Adviseur P&O Losser

Ben jij op zoek naar een uitdagende en dynamische functie binnen P&O waar geen dag hetzelfde is? Ben jij een ervaren adviseur die de kennis en kunde graag deelt, inzet en verder uitbreidt? Kom dan werken in ons P&O team. We zoeken een collega die gaat werken voor de gemeente Losser.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
10-9-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Adviseur P&O…

 • vervul je de rol van P&O-businesspartner voor de managers van jouw accounts binnen gemeente Losser. Dat betekent dat je hen helpt bij alle mogelijke P&O-aspecten van hun managementvraagstukken. Onze managers zijn integraal verantwoordelijk. Jij adviseert hen zonder de dingen over te nemen. Dat doe je met flexibiliteit en onafhankelijkheid.
 • voer je adviesgesprekken over team- en individuele ontwikkeling, mobiliteit, ziekteverzuim en individuele casuïstiek en help je bij het toepassen en uitleggen van ons P&O-beleid. Je zorgt voor de analyse en uitleg van P&O-managementinformatie. Je voegt gevraagd en op eigen initiatief P&O-expertise toe aan de oplossing van managementvraagstukken.
 • werk je samen met Marloes aan de verdere uitwerking van de het programma opgavegerichte personeelsstrategie voor de gemeente Losser. Hierbij gaat om thema’s zoals strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit In dit kader heb je ook een nauwe samenwerking en afstemming met de senior adviseur P&O.
 • kom je in beeld voor complexe arbeidsvoorwaardelijke en arbeidsrechtelijke vragen. Vragen over onder andere arbeidsvoorwaarden en verzuim worden door het Serviceplein of onze P&O-consulenten beantwoord.

Functievereisten

Je bent een ervaren P&O-adviseur die het ook leuk vindt  om beleidsmatige zaken op te pakken en verder te implementeren. Natuurlijk ben je een geoefend luisteraar en hoor jij de vraag achter de vraag. Je hebt een enthousiasmerende persoonlijkheid, bent toegankelijk, maar kunt ook stevig in je advisering zijn als dat moet. Je kunt omgaan met het spanningsveld tussen de flexibiliteit die de klant nodig heeft en de kaders die een grote organisatie als de onze met zich meebrengt. Als businesspartner ben je in staat om goed te analyseren en snap je de belangen van je klant. Je vindt de relatie belangrijk, maar blijft professioneel onafhankelijk in je advisering. Je begrijpt hoe een publieke organisatie werkt en beweegt je gemakkelijk langs de horizontale en verticale lijnen van de organisatie. Je bent resultaatgericht. Je bent gericht op goede samenwerking, maar bent het ook gewend om in klantgesprekken en in je team de dingen uit te spreken. Verder vragen wij:

 • Afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van HRM.
 • Ruime werkervaring als P&O-adviseur.
 • Goede kennis van het arbeidsrecht.
 • Flexibel inzetbaar voor onze interne en externe accounts.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor ruim 23.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidings- en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een brutomaandsalaris in schaal 10 tussen € 3.396,- en € 5.009,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkweek van 28 tot 32 uur.
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Als Adviseur P&O vorm je samen met twee collega’s ons P&O team Losser. We werken deels vanuit huis, maar zien elkaar ook graag op onze bijzondere werklocatie: het Kulturhus van Losser, ‘t Lossers Hoes. Een multifunctioneel centrum met een centrale rol voor de gemeente, die uit de dorpen Losser, Beuningen, De Lutte, Glane en Overdinkel bestaat. Een plek waar we in een leuke en informele sfeer tussen en vóór de mensen werken. Een team waar jouw kennis, ervaring en ideeën meer dan welkom zijn.


Het P&O team Losser is onderdeel van de afdeling P&O van de gemeente Enschede. Met een team van ervaren adviseurs, consulenten en specialisten op het gebied van P&O, helpen wij het management en medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. Als wij ons werk goed doen, hebben de medewerkers alles binnen bereik om met de juiste skills te werken aan de taken en opgaven.


Omdat je gaat werken vanuit de gemeente Enschede voor onze samenwerkingspartner gemeente Losser, ga je intensief samenwerken met je collega adviseur Marloes en collega consulent Wietske. Wat ons kenmerkt als team: we zijn toegankelijk, hebben oprechte interesse in elkaar en in de klant, hebben integriteit en professionaliteit voorop staan, we zijn harde werkers en we doen dat met veel fun! We bouwen continu aan een wendbare en flexibele organisatie en zijn voortdurend ontwikkeling. Actuele HR-thema’s binnen onze de gemeente Losser zijn duurzame inzetbaarheid en vitaliteit, arbeidsmarktcommunicatie, leiderschapsontwikkeling.


Door de samenwerking tussen Enschede en Losser combineer je het beste van twee werelden: je heb de voordelen van de compacte gemeente Losser met korte lijnen, en de mogelijkheden en back up van de grote gemeente Enschede. Een topcombinatie! 


Top 3

Dit is waarom jij als Adviseur P&O van deze baan gaat houden:

 1. Afwisselend werk met daarbij veel contact met collega’s van gemeente Losser en daarnaast spar je veel met je P&O collega’s;
 2. Veel flexibiliteit en kansen om jezelf te ontwikkelen;
 3. Werken in een fijn, informeel en ervaren team.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Losser. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!