Obstetrie Verpleegkundige

Binnen ziekenhuis Medisch Spectrum Twente bestaat binnen de Kraam-Verlos afdeling, onderdeel van het Vrouw Kind Centrum (VKC), een vacature voor Obstetrie Verpleegkundige

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
29-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als obstetrieverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor een methodische zorgverlening waarin ouders en kind centraal staan. Je stelt verpleegkundige diagnoses, kiest interventies en speelt in op mogelijke complicaties. Je werkt binnen een multidisciplinair team. Preventie en Gezondheidsvoorlichting (GVO) maken integraal onderdeel uit van de zorgverlening.


Functievereisten

  • Opleiding HBO-V, MBO-V of A-verpleegkundige;
  • Afgeronde opleiding tot obstetrie verpleegkundige en bent BIG geregistreerd (harde eis);
  • Je bent secuur, ondernemend en energiek?
  • Je hebt een proactieve houding? Een flexibele instelling, inlevingsvermogen, durf en lef?
  • Je bent communicatief vaardig en kunt anderen inspireren, ondersteunen, grenzen aangeven, collega’s uitdagen en aanspreken op professioneel handelen;


Daarnaast


  • Ben jij stressbestendig en hebt een creatieve en stimulerende houding ten aanzien van ontwikkelingen binnen het Vrouw Kind Centrum;
  • Kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken;
  • Draag je de verantwoordelijkheid in relatie tot het zorgproces en kun je goed afstemmen en opschalen waar nodig;
  • Ben je bevoegd en bekwaam voor het verrichten van voorbehouden handelingen en kun je protocollair werken;

Aanbod

MST vindt het belangrijk dat er voldoende ruimte is om jouw kennis en ervaring in te zetten, hierbij wordt je ook gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen. Wij bieden jou dus uitstekende opleidingsmogelijkheden om jouw carrière vooruit te helpen.


Arbeidsovereenkomst: een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Arbeidstijd: vanaf 24 uur per week

Salaris: volgens de CAO-ziekenhuizen FWG 50 (maximaal €3.922,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek), de te verwachten CAO stijging is hierin nog niet meegenomen. 


Bij MST kennen we prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook krijg je toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen met diverse workshops en trainingen.

MST is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het (bus) station ligt op een loopafstand van slechts 10 minuten.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met ruim 3.800 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen. Binnen MST is het Vrouw Kind Centrum (VKC) gevestigd, met de volgende specialismen: Gynaecologie, Verloskunde en Kindergeneeskunde.


De afdelingen

Als Obstetrie verpleegkundige zorg je voor de zwangere tijdens verschillende momenten rondom de bevalling. Binnen het VKC hebben we een observatorium voor de acute zorgvraag van onze zwangeren, op de moeder en kind afdeling liggen de zwangere of de kraamvrouw en haar kindje(s) opgenomen en op de verloskamers begeleiden we de barende tijdens de bevalling. Op al deze onderdelen van het VKC wordt jouw expertise als obstetrie verpleegkundige ingezet. Je werkt hierbij intensief samen met de klinische verloskundigen, arts assistenten en de gynaecologen. De afdeling Kraam/verloskunde bestaat uit 7-10 verloskamers, observatorium, 18 bedden en 6 gynaecologie patiënten. Er vinden jaarlijks ongeveer 2000 (poli)klinische bevallingen plaats.


Het VrouwKindCentrum stelt de zorg aan moeder en kind centraal. Dagelijks is er afstemming tussen de verschillende afdelingen, zoals de afdeling neonatologie, om ontwikkelingsgerichte en gezingsgerichte zorg zo goed mogelijk te kunnen waarborgen door bijvoorbeeld het organiseren van het inroomen van de ouders bij hun (zieke) pasgeborene.


De afdelingen zijn volop in ontwikkeling. Het kunnen leren en ontwikkelen is hierin heel belangrijk. Als opleidingsziekenhuis leiden we niet alleen artsen op, maar ook (specialistisch) verpleegkundigen. Jaarlijks leiden we zes obstetrie verpleegkundigen op voor ons eigen verpleegkundige team. Daarnaast begeleiden we trainee verpleegkundigen, HBOV Duaal studenten en verloskundigen in opleiding.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000