten die worden geleverd vanuit het Medisch Service Centrum en andere diensten zoals online consulten. Zo wordt gebouwd aan één digitale voordeur voor patiënten. Het ambitieuze doel is om binnen 3 jaar meer dan 100.000 patiënten te bedienen. Daarom werkt Zorg bij jou als een start-up en gaat over naar scale-up. Een echte onderneming met dito werksfeer.

Zorg bij jou is tegelijkertijd een maatschappelijke organisatie, het resultaat van een initiatief van Santeon, een samenwerking van 7 topklinische ziekenhuizen. Het doel is landelijke digitale zorgdiensten met en voor zorgverleners, zoals huisartsen, thuiszorgorganisaties, apotheken en andere ziekenhuizen, te ontwikkelen. Daarmee kunnen patiënten van zorgverleners op landelijke schaal gebruik maken van digitale zorg waar en wanneer zij dit nodig hebben.


"We zoeken iemand die innovatief en intrinsiek gemotiveerd is en die de zorg in Nederland een stap verder wil helpen."


Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als Information Security Officer ben je verantwoordelijk voor het waarborgen en verbeteren van de risicobeheersing en informatiebeveiligingssituatie van de Zorg bij jou-diensten en -services. Hierbij ga je samenwerken met de verschillende expertises binnen Zorg bij jou en ook met de betrokkenen, zoals de CISO’S, vanuit de Santeon ziekenhuizen. Het betreft een nieuwe rol en je krijgt alle ruimte deze zelf in te richten. Hierbij is het doel om het overzicht over de compliance van Zorg bij jou te bewaken en te zorgen dat de patiëntveiligheid te allen tijde gewaarborgd is.

 • Je werkt direct samen met de directie van Zorg bij jou en met de nog te werven adviseur kwaliteit en veiligheid. Je bent het aanspreekpunt binnen Zorg bij jou voor alles omtrent informatiebeveiliging.
 • Je vormt en beheert het beleid betreffende informatieveiligheid binnen de organisatie en toetst of de hieruit voortvloeiende richtlijnen en procedures in lijn zijn met het informatieveiligheidsbeleid.
 • Je bent in staat nieuw beleid op te stellen en te vertalen naar passende technische en organisatorische maatregelen.
 • Je draagt bij aan de bewustwording en kennisvergroting op het gebied van informatiebeveiliging. Je ontplooit activiteiten, zoals voorlichting en training, zodat directie en managers hun risicomanagement-taken zelfstandig kunnen uitvoeren. Je ziet erop toe dat directie en managers vanuit hun eigen rol actief sturen op het beheersen van risico’s.
 • Je coördineert trajecten zoals het behalen van relevante certificering en (interne) audits.
 • Je zorgt voor de vertaling van beleid en richtlijnen (bijv. NEN 7510) naar de praktijk in de organisatie. Je denkt mee en geeft technisch advies om te zorgen dat cybersecurity de klinische- en onderzoekspraktijk niet onnodig in de weg staat.
 • Je adviseert het Zorg bij jou-management en de Santeon ziekenhuizen op het gebied van informatiebeveiliging, mogelijke risico’s en hieraan gerelateerde zaken die relevant zijn voor het leveren van digitale zorg.

Functievereisten

 • Je hebt een hbo- of wo-werk- en -denkniveau. Een opleiding richting technische informatica of cybersecurity is een pré.
 • Je hebt ten minste drie jaar relevante werkervaring op het gebied van risk en informatiehuishouding, bij voorkeur in een ziekenhuis of andere zorginstelling.
 • Je bent bekend met relevante wet- en regelgeving, denk aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en de AVG-wetgeving en hebt kennis van en ervaring met privacywetgeving en gegevensverwerking en –bescherming en certificering, zoals NEN7510.
 • Je hebt kennis en ervaring met het opzetten van een quality management system (QMS) • Je hebt kennis over medical device regulation (MDR) en ISO 13485 of je hebt interesse om deze kennis op te doen.
 • Ondernemerschap: je kunt tot resultaat komen in de pioniersfase waarin Zorg jij jou zich bevindt.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om de (digitale) zorg in Nederland een stap verder te helpen.
 • Je bent een strategisch denker, maar staat ook graag met de voeten in de klei.
 • Je bent gewend om aan oplossingsgericht risicomanagement te doen.
 • Je hebt een overstijgende blik en bent in staat de lange lijnen uit te zetten.
 • Je beschikt over een natuurlijke autoriteit, waarmee je op niveau in gesprek kan met de CISO’s en FG/ISO’s in de participerende ziekenhuizen.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden om te kunnen schakelen tussen verschillende niveaus binnen (en buiten) de organisatie.
 • Je hebt goed begrip van politieke en organisatorische dynamiek van een ziekenhuis of andere zorginstelling.
 • Je bent analytisch en communicatief sterk en beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Aanbod

Medewerkers van Zorg bij jou ontvangen een dienstverband via OLVG, één van de Santeon ziekenhuizen. Op termijn van enkele jaren zal de rol/het dienstverband meebewegen naar de zelfstandige organisatie Zorg bij jou BV. Op deze functie zijn de arbeidsvoorwaarden conform de CAO ziekenhuizen van toepassing. Daarnaast kan je het volgende verwachten:

 • Een salaris in FWG-schaal 65, conform cao-ziekenhuizen en een eindejaarsuitkering van ruim 8%. In juni 2024 volgt er een cao-verhoging.
 • Een dienstverband voor de periode van één jaar, met zicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • De kans jezelf volop te ontwikkelingen in een jonge en ambitieuze organisatie, in een nieuwe rol waarin je de ruimte krijgt hier zelf aanvulling aan te geven.
 • Korting bij diverse lokale ondernemers, zoals eettentjes, cafés en sportcentra.
 • Onbeperkt toegang tot e-learnings en ons vitaliteitsprogramma.
 • De keuze in arbeidsvoorwaarden die bij jou passen, conform het ‘OLVG Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden’.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

MST is een topklinisch ziekenhuis in Twente met een compleet zorgaanbod van basiszorg, topklinische zorg en in een aantal vakgebieden op academische niveau. MST is een opleidingscentrum voor toekomstige (para) medici en verpleegkundigen en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. MST is een regionaal traumacentrum en biedt eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. MST is een van de zeven Santeon ziekenhuizen die nauw samenwerken om de zorg te verbeteren door van elkaar te leren. Het verzorgingsgebied van MST bestaat uit 263.000 inwoners. Er werken circa 3.700 medewerkers, onder wie 235 medisch specialisten waarvan 8 hoogleraren.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000