Manager Financiën

Voor de stafafdeling Financiën & Informatievoorziening van Medisch Spectrum Twente zijn zij op zoek naar een Manager Financiën

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
19-5-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Financiële administratie is essentieel voor de juiste en volledige financiële verantwoording- en stuurinformatie. Met jouw intrinsieke gedrevenheid om continu te verbeteren en jouw uitstekende coachingscompetenties weet jij jouw afdeling aan te sturen, te begeleiden en te enthousiasmeren. Jij zorgt ervoor dat alle administratieve processen goed zijn ingericht en volgens LEAN-principes optimaal functioneren. Als je kansen ziet voor verbetering, ontwikkel je samen met jouw team een nieuw beleid en proces. Alles gericht om zo optimaal mogelijk te registreren, administreren en hieruit verantwoordingsinformatie te destilleren.


Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor de operationele uitvoering en het opleveren van periodieke en adhoc rapportages vanuit de financiële administratie, zoals maandrapportages, termrapportages en de jaarrekening. Als Manager Financiën maak je ook deel uit van het MT van de afdeling F&I; daarnaast onderhoud je interne en externe contacten op verschillende niveaus. Je bent onder andere aanspreekpunt voor banken, verzekeraars, accountants, de belastingdienst en fiscaal adviseurs.

Functievereisten

Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en bent resultaat- en mensgericht. Je ben iemand die stevig in de schoenen staat en goed weet om te gaan met politiek bestuurlijke verhoudingen. Daarnaast beschik je over:


  • Een wo-diploma Bedrijfseconomie of binnen bedrijfskundig gebied, idealiter aangevuld met een opleiding tot register accountant of register controller;
  • Meerdere jaren relevante en leidinggevende werkervaring (mid career) in een dynamische omgeving;
  • Ervaring met het verbeteren van processen volgens de LEAN-methode;
  • Kennis en ervaring binnen de structuur van een ziekenhuisorganisatie is een pré.

Aanbod

MST vindt het belangrijk dat er voldoende ruimte is om jouw kennis en ervaring in te zetten, hierbij word je ook gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen. Wij bieden jou dus uitstekende opleidingsmogelijkheden om jouw carrière vooruit te helpen. Daarnaast vind MST flexibiliteit belangrijk en is het mogelijk om hybride te werken, in deze functie heb je dus ook de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.


Arbeidsovereenkomst: Bepaalde tijd, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd

Arbeidstijd: 36 uur per week

Salaris: volgens cao-ziekenhuizen FWG 70 (maximaal € 6.887,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);


Bij MST kennen we prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook krijg je toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen met diverse workshops en trainingen.

MST is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het (bus) station ligt op een loopafstand van slechts 10 minuten.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.800 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST is een van de grootste werkgevers in de regio. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.

 

De afdeling

De stafafdeling Financiën en Informatievoorziening (F&I) is verantwoordelijk voor het financieel economische beleid binnen MST. F&I heeft de rol om de Raad van Bestuur en het management te adviseren en ondersteunen op het gebied van bedrijfsvoering. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het uitvoeren van een adequate en efficiënte financiële- en zorgadministratie, het zorgdragen voor BI rapportages, alsmede het inkoopbeleid binnen het ziekenhuis. De afdeling F&I bestaat uit meerdere subafdelingen waaronder Business Control & Advies, Zorgcontrol, Inkoop, Business Intelligence, Financiële Administratie & Financiële Verantwoording (FA/FV).

 

Als Manager Financiën geef je leiding aan de afdeling Financiële Administratie en Financiële Verantwoording. Deze afdelingen zijn primair verantwoordelijk voor de uitvoering van de belangrijkste financiële processen binnen MST: grootboek, crediteuren en debiteuren, bank én voor het rapporteren over de financiën voor zowel externe, als interne stakeholders. In totaal geef je leiding aan een team met 22 collega’s, welke zijn onderverdeeld in verschillende subteams waaronder de financiële administratie, financiële rapportage en treasury & verzekeringen

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000