Financial Controller

Voor de afdeling Financiën en Informatiezaken van MST zijn zij op zoek naar een Financial Controller. Ben jij een ambitieuze en pro-actieve Financial Controller die samen met zijn collega’s de financiën en processen naar een hoger niveau brengt? Dan is MST op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
7-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als financial controller adviseer je gevraagd en ongevraagd het management en collega’s. Je levert daarmee een actieve bijdrage aan alle financiële processen en een financieel gezonde bedrijfsvoering. Een deel van de werkzaamheden zijn gerelateerd aan de planning & control cyclus, waaronder de maandafsluiting, het opstellen van financiële rapportages, het opstellen van prognoses en het analyseren en rapporteren van eventuele afwijkingen ten opzichte van budget. Je hebt de control functie voor een aantal RVE’s (Resultaat Verantwoordelijke Eenheden). Ook monitor je ontwikkelingen en geef je advies, gebruik je benchmarks, signaleer je kansen, en initieer je voorstellen om het resultaat en de bedrijfsprocessen te verbeteren.


Een belangrijk onderdeel binnen deze functie betreft het uitvoeren van werkzaamheden voor de investeringscommissie. Het gaat hierbij om het beoordelen van diverse business cases en het voorbereiden van de agenda/stukken voor de investeringscommissie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de controlling van de vaste activa, waaronder alle werkzaamheden in het kader van de jaarrekening en diverse investeringsaangelegenheden zoals onder andere de investeringsbegroting. Om deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren zijn communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht, nauwkeurigheid en het samenwerken in de keten belangrijke kernwaarden.

Functievereisten

Je bent niet alleen cijfermatig nauwkeurig en analytisch sterk, maar weet dit ook middels beleidsvoorstellen en adviezen op overtuigende wijze te brengen. Door jouw communicatieve vaardigheden en politiek bestuurlijke sensitiviteit weet jij met weerstanden om te gaan: 

  • Je beschikt minimaal over een HBO diploma Bedrijfseconomie en/of Bedrijfskunde gerelateerd;
  • Twee jaar werkervaring binnen een gelijke functie is een pré;
  • Je hebt kennis van en inzicht in de structuur van de organisatie, bestuurlijke verhoudingen, beleids- en besluitvormingsprocessen;
  • Kennis en ervaring op het gebied van procesverbetering, bij voorkeur via LEAN, is gewenst;
  • Kennis en ervaring met het maken van rapportages.

Aanbod

MST vindt het belangrijk dat er voldoende ruimte is om jouw kennis en ervaring in te zetten, hierbij word je ook gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen. Wij bieden jou dus uitstekende opleidingsmogelijkheden om jouw carrière vooruit te helpen. Daarnaast vind MST flexibiliteit belangrijk en is het mogelijk om hybride te werken, in deze functie heb je dus ook de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.

  • Arbeidsovereenkomst: Bepaalde tijd, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd
  • Arbeidstijd: vanaf 28 uur per week
  • Salaris: volgens cao-ziekenhuizen FWG 60 (maximaal € 4.964,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);


Bij MST kennen we prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook krijg je toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen met diverse workshops en trainingen.


MST is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het (bus) station ligt op een loopafstand van slechts 10 minuten.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werkomgeving

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.800 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. Begin 2016 openden wij ons nieuwe ziekenhuis en onze volledig gemoderniseerde poliklinieken in Oldenzaal. MST streeft ernaar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.


De afdeling

Binnen MST is de afdeling Financiën en Informatiezaken (F&I) verantwoordelijk voor alles dat samenhangt met financiën en managementinformatie. F&I bestaat uit de subafdelingen Business Control & Advies, Zorgcontrol, Inkoop, Business Intelligence (BI), Financiële Administratie en Financiële Verantwoording.


Als Financial Controller maak je onderdeel uit van de subafdeling Financiële Verantwoording bestaat uit ongeveer 8 FTE en is de spil tussen de financiële administratie en business control & advies. Financiële verantwoording heeft als taak om het management en de business controllers te ondersteunen, periodieke rapportages aan te leveren en de jaarrekening te maken. Daarnaast is een belangrijke taak het optimaliseren van diverse (financiële) processen op basis van de lean om zo de financiële huishouding van het MST naar een hoger niveau te tillen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000