IC verpleegkundige in opleiding

Voor het Intensive Care Centrum van Medisch Spectrum Twente zijn zij op zoek naar enthousiaste en ambitieuze verpleegkundigen die de opleiding tot Intensive Care verpleegkundige willen volgen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
11-9-2023
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Werk je als Intensive Care verpleegkundige op onze intensive care afdeling? Dan draag je zorg voor patiënten met hoog complexe zorgvragen. Je leert wat de beste zorg is voor patiënten waarbij een of meerdere lichaamsfuncties zijn uitgevallen of worden bedreigd. Dit vraagt om verpleegkundigen die kritisch durven te zijn en het beste uit zichzelf willen halen. Doordat het Medisch Spectrum Twente een topklinisch ziekenhuis is dat een bovenregionale functie vervult voor onder andere thoraxchirurgie, traumatologie en neurochirurgie kom je binnen ons Intensive Care Centrum een grote verscheidenheid aan patiënten tegen. Dit maakt dat het specialisme ontzettend veelzijdig, uitdagend en bovenal interessant is. Naast de zorg voor de patiënten op de Intensive Care vervul je als Intensive Care verpleegkundige ook een consultatieve functie buiten het Intensive Care Centrum. Als onderdeel van het Spoed Interventie Team of reanimatieteam beoordeel en behandel je patiënten op de verpleegafdeling, geef je waar nodig advies en ondersteuning en voer je voorbehouden handelingen uit om de continuïteit van zorg op de verpleegafdeling te waarborgen.


Opleiding

Als Intensive Care verpleegkundige in opleiding wordt je breed opgeleid en ben je in de praktijk werkzaam in alle diensten op zowel de algemene als de thorax Intensive Care. Na een inwerkperiode van drie maanden wordt gestart met het theoretische deel van de opleiding, gevolgd bij Civo zorgopleiders, bestaande uit de Basis Acute Zorg en de Intensive Care kern EPA’s. De combinatie van het leren in de praktijk en het volgen van de theorie lessen maken dat je nieuw opgedane kennis meteen kunt toepassen, waardoor je steeds meer groeit in de rol van Intensive Care verpleegkundige. Naast de Basis Acute Zorg en de Intensive Care kern EPA’s volg je aanvullend enkele specifieke EPA’s. Dit zijn EPA’s waarmee jij je verder kunt specialiseren in een specifieke zorgcategorie om aan de eerder genoemde bovenregionale functies te kunnen voldoen. Deze specifieke EPA’s zijn dan ook voorwaardelijk om binnen onze Intensive Care te kunnen werken. De totale opleidingsduur bedraagt bij een fulltime dienstverband 18 maanden.

Functievereisten

Jij gaat geen uitdaging uit de weg, je hebt een talent voor klinisch rederneren en bent op je eigen manier een enthousiaste aanvulling op het team. Daarnaast ben jij iemand die goed prioriteiten kan stellen, kritisch durft te zijn en een proactieve leerhouding heeft.

Ook bezit je nog:


  • Een InService-, MBO en/of HBO-Verpleegkunde diploma met een geldige BIG-registratie;
  • Enkele jaren werkervaring binnen een klinische setting als Verpleegkundige.

Aanbod

Arbeidsovereenkomst: Het betreft een aanstelling voor de duur van de opleiding. Als je deze met goed vervolg doorloopt, hebben wij de intentie om jou een baan te bieden op een van de mooiste en gezelligste Intensive Care afdelingen in Nederland.

Opleiding: Volledig gefinancierde opleiding tot Intensive Care verpleegkundige resulteert in een CZO erkend diploma, aangevuld met specifieke EPA certificaten onder andere op het gebied van thoraxchirurgie, neurologie en hoog complexe mechanische circulatoire ondersteuning.

Arbeidstijd: 32 – 36 uur

Voorwerken: December 2023

Start opleiding: Maart 2024

Salaris: FWG 50 (na diplomering FWG 55)

CAO: Ziekenhuizen

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.800 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.


De afdeling

De IC van MST is één van de grootste in Nederland. MST vervult daarmee een bovenregionale functie voor thorax chirurgie, traumatologie en neurochirurgie, dit zorgt voor een grote verscheidenheid aan patiënten en aandoeningen. Dit maakt dat het werken als IC-verpleegkundige binnen MST veelzijdig, uitdagend en bovenal interessant is. Naast de zorg voor patiënten op de Intensive Care leer je tevens de rol voor verpleegkundige te vervullen voor het hele ziekenhuis, zoals bijvoorbeeld als onderdeel van het Spoed Interventie Team (SIT) of het Reanimatieteam. Daarmee beoordeel en behandel je patiënten op de verpleegafdelingen, geef je waar nodig advies en voer je voorbehouden handelingen uit.


Ons team is een gemêleerd gezelschap van starters tot zeer ervaren krachten, allemaal in verschillende leeftijdscategorieën en levensfases. Om voorbereid te zijn op de toekomst leiden we veel IC-verpleegkundigen op, zo ook nu. We steken veel energie in ontwikkeling, opleiding, CRM (Crew Resource Management) en wetenschappelijk onderzoek. Zo krijg je bij ons ruimte om deel te nemen in werkgroepen, het volgen van scholingsdagen, het bezoeken van symposia en je verder door te ontwikkelen tot bijvoorbeeld ventilation practioner. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000