Secretaris Vereniging Medische Staf

Ben jij graag de vraagbaak en wil je zelf ook van alles op de hoogte zijn? Kunnen we jou inzetten op zowel de strategische als de tactische advisering en hou jij de regie, van strategie tot uitvoering? Dan zoeken we jou voor de coördinatie en ondersteuning van het Medisch Stafbestuur. Wij zijn op zoek naar een Secretaris Vereniging Medische Staf

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Functieomschrijving


Als secretaris draag jij, in nauwe samenwerking met het Medisch Stafbestuur, bij aan de lange termijn plannen voor de VMS in relatie tot de missie, visie en strategie van de organisatie. Dit wordt vastgelegd in een strategisch meerjarenbeleidsplan, de begroting en een jaarverslag van de VMS.

Je adviseert het Stafbestuur over bestuurlijke, beleidsmatige en organisatorische vraagstukken met betrekking tot de VMS en de organisatie. Jouw rol hierin is het bewaken van de voortgang, borging en vastlegging van besluitvorming. Je verzorgt de beleidsvoorbereiding en bent verantwoordelijk voor de coördinatie van beleidsontwikkeling en voor de besluitvorming over tactische en strategische vraagstukken van de VMS.Bij een bestuurlijk vraagstuk of een project weet jij precies welke relevante partijen je moet betrekken en infomeren en je zorgt voor de afstemming tussen deze partijen. Omdat jij het overzicht hebt, zorg je voor de continuïteit en samenhang tussen beleid en besluitvorming.. Dit doe je onder andere door jouw deelname aan en de voorbereiding van diverse overleggen op bestuurlijk niveau waaronder het wekelijks Bestuurlijk Strategie Overleg en de Financiële Commissie.

Een dag als secretaris ziet er heel divers uit: je schrijft notities en beleidsvoorstellen, terwijl je ook allerlei vragen uit de mail beantwoordt. Daarnaast staan collega’s regelmatig aan je bureau met vragen, opdrachten, suggesties of willen ze even met je sparren. Tegelijk zorg je er voor dat alle stukken voor het bestuurlijk overleg op tijd de deur uit gaan. Waar nodig ondersteun of begeleid je diverse commissies.


De afdeling

Binnen MST zijn ruim 250 medisch specialisten werkzaam, verenigd in de Vereniging Medische Staf (VMS). De VMS heeft als doel de kwaliteit, veiligheid, doelmatigheid en efficiëntie van het professioneel medisch handelen te bevorderen. Daarnaast behartigt de VMS de collectieve belangen van haar leden. De VMS wordt in de organisatie vertegenwoordigd door een dagelijks bestuur, het Medisch Stafbestuur.

Het Medisch Stafbestuur bestaat uit vier leden die zijn voorgedragen vanuit de onderliggende verenigingen: de Vereniging Medisch Specialisten in Dienstverband  en de Vereniging Medisch Specialistische Bedrijven.  

Functievereisten

Functie-eisen


Wij zoeken een toegankelijke en vrolijke collega die makkelijk contact maakt in de hele organisatie en die het leuk vindt om te bouwen aan strategische netwerkrelaties. Je krijgt energie van de hectiek van de dag en weet orde te bewaren, prioriteiten te stellen en je deinst niet terug voor tijdsdruk. Je kunt omgaan met tegengestelde belangen en je weet je rol daarin te bewaken. Daarnaast zijn we op zoek naar een aantal specifieke eisen:

 

  • Je hebt relevante kennis op academisch niveau en je hebt meerjarige werkervaring in een beleidsvoorbereidende functie in een grote organisatie of binnen een complex krachtenveld.
  • Je hebt kennis en inzicht in de gezondheidszorg, bedrijfskunde, financieel-economisch instrumentarium en relevante wet- en regeling.
  • Je hebt kennis en inzicht in de structuur van de ziekenhuisorganisatie, bestuurlijke verhoudingen, beleids- en besluitvormingsprocessen.
  • Je zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen in de zorg en het vakgebied en analyseert wat hiervan van toepassing is binnen de Vereniging Medische Staf.

We vragen best veel van je. Heb je nog niet al deze gevraagde kennis en inzichten maar weet je je die wel snel eigen te maken, dan maken we graag kennis met je.

Aanbod

Wij bieden


  • Een heel dynamische functie waarin je je geen moment zult vervelen;
  • Een fulltime functie met een salaris volgens de CAO ziekenhuizen FWG 65 (maximaal € 5.801,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);
  • Een fijn team waarin je nauw samenwerkt met enthousiaste en ambitieuze dokters die willen zorgdragen voor het zo goed mogelijk organiseren en ontwikkelen van het werk van de medische staf binnen MST en daarbuiten.  
  • MST biedt je uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8.33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, flexibele arbeidstijden, opbouw PLB-uren en een uitstekende pensioenvoorziening;
  • Ruimte om jouw kennis en ervaring in te zetten en verder te ontwikkelen. We ondersteunen je daar graag in door middel van scholingen en anders.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Organisatieomschijving

Binnen ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) werken ruim 3800 medewerkers en zo’n 250 medisch specialisten aan hun missie: het bevorderen van gezondheid in de regio Twente. Binnen ons topklinisch ziekenhuis proberen wij iedere dag de kwaliteit van de zorg te verbeteren. MST is één van de grootste werkgevers in de regio. Wij streven er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen. MST is een belangrijk onderdeel van de zorgketens in de regio Twente; een regio waar de vraag naar zorg toeneemt en de arbeidsmarkt krapper wordt. Dit vraagt om kwaliteit en creativiteit om ons ziekenhuis optimaal te laten functioneren. Het zal je niet verbazen dat werken in MST betekent, werken in een uitdagende en dynamische werkomgeving.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000