Vakgroepmanager

De Gynaecologen Coöperatie Oost Nederland (Gycon) binnen het Medisch Spectrum Twente (MST) en de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) is op zoek naar een Vakgroepmanager


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
1-10-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als vakgroepmanager speel je een belangrijke rol in het opnieuw inrichten en verder professionaliseren van de maatschap. Slagkracht vergroten en onderlinge verbindingen versterken zijn centrale thema’s voor de komende jaren. Bouwen aan een lerende cultuur. Werkend vanuit het Dagelijks Bestuur, maar tegelijk voor alle medisch specialisten in de maatschap.


Hieronder volgt een aantal taken die behoren tot het werkpakket:

 • Ondersteunen van het Dagelijks Bestuur door het overnemen van management taken;
 • Voorbereiden en voorzitten van vergaderingen, in elk geval van de Maatschapsvergadering en mogelijk ook van differentiatiegroep vergaderingen;
 • Faciliteren van gedragen besluitvorming;
 • Taken verdelen, mensen in hun kracht zetten, aanspreken op verantwoordelijkheden, aansturen, op constructieve manier feedback geven;
 • Inrichten en faciliteren van de Jaargesprekken cyclus;
 • Als procesbegeleider betrokken zijn bij het opstellen van het meerjarenplan;
 • Meedenken en voorbereiden van visiedocumenten tav visie van maatschap in de regio en in het land.

Functievereisten

Je hebt een krachtige persoonlijkheid die geen moeilijke gesprekken en de confrontaties uit de weg gaat;

Je bent toegankelijk en luistert van nature naar iedereen;

Je combineert mensenkennis en organisatiesensitiviteit met analytisch vermogen en helicopterview;

Je hebt ervaring met het inrichten van beleidscycli, opstellen van agenda’s en het voorzitten van vergaderingen;

Je bent resultaatgericht, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen.


Daarnaast bezit je ook:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Brede professionele ervaring in complexe organisaties;
 • Ervaring met veranderprocessen;
 • Affiniteit  met de zorg, liefst met ervaring

Aanbod

Een nieuwe rol in een complexe omgeving, met veel ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast bieden wij je ook nog


Arbeidsovereenkomst: Bepaalde tijd, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd

Arbeidstijd: 28-32 uur per week

Salaris:  afhankelijk van je huidige werkervaring volgens cao-ziekenhuizen FWG 70 met uitloop t/m FWG 75 (minimaal 4.851,- en maximaal € 8.706,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);


Bij MST kennen we prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook krijg je toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen met diverse workshops en trainingen.

MST is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het (bus) station ligt op een loopafstand van slechts 10 minuten.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Gycon is een regio coöperatie van MST (Enschede) en  ZGT (Almelo & Hengelo). Als vakgroepmanager maak je onderdeel uit van het Dagelijks Bestuur van de vakgroep, bestaande uit twee bestuursleden en twee medisch managers. Binnen Gycon werken 27 ambitieuze en enthousiaste gynaecologen met een variatie aan persoonlijkheden, kennis en specialisaties. Binnen de coöperatie werken we in differentiatieteams per aandachtsgebied .Naast de algemene obstetrie en gynaecologie zijn wij gespecialiseerd in oncologie, perinatologie, urogynaecologie, micro-invasieve chirurgie, fertiliteit en endometriose.


Onze gynaecologen participeren in de opleiding tot arts, gynaecoloog, tropenarts, technisch geneeskundige en master-verloskundige. Hiervoor werken wij binnen het cluster Noord-Oost Nederland samen met onder andere het UMC Groningen, Hogeschool Rotterdam en de Universiteit Twente. Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek wordt er binnen Gycon via een wetenschapscommissie zorg gedragen voor zoveel mogelijk deelname aan consortium studies. Daarnaast lopen er vele lokale initiatieven en bestaat er een unieke samenwerking met de Universiteit Twente. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000