Afdelingsmanager Klinische Farmacie

De afdeling Klinische Farmacie binnen Medisch Spectrum Twente is op zoek naar een Afdelingsmanager Klinisch Farmacie. Leidinggeven op de nieuwste afdeling van MST, waar onze medewerkers met de nieuwste technologieën en hightech innovaties werken! Het is nu mogelijk! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
7-8-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als afdelingsmanager Klinische Farmacie houd jij je bezig met de dagelijkse aansturing en de structurele ontwikkeling van je team en je individuele medewerkers. Met jouw uitstekende coachingscompetenties weet jij jouw afdeling aan te sturen, te begeleiden en te enthousiasmeren. Je bent als afdelingsmanager een inspirator voor je team; je laat je daarbij niet in de dagelijkse inhoud trekken, maar coacht en begeleidt hen in de juiste richting.


Continu verbeteren is binnen de Klinische Farmacie een uitgangspunt, voor jou is het een dagelijkse manier van werken. Jij zorgt ervoor dat alle processen goed zijn ingericht en volgens LEAN-principes optimaal functioneren. Als je kansen ziet voor verbetering, ontwikkel je samen met jouw team en de stakeholders binnen het ziekenhuis een nieuw beleid en proces. Alles om de Klinische Farmacie sterk en toekomstbestendig te positioneren binnen MST en daarbuiten.


Samen met de Bedrijfskundig Manager, Medisch Manager en collega Afdelingsmanagers vorm je het MT van de afdeling. In het MT worden onder andere verbeterinitiatieven en afdeling brede projecten besproken. Je onderhoudt ook interne en externe contacten op verschillende niveaus en je participeert in MST brede projectgroepen.

Functievereisten

Door jouw stijl van leidinggeven ben jij in staat je collega’s te coachen en mee te nemen in een veranderproces. Van nature denk je in kansen en mogelijkheden en weet daarom het beste uit jouw team te halen. Je hebt oog voor talent en stimuleert persoonlijke ontwikkeling.\


Als leidinggevende ben je in staat om te acteren in een krachtenveld waarin uiteenlopende belangen spelen. Je weet mensen met elkaar te verbinden en je zoekt de samenwerking op. Je bent besluitvaardig, transparant, toegankelijk en weet van aanpakken. Je kunt weerstand ombuigen naar coöperatie en bezit daarnaast een goede dosis humor en zelfreflectie.


We vragen best wat van je, je beschikt daarnaast ook nog over:

  • Een afgeronde (management) opleiding op minimaal HBO niveau;
  • Werkervaring als leidinggevende in een grote organisatie, dit is nodig om deze functie succesvol te kunnen vervullen;
  • Ervaring met het verbeteren van processen volgens de LEAN-methode;
  • Zorginhoudelijke achtergrond is een pre.

Aanbod

MST vindt het belangrijk dat er voldoende ruimte is om jouw kennis en ervaring in te zetten, hierbij wordt je ook gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen. Wij bieden jou dus uitstekende opleidingsmogelijkheden om jouw carrière vooruit te helpen.

  • Arbeidsovereenkomst: Een overeenkomst voor bepaalde tijd, 1 jaar, met de intentie tot verlenging naar onbepaalde tijd.
  • Arbeidstijd: 32 -36 uur per week
  • Salaris: volgens de cao-ziekenhuizen FWG 65 (maximaal € 6.091,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek)


Bij MST kennen we prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook krijg je toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen met diverse workshops en trainingen. MST is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het (bus) station ligt op een loopafstand van slechts 10 minuten.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werkomgeving

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.800 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.


De afdeling

Binnen MST is op 1 april 2023 de nieuwe Ziekenhuisapotheek in gebruik genomen. Voorafgaand aan de bouw was de opdracht: Het bouwen van de mooiste apotheek van Nederland, en dat is gelukt! Een prachtige state of the art apotheek met technisch hoogstaande cleanrooms, waarin gewerkt wordt volgens de laatste vakinhoudelijke inzichten, richtlijnen en technieken. De nieuwe apotheek spreekt voor het hoge ambitieniveau van de afdeling. Zo is de apotheek intensief betrokken bij alle dagelijkse klinische processen en is voortdurend in ontwikkeling, waarbij medebehandelaarschap, innovatie en wetenschappelijk onderzoek belangrijke speerpunten zijn. Er wordt nauw samengewerkt met de Universiteit Twente.


Binnen de afdeling klinische farmacie werken 160 medewerkers verdeeld over verschillende subafdelingen, waaronder de poliklinische apotheek, medicatieverificatie, inkoop & logistiek, bereidingen, medicatie begeleiding en het laboratorium. Per subafdeling is er een coördinator aangesteld. De directe leiding aan de afdeling ligt bij 3 afdelingsmanagers, die samen met de ziekenhuisapothekers, duaal de apotheek aansturen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000