Lean Verbetercoach

MST is op zoek naar een Lean Verbetercoach


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

De opgave

Binnen Medisch Spectrum Twente is de transformatie van zorg een speerpunt voor de komende jaren. Om deze transformatie te kunnen bewerkstelligen zijn meerdere programma’s geïnitieerd en zetten we Lean in als methode om processen slimmer en beter te maken. Als ervaren Lean Verbetercoach ben je de prikkelende, inspirerende en energie gevende trekker van deze verbeteringen.


Functieomschrijving

Met jouw lef, tact en inlevingsvermogen, breng jij ons ziekenhuis, management en zorgprofessionals overtuigend en enthousiasmerend naar een volgend niveau. Dat doe jij met de aanpak, ideeën en middelen die Lean biedt. Je ziet Lean als een waardevolle springplank om menselijke- en bedrijfsprocessen te doorgronden, verspillingen te reduceren en te komen tot continue verbetering.


Binnen MST wordt Lean toegepast om processen te verbeteren. Uitkomsten uit de strategie, programma’s en VBHC worden in de lijn vertaald naar de A3 jaarplannen systematiek en de Lean manier van werken. In de functie van Lean Verbetercoach ga je je grotendeels richten op het verder inrichten van Policy Deployment en Policy Management. Je wordt flexibel ingezet en bent onder andere verantwoordelijk voor:


 • Het faciliteren en begeleiden van de teammanagers bij de uitrol van Lean Operational Management en verbetermanagement.
 • Het coachen en begeleiden van de in de organisatie ingezette (Black) Belts in de lijn op de verschillende afdelingen.
 • Het verder uitbouwen van de Lean infrastructuur (borden toepassing, standaarden, Lean tools) binnen de organisatie.
 • Het geven van geaccrediteerde Lean trainingen, coachen in de Lean methodiek en kennis overdragen aan de lijnorganisatie.
 • Binnen het Projectbureau werken we met een vast team van Projectleiders op diverse niveaus, Lean Coaches, tijdelijke Projectleiders en Trainees. In totaal zijn we een collegiaal, professioneel en gerespecteerd team van 10 personen. Kortom, een uitdagende en inspirerende omgeving waar ruimte is voor nieuwe ideeën en waar je je snel thuis voelt.


Collega Jan Wijnand Hoek – 3S verbetercoach

"Er is geen betere plek om met Lean aan de slag te gaan dan in de zorg. Je werkt met gemotiveerde professionals in een complexe werkomgeving. Het geeft elke dag weer opnieuw voldoening om in samenwerking met al deze professionals processen te verbeteren. "

Functievereisten

 • Je functioneert op het niveau van een Lean Black Belt / Lean expert met circa 5 jaar concrete praktijk ervaring binnen grote organisaties.
 • Je hebt een HBO+/ Academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring in het werken met N-tier management.
 • Je hebt ruime ervaring met Lean management en het faciliteren van Lean workshops en het geven van Lean trainingen.
 • Je maakt makkelijk verbinding, zowel in je opdrachten als binnen het team.
 • Je bent organisatiesensitief, resultaatgericht en hebt een goed gevoel voor de ontwikkelingen binnen de organisatie.
 • Kennis van en inzicht in de structuur van de ziekenhuisorganisatie, bestuurlijke verhoudingen, beleids- en besluitvormingsprocessen is een pré.


Daarnaast herken jij jezelf in je onderstaande competenties.


 • Zelfstandig en verantwoordelijk.
 • (Pro) actieve en motiverende houding.
 • Betrokken en enthousiast.
 • Klantgericht en communicatief vaardig.

Aanbod

Arbeidsovereenkomst: We starten bij MST met een jaarcontract. In deze periode vindt, afhankelijk van de ontwikkelingen in de organisatie, een verdere afweging plaats of de functie gecontinueerd kan worden. Interne kandidaten met een vast dienstverband binnen MST behouden hun arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Arbeidstijd: 28-32 uur per week

Salaris: FWG 60 of 65 (afhankelijk van ervaring tussen € 3.850 en € 5.801 bruto/maand o.b.v. 36-urige werkweek – op basis van huidige CAO; nieuwe CAO in onderhandeling)

CAO: Ziekenhuizen


Ook bieden wij jou


 • Een vakantietoeslag van 8,33%
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen door middel van diverse workshops en trainingen
 • Een baan die waarde toevoegt en maatschappelijk betekenisvol is
 • Een mooie werkomgeving nabij het bruisende hart van Enschede
 • Een energiek en enthousiast team dat de komende jaren zich verder gaat ontwikkelen tot een professioneel dienstverlenend team waar jij je bijdrage aan kan leveren.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken bij één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Wat ons betreft is ‘één van de grootste’ overigens minder relevant dan ‘misschien wel één van de leukste en meest ambitieuze’ topklinische ziekenhuizen van Nederland.


Samen met 3.800 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST is een van de grootste werkgevers in de regio. Het Projectbureau biedt jou een prettige werkomgeving, waar je gestimuleerd wordt je nog verder te ontwikkelen.


De afdeling

Als bevlogen partner levert het Projectbureau hoogwaardige kennis en professionele diensten (project-, proces- en programmamanagement, Lean- en organisatieadvies) die nodig zijn voor het realiseren van complexe veranderopgaven binnen MST en haar omgeving. Je kan ons zien als het intern organisatieadviesbureau van MST. We dragen bij aan de uitvoering van de strategische agenda en zijn inzetbaar waar de organisatie ons het meest nodig heeft.


Het Projectbureau valt direct onder onze Raad van Bestuur. Je rapporteert hiërarchisch aan de Afdelingsmanager en functioneel aan de opdrachtgever. In de praktijk zijn dit meestal leden van de RvB, bedrijfskundig managers of afdelingsmanagers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000