Manager Financiële Administratie

Voor de Financiën & Informatievoorziening van Medisch Spectrum Twente zijn wij op zoek naar een Manager Financiële Administratie

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
5-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
19-5-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als Manager Financiële Administratie stuur je de teams binnen de afdeling aan in afstemming met de manager F&I. De afdeling FA bestaat uit enkele subteams met in totaal circa …. collega’s. Je ontwikkelt beleid voor alle financiële stromen binnen MST, om alle zaken zo optimaal mogelijk te registreren, administreren en hieruit verantwoordingsinformatie te destilleren. Je initieert en implementeert vernieuwingen samen met andere afdelingen van het ziekenhuis. Je organiseert daarbij een efficiënte en adequate registratie en controle van de financiële gegevens binnen MST. Je bent verantwoordelijk voor oplevering van periodieke en ad hoc rapportages vanuit de financiële administratie zoals maandrapportages, termrapportages en de jaarrekening. Je onderhoud interne en externe contacten op verschillende niveaus. Je bent onder meer aanspreekpunt voor banken, verzekeraars, accountants, de belastingdienst en fiscaal adviseurs. Als manager FA werk je gericht aan teamvorming, het delen van kennis en de ontwikkeling van je medewerkers. Hierbij ben je gericht op continu verbeteren volgens de leanprincipes. De manager financiële administratie maakt deel uit van het MT van de afdeling.

Functievereisten

Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en bent resultaat- en mensgericht. Je ben iemand die stevig in de schoenen staat en goed weet om te gaan met politiek bestuurlijke verhoudingen. Daarnaast beschik je over:

  • Een wo-diploma Bedrijfseconomie of binnen bedrijfskundig gebied, idealiter aangevuld met een opleiding tot register accountant of register controller;
  • Meerdere jaren relevante en leidinggevende werkervaring (mid career) in een dynamische omgeving;
  • Ervaring met het verbeteren van processen volgens de LEAN-methode
  • Kennis en ervaring binnen de structuur van een ziekenhuisorganisatie is een pré

Aanbod

MST vindt het belangrijk dat er voldoende ruimte is om jouw kennis en ervaring in te zetten, hierbij wordt je ook gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen. Wij bieden jouw dus uitstekende opleidingsmogelijkheden om jouw carrière vooruit te helpen. Daarnaast vind MST flexibiliteit belangrijk en is het mogelijk om hybride te werken, in deze functie heb je dus ook de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. 


  • Arbeidsovereenkomst: Bepaalde tijd, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd
  • Arbeidstijd: 36 uur per week
  • Salaris: volgens cao-ziekenhuizen FWG 70 (maximaal € 6.887,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek), de te verwachten 5% cao stijging is hierin nog niet meegenomen


Bij MST kennen we prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook krijg je toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen met diverse workshops en trainingen. MST is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het (bus) station ligt op een loopafstand van slechts 10 minuten.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werkomgeving

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.800 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. Begin 2016 openden wij ons nieuwe ziekenhuis in Enschede en onze volledig gemoderniseerde poliklinieken in Oldenzaal. MST is een van de grootste werkgevers in de regio. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.


De afdeling 

De stafafdeling Financiën en Informatievoorziening (F&I) is verantwoordelijk voor het financieel economische beleid binnen MST. F&I heeft de rol om de Raad van Bestuur en het management te adviseren en ondersteunen op het gebied van bedrijfsvoering. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het uitvoeren van een adequate en efficiënte financiële- en zorgadministratie, het zorgdragen voor BI rapportages, alsmede het inkoopbeleid binnen het ziekenhuis. De afdeling F&I bestaat uit meerdere subafdelingen waaronder Business Control & Advies, Zorgcontrol, Inkoop, Business Intelligence, Financiële Administratie & Financiële Verantwoording (FA/FV). 


Als manager FA/FV geeft leiding aan de afdeling financiële administratie en de financiële controllers, gericht op het optimaal functioneren van zowel de afdeling als de individuele medewerkers. Hieronder vallen onder andere de subafdelingen basisadministratie, financiële rapportage, treasury & verzekeringen. Je rapporteert aan de manager F&I.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000