Echocardiografist

Medisch Spectrum Twente is op zoek naar een Echocardiografist. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
2-7-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als echocardiografist ben je verantwoordelijk voor het verrichten van, of assisteren bij, echocardiografisch onderzoek ten behoeve van het stellen van een diagnose of een behandeling bij een patiënt. De handelingen vinden plaats aan de hand van binnen het ziekenhuis geldende kaders en vastgestelde protocollen. Naast het werk doordeweeks, werken we ook op zaterdagochtend van 9.00-12.00 uur. Echo’s worden zowel op de polikliniek als in de kliniek gemaakt.   


Jouw hoofdtaken bestaan uit:

 • Verrichten van zelfstandig echocardiografisch onderzoek;
 • zorg dragen voor de verslaglegging onder supervisie van de cardioloog;
 • begeleiden van leerling laboranten en arts assistenten;
 • verrichten van administratieve en logistieke werkzaamheden;
 • bijhouden van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.


Wij bieden een dynamische werkomgeving, waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, specialisatie en verdieping. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor deelname aan (internationale) congressen en ondersteuning bij het behalen van het Europese echo examen (EACVI). Maar ook zelfstudie en bijscholingen zijn een belangrijk onderdeel van jouw loopbaan.

Functievereisten

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde collega die voldoet aan het onderstaande profiel:

 • Je bent gediplomeerd echocardiografist;
 • Je hebt kennis van cardiologie en hebt interesse voor verschillende diagnostische technieken;
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een ziekenhuis of kliniek;
 • Je beschikt over een bepaalde mate van zelfstandigheid, maar kunt ook goed in teamverband werken;
 • Je bent patiënt- en klantgericht en beschikt over uitstekende sociale- en communicatieve vaardigheden;
 • En je bent tenslotte stressbestendig, accuraat en kwaliteitsgericht.

Aanbod

Arbeidsovereenkomst: Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Kandidaten met een vast dienstverband binnen MST, behouden dit dienstverband.

Ingangsdatum: In overleg, bij voorkeur z.s.m.

Arbeidstijd: In overleg.

Salaris: FWG 55 CAO: Ziekenhuizen : startsalaris € 3270,- / eindsalaris 4611,-  op basis van een fulltime dienstverband. Bij MST kennen we een 36-urige werkweek.


Bij MST kennen we prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook krijg je toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen met diverse workshops en trainingen.

MST is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het (bus) station ligt op een loopafstand van slechts 10 minuten.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.800 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.


De afdeling

Als echocardiografist maak je onderdeel uit van de afdeling cardiologie. De werkzaamheden bestaan grotendeels uit het maken van poliklinische en klinische transthoracale echo’s (TTE’s). Daarnaast leveren we een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek en assisteren we bij slokdarmecho’s (TEE’s) en percutane klepinterventies, de Mitraclips. We beschikken over nieuwe apparatuur en software.


De coöperatie Thorax Centrum Twente bestaat uit 16 cardiologen en 5 thoraxchirurgen. Je gaat deel uitmaken van een enthousiast team van zo’n 70 collega’s in diverse functies, waaronder 10 echocardiografisten. We werken samen aan de visie om de zorg, de kwaliteit en ook de veiligheid te verbeteren. De samenwerking is laagdrempelig. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw eigen ontwikkeling.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Medisch Spectrum Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000