Fellow Traumachirurg

Een fellowship Traumachirurgie binnen Medisch Spectrum Twente biedt jou een unieke mogelijkheid om ervaring op te doen als traumachirurg binnen een perifeer level 1 traumaziekenhuis.

Start je carrière bij MST of verdiep je verder in de traumachirurgie. 


Zij hebben een vacature voor een Fellow Traumachirurgie

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
30-7-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als Fellow Traumachirurgie ben je een belangrijk onderdeel van het traumateam. Je werkt als traumachirurg met alle bijbehorende taken.


Doordat we een perifeer level 1 traumacentrum zijn krijg je te maken met alle facetten van traumachirurgie. Je behandelt vele soorten fracturen, van A1 tot C3. Je ziet laag-energetische en hoog-energetische ongevalsmechanismen en je biedt hulp bij ingewikkelde grote trauma’s. Vaak is er geen tijd te verliezen en moet je snel beslissingen nemen om de patiënt de beste zorg te bieden. Bij MST leer je het traumachirurgisch vak volledig te beheersen. En dus is het dé plek om je carrière als traumachirurg te starten of je verder te verdiepen in de traumachirurgie.


Je leert en werkt binnen een hechte groep collega’s. Indien nodig opereren we samen. Er is meer dan voldoende ruimte voor innovatie, bijvoorbeeld het 3D gericht opereren. Bij intra-articulaire fracturen werken we nauw samen met het 3D lab van MST.


Je draait mee in het dienstenschema van de stafchirurgen met eventuele back-up mogelijkheden.


Klik hier voor een impressie van onze spoedhulp: https://youtu.be/QkCj7b2tA1Y

Functievereisten

Ben jij net afgestudeerd of ben je toe aan verdere verdieping binnen het trauma chirurgische vak.. dan ben jij degene die we zoeken! Voldoe je ook aan de volgende functie-eisen en competenties, dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet


  • je hebt een afgeronde opleiding chirurgie met de differentiatie traumachirurgie of je bent bijna klaar met de differentiatie
  • je bent een bevlogen collega en een teamspeler met goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • je hebt affiniteit met algemene chirurgie
  • ATLS-instructor is een pré

Aanbod

Wij bieden je een 2-jarig contract met de mogelijkheid tot verlenging. Je start per direct of in overleg op een andere datum.

Beloning vindt plaats volgens de AMS-regeling

Je wordt goed begeleid vanuit de coöperatie

Binnen het team heerst een goede, open sfeer, met een prettige onderlinge samenwerking

Er bestaat een goede samenwerking met de Trauma-orthopedie (20%-regeling)

Je kunt je heel divers ontwikkelen door de samenwerking met de Technische Universiteit Twente en de Universiteit Münster

Ook zijn er ontwikkelmogelijkheden binnen de bekkenchirurgie.

Een keer meevliegen met de traumaheli gestationeerd in Rheine (BRD) behoort tot de mogelijkheden


MST biedt een veilige werk- en leeromgeving. Minstens zo belangrijk is een goede woonomgeving. MST ligt in het hart van Twente in de stad Enschede met z’n bruisende binnenstad, winkels, horeca en openbaar vervoer. Wonen in Twente is wonen in een groene omgeving die rust en ruimte biedt. MST werkt nauw samen met onderwijsinstellingen en universiteiten in de directe omgeving, zoals de Universiteit Twente.


Heb je vragen over wonen en werken in Twente, dan kan MST@Work je helpen. Zij zijn bereikbaar via work@mst.nl. Ook als je meer informatie wilt over kinderopvang in de regio of contacten voor werkzoekende partners kan je met hen contact opnemen.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) betekent werken bij één van de grootste traumacentra van Nederland. Naast de zorg voor reguliere patiënten met letsel als gevolg van een trauma, vangen wij ook ernstig gewonde patiënten op. Jaarlijks worden er zo’n 2000 patiënten na een ongeval opgenomen. Wij zijn gecertificeerd als bovenregionaal traumacentrum door zowel de Nederlandse als de Duitse Vereniging voor Traumachirurgie.


Samen met 3700 collega’s bouwen wij aan de zorg van de toekomst. Om de gezondheidszorg in de regio Twente te bevorderen werken we nauw samen met regionale zorgpartners, leiden we nieuwe zorgprofessionals op en verrichten we wetenschappelijk onderzoek. Goede zorg voor onze patiënt begint bij goede zorg voor onze medewerkers. 


De afdeling

De afdeling Traumachirurgie behoort tot de coöperatie Heelkunde Oost Nederland (ChirCON). Deze bestaat uit alle chirurgen van de ziekenhuizen MST en ZGT. In MST werken we in 3 gedifferentieerde secties te weten traumachirurgie, gastro-, entro-, oncologie en vaatchirurgie.

Naast de opleiding Heelkunde heeft de coöperatie ook bevoegdheid tot opleiden in de differentiaties Traumachirurgie, Vaatchirurgie, Longchirurgie, Gastrointestinale chirurgie, Chirurgische Oncologie en de Tropenopleiding. De longchirurgie wordt in nauwe samenwerking met het binnen MST aanwezige Thoraxcentrum verricht. Tevens participeren leden van de coöperatie in de co-assistenten opleiding van de RUG en de Technische Geneeskunde van de Universiteit Twente. Er is sprake van een goede samenwerking en sfeer binnen de coöperatie Heelkunde.


Het traumateam van MST bestaat uit 5 enthousiaste chirurgen die worden ondersteund door 1 fellow. Het team is goed op elkaar ingespeeld en werkt nauw samen met andere afdelingen binnen MST

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000