Parkinson Verpleegkundige

Het Punt voor Parkinson Twente is in mei 2022 geopend als derde Punt voor Parkinson in Nederland (naast Groningen en Friesland). Als jonge organisatie zijn we nog volop in ontwikkeling, waarbij we de patiëntenzorgzorg en samenwerking in de regio de komende jaren willen blijven verbeteren. Er is in de regio een toenemende vraag naar Parkinsonzorg; daarom willen we ons team uitbreiden met een Parkinson verpleegkundige.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
13-8-2023
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

 • Je onderzoekt, behandelt en begeleidt mensen met de ziekte van Parkinson of atypische parkinsonismen en je coördineert de zorg rondom de deze patiënten
 • Je draagt bij aan het optimaliseren van de kwaliteit en continuïteit van deze zorg
 • Je ontwikkelt en implementeert multidisciplinaire behandel- en zorgprotocollen
 • Je geeft voorlichting en adviseert collega zorgverleners (binnen en buiten het ziekenhuis en Punt voor Parkinson)

Functievereisten

 • Je beschikt over HBO-V diploma of een relevant MBO diploma aangevuld met een specialistische vervolgopleiding;
 • Je hebt affiniteit met mensen met de ziekte van Parkinson of atypische parkinsonismenen en eventueel patiënten met verdere neurologische aandoeningen;
 • Een afgeronde ParkinsonNET opleiding is een pré;
 • Je bent in het bezit van een BIG-registratie;
 • Je ben sociaal en communicatief sterk;
 • Je beschikt over goede organisatorische vaardigheden;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en beslissingen durft te nemen.

Aanbod

MST biedt een interessante baan die waarde toevoegt en maatschappelijk betekenisvol is, in een uitdagende werkomgeving met goede voorzieningen voor medewerkers, onder andere collectieve zorgverzekeringen, het fietsplan, loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden.

 • Arbeidsovereenkomst: Bepaalde tijd, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd. Kandidaten met een vast dienstverband binnen MST behouden hun vaste contract
 • Ingangsdatum: 1 september 2023
 • Arbeidstijd: 24 uur per week
 • Salaris: volgens cao-ziekenhuizen FWG 50 (maximaal € 4.118,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek)


Bij MST kennen we prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook krijg je toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen met diverse workshops en trainingen. MST is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het (bus) station ligt op een loopafstand van slechts 10 minuten.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Het Punt voor Parkinson Twente is een innovatieve samenwerking tussen ziekenhuizen MST, ZGT en zorginstelling TMZ, waarin de zorg voor mensen met Parkinson zo veel mogelijk op één locatie in Twente geconcentreerd is. Binnen het Punt voor Parkinson werken neurologen, Parkinson verpleegkundigen, Verpleegkundig Specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, paramedici en andere Parkinson zorgverleners multidisciplinair onder één dak om gezamenlijk de beste zorg te leveren. Het Punt voor Parkinson bestaat uit een gespecialiseerde polikliniek en revalidatiekliniek. Binnen de regio werkt Punt voor Parkinson nauw samen met andere zorgverleners, zoals ParkinsonNet therapeuten en apothekers.


Je komt in dienst van het Medisch Spectrum Twente. Je zal merendeels in het Borsthuis in Hengelo zijn, waar het Punt voor Parkinson gevestigd is, voor de spreekuren en begeleiding van patiënten. Met regelmaat ben je in MST Enschede aanwezig voor screenings voor diepe hersenstimulatie (DBS), voorbereidingen voor opnames en overleggen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000