Adviseur Waardegedreven Zorg

Ben jij resultaatgericht en sterk in het stimuleren en begeleiden van zorgprofessionals en management in het continu verbeteren als het op verbeterprocessen en ziekenhuisbrede verbetertrajecten aankomt?  Zie jij een uitdaging in het doorontwikkelen van methodes op het gebied van waardegedreven verbeteren? Dan heeft de afdeling Waardegedreven zorg van MST een mooie uitdaging voor jou. MST is op zoek naar een ervaren


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
5-9-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
24-9-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je bent bekend op het terrein van kwaliteits- en verandermanagement, wat blijkt uit het CV dat je hebt opgebouwd. Je rol is om het WGZ programma samen met de manager, collega adviseurs en data-analisten WGZ binnen Medisch Spectrum Twente verder vorm te geven en te implementeren.

Je bent hierin innovatief en creatief. Je zult, in nauwe samenwerking met de medisch specialisten, andere zorgprofessionals en het management, uitkomstindicatoren (die voor de patiënt relevant zijn) gebruiken als startpunt om de zorgprocessen te verbeteren en mogelijk te herontwerpen zodat waarde gecreëerd wordt voor onze patiënten, medewerkers en de organisatie.

Je signaleert en haalt de behoefte actief op, waardoor je inzicht krijgt in het verbeterpotentieel van de professionals in de organisatie. Je betrekt de teams en het management bij de verbetertrajecten die daaruit volgen zodat de verbeterkracht vergroot en versterkt.

Vanuit jouw rol ondersteun je de teams en management bij verbeteren en helpt hen dit ook zelf op te kunnen pakken. Dit doe je onder anderen door datagedreven te werken, het vormgeven van een interne overlegstructuur per zorgpad, het coachen van medewerkers  en het inzetten van verbeter- en ontwikkelactiviteiten. Om dit te realiseren werk je nauw samen met andere stafdiensten en bouw je aan een in- en extern netwerk, zoals in de Santeon ziekenhuizen.

Naast continu verbeteren kan het bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek tot je takenpakket gaan behoren.

Functievereisten

 • Academisch denk- en werkniveau, eventueel gepromoveerd;
 • Afgeronde opleiding in de richting van Gezondheidswetenschappen / Verplegingswetenschap / Beleid &    Management in de gezondheidszorg of een andere gezondheidszorg gerelateerde opleiding;
 • Nog maar net afgestudeerd? Ook dan maken we graag kennis met je.
 • Aantoonbare ervaring met project- en verandermanagement;
 • Innovatief, creatief en ervaring met continu verbeteren in de zorg bij voorkeur met Lean;
 • In staat om resultaatgericht en analytisch te werken vanuit patiënt en medewerker perspectief;
 • Affiniteit met data / kwaliteitsinformatie en in staat om best practices te identificeren en te vertalen naar de eigen organisatie;
 • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;
 • Mensen kunnen enthousiasmeren en verbinden, maar ook daadkrachtig handelen en tijdlijnen bewaken; • Goede communicatieve vaardigheden voor de afstemming met alle betrokkenen in MST en binnen Santeon;
 • Flexibel ten aanzien van werktijden en in staat piekbelasting op te vangen;
 • In staat om accuraat, gedreven en nauwkeurig te werken.

Aanbod

Natuurlijk staat daar ook iets tegenover.

Dit is wat wij je bieden:


Arbeidsovereenkomst: een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Arbeidstijd: 24 uur – 32 uur per week

Salaris: FWG 60, conform CAO: Ziekenhuizen. Startsalaris € 3558,- – Eindsalaris € 5212,- bij een fulltime dienstverband. MST kent een 36-urige werkweek.


Wij bieden uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%, een vakantietoeslag van 8,33%, opbouw PLB-uren en een uitstekende pensioenvoorziening.

Je krijgt de ruimte om jouw kennis en ervaring in te zetten, waarbij we je ook stimuleren om je te blijven ontwikkelen. Binnen MST kennen we uitstekende opleidingsmogelijkheden.

Daarnaast krijg je toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen met diverse workshops en trainingen.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met ruim 3.700 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.


De afdeling

Binnen MST is Waardegedreven zorg (WGZ) een belangrijk onderwerp: zorg sturen op uitkomsten en de zorg organiseren rondom ziektebeelden. Waardegedreven zorg is gericht op het maximaliseren van de waarde van zorg voor de patiënt en het reduceren van de zorgkosten. Dit alles met als doel om steeds meer waarde toe te voegen aan het zorgpad van patiënten en te komen tot uitkomstgerichte en gepersonaliseerde zorg. Dit doen we onder anderen in nauwe samenwerking met onze Santeon-partner ziekenhuizen en daarin ga jij als onze nieuwe collega adviseur WGZ een grote rol spelen!


Het team Waardegedreven zorg is onderdeel van de groep Kwaliteit en Veiligheid en bestaat uit 13 personen: 6 data-analisten, 6 adviseurs en een manager. Naast Waardegedreven zorg zijn we eigenaar van PROMS (Patient Reported Outcome Measures) en ERAS (Enhanced Recovery After Surgery) en zeer gedreven bij het inzetten en faciliteren van diverse instrumenten om (zorg)processen te verbeteren. Naast Waardegedreven zorg houden we ons ook steeds meer bezig met wetenschappelijk onderzoek.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000