CCU-verpleegkundige in opleiding

Voor de afdeling Hartbewaking (CCU) en de Eerste Hart Hulp van Medisch Spectrum Twente is MST op zoek naar een CCU-verpleegkundige in opleiding!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Functieomschrijving


Als CCU-verpleegkundige in opleiding bied je op de Hartbewaking en de EHH intensieve specialistische zorg aan patiënten. Deze patiënten liggen daar met een hartprobleem, waarbij complicaties kunnen optreden die levensbedreigend zijn. Je vangt patiënten met (mogelijke) acute cardiologische klachten op en bewaakt en ondersteund de vitale functies. Daarnaast bied je ondersteuning en begeleiding aan de familie en begeleiders van de patiënt. Op termijn maak je ook deel uit van het ziekenhuis brede reanimatieteam en in werkgroepen lever je een bijdrage aan het verbeteren van deskundigheid van je collega’s en de kwaliteit van zorg binnen de CCU.


De opleiding

Voorafgaand aan de start van de opleiding ga je eerste kennismaken met de afdeling, deze inwerkperiode zal ongeveer 2 maanden zijn. Rond oktober 2023 start de opleiding, welke 14 maanden duurt. 


De opleiding is CZO gecertificeerd en opgebouwd uit een theoretische deel en een praktijkleerperiode. Het theoretische deel bestaat uit verschillende EPA's. Je start de opleiding met de Basis Acute Zorg (BAZ), samen met de IC, CIC, SEH en Recovery Verpleegkundigen in opleiding. Na het behalen van de BAZ vindt differentiatie plaats en volg je de kern EPA’s en de specifieke EPA’s van de CCU, in totaal 13 EPA's. Het theoriegedeelte vindt plaats op het CIVO in Hengelo.  Klinisch redeneren loopt als een rode draad door de opleiding. Je gaat ook een EPA-overstijgende leeractiviteit (EOL) uitvoeren, denk hierbij aan een literatuurstudie, implementatieplan etc.


De praktijkleerperiode vindt plaats op de Hartbewaking en de Eerste Harthulp. Daarnaast wordt er o.a. stage gelopen binnen het Cardiovasculair Interventie Centrum (CIC), de hartkatherisatiekamer, de Thorax Intensive Care, Algemene Intensive Care, de Ambulance en de Spoedeisende Hulp. Tijdens de opleiding heb je twee of drie vaste werkbegeleiders.

Functievereisten

Functie-eisen


  • Diploma verpleegkunde A / MBO-V of HBO-V;
  • bij voorkeur 2 jaar werkervaring;
  • klantvriendelijk, communicatief vaardig en goede sociale vaardigheden;
  • zowel zelfstandig werken als in teamverband;
  • stressbestendig;
  • goed omgaan met werkdruk en in staat om adequaat te handelen in acute situaties;
  • daadkrachtig, flexibel en collegiaal;
  • humor en doorzettingsvermogen;
  • BIG geregistreerd.

Aanbod

Wij bieden


Arbeidsovereenkomst: een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Met intentie tot omzetting na afronden opleiding.

Ingangsdatum: 1 september 2023, eerder is ook mogelijk. De opleiding start oktober 2023

Arbeidstijd: 32 – 36 uur per week

Salaris: FWG 50 gedurende de opleiding, na het behalen van je diploma FWG 55

CAO: Ziekenhuizen


Bij MST kennen we prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook krijg je toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen met diverse workshops en trainingen.

MST is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het (bus) station ligt op een loopafstand van slechts 10 minuten.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Organisatieomschijving


Werkomgeving


Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.800 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.


De afdeling

Thorax Centrum Twente is dé plek voor de behandeling van alle hartaandoeningen en behoort tot de top 5 thoraxcentra van ons land. Het is het (boven)regionaal centrum voor interventiecardiologie, klinische elektrofysiologie en cardiochirurgie. De hartbewaking binnen het MST heeft een regionale functie met een hoge complexiteit en een grote turn-over.


De Hartbewaking (CCU) en Eerste Hart Hulp (EHH) zijn twee gescheiden units en bevinden zich op de hotfloor. De CCU heeft 10 bedden en de EHH heeft 6 bedden. Je zult werkzaam zijn op beide units. Het behandelteam bestaat naast een enthousiast en ambitieus team van verpleegkundigen uit cardiologen, arts-assistenten, coassistenten, secretaresses en roomservicemedewerkers. De afdeling wordt aangestuurd door een afdelingsmanager.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000