HR-Beleidsadviseur

Wegens het vertrek van één van onze collega’s is stafdienst HRM van Medisch Spectrum Twente op zoek naar een HR-Beleidsadviseur

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-1-2023
Aantal uur
32
Vervaldatum
29-1-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als HR-beleidsadviseur denk je mee over de HR-strategie, stel je beleid op en vertaal je dit in concrete plannen en adviezen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van personeelsbeleid, je adviseert HR-collega’s en afdelingsmanagers over de uitvoering van beleid en je draagt bij aan afdelingoverstijgende projecten. Ook leid je HR-projecten, signaleer je kansen en mogelijkheden en initieer je verbeteringen. Je bent een sparringpartner voor jouw HR-collega’s en zoekt de verbinding met andere disciplines binnen het ziekenhuis.


Jouw aandachtsgebieden worden “Medisch Specialisten” en FWG. Je ontwikkelt je tot een hoog kennisniveau met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden, rechtspositie en administratie met betrekking tot medisch specialisten (in opleiding). Daarnaast word je opgeleid tot FWG-specialist zodat jij MST kan adviseren over alles rondom functieomschrijvingen en functiewaardering. Je bent samen met de centrale werkgroep generiek functiehuis verantwoordelijk voor de borging en het onderhoud van ons functiehuis. Daarnaast participeer je in een actief landelijk netwerk van de NVZ waarin je kennis deelt met collega’s van andere ziekenhuizen op het gebied van functiewaardering.

Functievereisten

Om de rol als HR-beleidsadviseur goed te kunnen invullen is het van belang dat je voldoet aan onderstaande functie-eisen:


  • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding, richting HRM, Bestuurskunde of hieraan gerelateerd;
  • Je hebt reeds een aantal jaren ervaring in een vergelijkbare functie binnen een grote en complexe organisatie, waarbij ervaring binnen een ziekenhuis een pré is;
  • Hierdoor breng je kennis mee op het gebied van HR-processen en -instrumenten en bekijk je organisatieontwikkeling vanuit een bedrijfskundig perspectief;
  • Je beschikt over organisatiesensitiviteit en weet “hoe de hazen lopen”;
  • Je bent strategisch sterk en communicatief (vooral schriftelijk) vaardig;
  • Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen;
  • Je kunt goed plannen en organiseren;
  • Kennis van de FWG-systematiek strekt tot aanbeveling.


Wij zoeken een beleidsadviseur met veel energie en het vermogen het beleidsteam nóg beter te laten functioneren. Een teamspeler die nuchter, resultaatgericht en met gevoel voor humor naar oplossingen zoekt en deze ook realiseert. Iemand die in mogelijkheden denkt, goed kan schakelen op verschillende niveaus en de verbinding opzoekt met collega’s binnen en buiten HR.


Bezit je niet over de gevraagde (werk)ervaring, maar vind jij wel dat je binnen het profiel past dan zien wij graag je sollicitatie tegemoet.

Aanbod

MST vindt het belangrijk dat er voldoende ruimte is om jouw kennis en ervaring in te zetten, hierbij word je ook gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen. Wij bieden jou dus uitstekende opleidingsmogelijkheden om jouw carrière vooruit te helpen. Daarnaast vindt MST flexibiliteit belangrijk en is het mogelijk om hybride te werken, in deze functie heb je dus ook de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.


Arbeidsovereenkomst: Bepaalde tijd. Kandidaten met een vast dienstverband binnen MST behouden hun arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Arbeidstijd: vanaf 32 uur per week

Salaris: volgens de cao-ziekenhuizen FWG 60 (maximaal € 4.964,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);


Bij MST kennen we prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook krijg je toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen met diverse workshops en trainingen. MST is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het (bus) station ligt op een loopafstand van slechts 10 minuten.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Binnen ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) werken ruim 3800 medewerkers en zo’n 250 medisch specialisten aan hun missie: het bevorderen van gezondheid in de regio Twente. Binnen ons topklinisch ziekenhuis proberen wij iedere dag de kwaliteit van de zorg te verbeteren. MST is één van de grootste werkgevers in de regio. Wij streven ernaar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen. MST is een belangrijk onderdeel van de zorgketens in de regio Twente; een regio waar de vraag naar zorg toeneemt en de arbeidsmarkt krapper wordt. Dit vraagt om kwaliteit en creativiteit om ons ziekenhuis optimaal te laten functioneren. Het zal je niet verbazen dat werken in MST betekent, werken in een uitdagende en dynamische werkomgeving.


Stafafdeling HRM

De stafdienst HRM bestaat uit zes teams: HR Advies, HR Beleid, HR Services, Learning & Development, Arbo & verzuim en MST@Work. Als HR-beleidsadviseur kom je te werken binnen het beleidsteam: een team van 6 enthousiaste collega’s met ieder een eigen aandachtsgebied.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000