Gynaecoloog

Gezocht in Twente bij het MST; 2 Gynaecologen!

Eén collega met aandachtsgebied obstetrie (0.8 -1.0fte) én subspecialist VPG (0,8-1.0 fte)


Ook collega’s met een generalistisch profiel, óf die hun aandachtsgebied nog willen ontwikkelen worden uitgenodigd te solliciteren.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-8-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Beschrijving Obstetrie

In Twente hebben wij een goed werkend VSV waarbinnen per jaar meer dan 5000 zwangeren bevallen. Het aantal klinische partus ligt op ongeveer 1800-2000 per jaar per ziekenhuis. In MST werken arts-assistenten (io) en klinisch (PA) verloskundigen 24/7. De differentiatie club obstetrie van Gycon bestaat uit 8 gynaecologen (ZGT en MST). Er wordt gewerkt aan een gemeenschappelijk visie op de verloskundige zorg en ontwikkeling van richtlijnen en protocollen. Alle facetten van de tweedelijns zorg worden in beide ziekenhuizen bedreven, waarbij in MST tevens prenatale diagnostiek (GUO 1 en 2) wordt verricht in samenwerking met UMC Nijmegen. In beide ziekenhuizen zijn er goedlopende POP-poli’s. In het MST is er een interdisciplinair spreekuur met internist voor de diabeteszorg in de zwangerschap. Daarnaast hebben we een regiofunctie voor zwangeren met een congenitale of verworven hartafwijking.


Beschrijving VPG 

Fertiliteitskliniek Twente biedt diagnostiek, analyse en zinnige behandeling van paren en alleenstaanden met onvervulde kinderwens of bedreigde vruchtbaarheid, evidence based, up-to-date en conform geldende regelgeving. De kliniek heeft hierbij de focus op patiënten uit de regio Twente en aangrenzende deelgebieden. Wij zijn een wendbare organisatie en steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de zorg voor deze patiënten te verbeteren. In de kliniek werken drie gynaecologen die ook lid zijn van Gycon, de directie van de fertiliteitskliniek bestaat uit twee van deze gynaecologen. Naast de gynaecologen die werkzaam zijn in de kliniek is er een team dat zich uitsluitend richt op de fertiliteitszorg. De kliniek participeert in de opleiding tot arts, medisch specialist en embryoloog. Er wordt wetenschappelijk onderzoek verricht.

Functievereisten

U bent een enthousiaste gynaecoloog die een bijdrage wil leveren aan onze vakgroep gynaecologie in Twente. U beschikt over goede communicatieve eigenschappen, werkt professioneel en bent collegiaal. Naast de genoemde vakinhoudelijke aandachtsgebieden zijn wij nadrukkelijk op zoek naar een collega die zich wil profileren op gebied van opleiding, management en innovatie. Naast uw subspecialistische werkzaamheden bent u bent inzetbaar voor algemene obstetrische en gynaecologische werkzaamheden en doet u naar rato dienst. U bent bereid op meerdere locaties te werken.


Voor de obstetrie 

U heeft een aandachtsgebied obstetrie en u wilt zich samen met ons inzetten voor kwalitatief hoogwaardige verloskundige zorg. U bent een verbinder en draagt bij aan ontwikkeling van de organisatie van de obstetrische zorg binnen het ziekenhuis en in de regio, in samenwerking met onze ketenpartners. U zal zich inzetten voor (poli)klinische werkzaamheden, met name voor de 2e lijns obstetrie en hoog-risico poli’s. De werkzaamheden zullen hoofdzakelijk in het MST zijn.


Voor de VPG 

U bent een (bijna) subspecialist VPG die een bijdrage wil leveren aan de gynaecologische zorg in Twente en aan de fertiliteitszorg specifiek. U bent een teamspeler, u ziet in uitdagingen een kans en u houdt van verandering. U heeft een visie op de toekomst en wilt u zich inzetten voor vernieuwing en verbetering van de zorg. U draagt actief bij aan lopende wetenschappelijke studies.

Aanbod

Wij zijn 27 ambitieuze en enthousiaste gynaecologen met een variatie aan persoonlijkheden, kennis en specialisaties. Binnen de coöperatie werken we in differentiatieteams per aandachtsgebied of subspecialisme. Naast de algemene obstetrie en gynaecologie zijn wij gespecialiseerd in oncologie, perinatologie, urogynaecologie, micro-invasieve chirurgie, fertiliteit en endometriose. We werken met ‘dedicated’ en multidisciplinaire teams.

Onze gynaecologen participeren in de opleiding tot arts, gynaecoloog, tropenarts, technisch geneeskundige en master-verloskundige. Hiervoor werken wij binnen het cluster Noord-Oost Nederland samen met onder andere het UMC Groningen, Hoge School Rotterdam en de Universiteit Twente.

Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek wordt er binnen Gycon via een wetenschapscommissie zorg gedragen voor zoveel mogelijk deelname aan consortium studies. Daarnaast lopen er vele lokale initiatieven en bestaat er een unieke samenwerking met de Universiteit Twente.


Leven, wonen en werken in Twente

Ook voor partners zijn er diverse arbeidsmogelijkheden in de regio.

Twente staat bekend als ondernemende hightech regio. Er zijn veel interessante bedrijven en een universiteit gevestigd en het leven kenmerkt zich vooral door rust en ruimte.

MST@Work biedt met haar partnerprogramma diverse mogelijkheden om te helpen bij het vinden van de juiste contacten als het gaat om woonruimte, kinderopvang of een baan voor partners. Informeer vrijblijvend via work@mst.nl.


Arbeidsvoorwaarden

Wij oefenen ons medische beroep uit in een vrije vestiging met een persoonlijke BV georganiseerd in een coöperatie. Voor toetreding tot de coöperatie bestaat een inverdienregeling. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) wordt gevraagd en een assessment kan onderdeel uitmaken van de aanstellingsprocedure.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland. Met vier locaties is MST altijd dichtbij en levert het basiszorg èn specialistische medische zorg. Samen met ruim 3800 collega’s, waaronder 220 medisch specialisten, werkt u vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST is STZ-geaccrediteerd en besteedt veel aandacht aan opleiding en onderzoek. (www.mst.nl). 

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt als Topklinisch Ziekenhuis bij aan betere zorg door continu te werken aan verbetering en innovatie. ZGT is lid van de STZ en biedt naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau aan patienten in Twente en omstreken. Daarnaast biedt ZGT zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, Qualicor Europe-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo (www.zgt.nl).

De fertiliteitszorg in de regio Twente is gecentreerd in Fertiliteitskliniek Twente. Dit is een zelfstandige behandelkliniek met 30-35 werknemers. De kliniek biedt de mogelijkheden voor fertiliteitsonderzoek, ovulatie inductiebehandelingen, IUI behandeling, IVF en ICSI behandeling, fertiliteitspreservatie en behandelingen met donorsemen. Fertiliteitskliniek Twente beschikt over een andrologielaboratorium, een IVF laboratorium en een cryobank. FKT is ISO-gecertificeerd en heeft het ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) keurmerk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van het MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000