Klinisch Psycholoog

MST is op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega klinisch psycholoog met opleidersambitie en affiniteit met medische psychologie. MST heeft een vacature voor Klinisch psycholoog (0,89 fte)

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-3-2023
Aantal uur
32
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

We zoeken een verbindend klinisch psycholoog, met enthousiasme voor het vak en grote mate van betrokkenheid bij patiënten en opleiding. In je werk ben je betrokken bij zeer uiteenlopende, en meestal complexe problematiek van patiënten met veelal ernstige medische klachten en psychische/psychiatrische problematiek. Je verricht intakes, consultaties, stelt indicaties en je voert zowel klinisch als poliklinisch diagnostiek en/of behandeling uit. Je neemt deel aan MDO’s en bent betrokken bij afdelingsbeleid, innovatie, en/of wetenschappelijk onderzoek. We zijn op zoek naar een klinisch psycholoog met opleidingsambities en kwalificaties voor het opleiderschap KP.


Waarom werken psychologen graag bij deze vakgroep?

“Ik geniet van de vrijheid: niet gebonden aan DSM-classificaties en bijbehorende behandelprotocollen.

Het draait om de patiënt als persoon, met een eigen verhaal. Er is ruimte voor uitvoerig psychodiagnostisch onderzoek en we kiezen samen een behandeltraject: kort waar het kan, lang waar het moet”.

“Het is afwisselend en dynamisch werk, zowel wat betreft problematiek als activiteiten. Je kan zoveel ontwikkelen hier, met veel verschillende disciplines. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid. Dit kan ook wel lastig zijn, maar het is ook prettig en uitdagend”.

“Je werkt in een team. En daarbinnen heb je eigen zelfstandigheid en je eigen toko. Dat vind ik heerlijk”.

"Je komt soms terecht in schrijnende, rauwe situaties. En dan staat de deur van een collega open om even te sparren. Dat helpt”.

Functievereisten

 • Een enthousiaste collega klinisch psycholoog met affiniteit op het gebied van Medische psychologie/ somatische gezondheidszorg;
 • Brede inzetbaarheid, zowel consultatief als behandelend;
 • Iemand die vorm geeft aan beleid en actief participeert binnen de opleiding aan psychologen en arts-assistenten en interesse heeft in wetenschappelijk onderzoek;
 • Een flexibele, enthousiaste teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Een zelfstandig werkende verbindende psycholoog die goed kan samenwerken in een (multidisciplinair) team;
 • Iemand met een ontwikkelingsgerichte werkhouding.

Aanbod

 • Een prettige werkplek binnen een ambitieus ziekenhuis in een hecht team;
 • Ruim voldoende mogelijkheden voor bij- en nascholingen.

Ingangsdatum: in overleg

Arbeidstijd: 0,89 fte / 32-uur (een aanstelling voor meer/minder uren is bespreekbaar)

Salaris: minimaal € 5.347,- maximaal € 8.128,- conform CAO Ziekenhuizen

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.800 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.


De afdeling

De vakgroep Medische Psychologie is een breed onderlegd team met zorg voor elkaar en oog voor ieders kwaliteiten. Het is een zelfstandig onderdeel van het Psycho Medisch Centrum. Samen met de vakgroepen Psychiatrie, Medisch Maatschappelijk Werk en Geestelijke zorg werken we aan een goede gezondheidszorg en kwaliteit van leven voor onze patiënten. Vanuit verschillende achtergronden (het cognitieve gedragstherapeutische, persoonsgerichte en psychodynamisch kader) wordt er zorgvuldig aandacht besteed aan diagnostiek en behandeling. Er is wekelijks intervisie. De vakgroep is betrokken bij diverse multidisciplinaire behandel- en onderzoeksteams zoals de geheugenpoli, bewegingsstoornissen, pijnpoli, oncologie, POP-poli, de MPU en poli psychiatrie. Er is opleidingserkenning voor de opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog – zowel differentiatie volwassenen als kinderen, en de opleiding tot klinisch (neuro-)psycholoog.


De vakgroep bestaat uit:

 • 4 Klinisch (neuro)psychologen;
 • 3 GZ-psychologen / cognitief gedragstherapeuten;
 • 3 Psychodiagnostisch werkende / cognitief gedragstherapeutisch medewerker;
 • 2 secretaresses;
 • 4 psychologen in opleiding.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000